Wat aanpassingen

Forumindex Forums Modellen Astra Wat aanpassingen

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #18372406
  WenR80
  Bijdrager
  • Topics 1
  • Reacties 0
  Lid sinds:
  14 February 2020

  Hallo,

   

  Ok ontzettend nieuw hier dus vergeef me als ik een topic herhaal oid.

  Recent heb ik een Astra sports tourer uit 2012 gekocht. Ik zou graag multimedia willen plaatsen in de auto, ben zelf niet handig. Weet iemand een goed systeem, goede inbouwer etc zonder gelijk mega bedragen te betalen? Ik kom zelf uit omgeving Venlo.

  En heeft iemand ervaring met het plaatsen van een zogenaamde haaievin als antenne? Ik vind de oorspronkelijke antenne niet mooi :scratch:   Oh en laatste vraag: Xenon lampen plaatsen, kan dat of is het meer dan alleen andere lampen plaatsen?

  Sorry voor alle vragen

  Groetjes Wendy

  #18372410
  McKaamos
  Bijdrager
  • Topics 30
  • Reacties 3008
  Lid sinds:
  10 December 2009

  Wat noem je mega bedragen? En wat wil je dat het systeem kan? Hoe meer functies, hoe duurder het wordt. Als het alleen maar radio moet zijn, kan het spotgoedkoop. Dan kan je voor 100 euro al een prima radio hebben met een USB aansluiting er in voor MP3 vanaf een usb stick. Kwartiertje voor het inbouwen.

  Wil je iets hebben wat bluetooth handsfree bellen heeft, navigatie, video afspelen, achteruitrijcamera integratie, DAB digitale radio (met integratie via de originele antenne van de auto), koppeling met bediening vanaf het stuur, etc, dan ga je gauw naar bedragen van voorbij de 500 euro.

  En dan komen de kosten van inbouw nog. De eventuele accessoires die het uberhaupt passend maken in je auto zal gauw 100 euro toevoegen, en dan is het daar na gewoon de uurtjes die een professional bezig is. Reken ergens tussen de 1 en 4 uur afhankelijk van de opties die je wil, tegen een ‘garagetarief’ van 50 euro per uur.

  Haaienvin antennes zijn gewoon plastic kapjes. Die plak je op het dak, over de originele antenne voet heen. Oude antenne uit de voet draaien, draadje van de haaienvin in het gaatje van de antenne schroeven en dan de vin op het dak plakken.

  Xenon heeft meer voeten in de aarde dan alleen maar een lampje vervangen. Er zit een kastje bij aan die men de ballast noemt.
  Je zal moeten zorgen dat de kabels de koplamp uit komen, via dat kastje gaan en dan terug naar de lamp. Daarbij hebben moderne Opels vaak een lampen controle systeem, en die verwacht dat je normale halogeen lampjes gebruikt. Stop je er xenon in, dan snaptie t niet en gaattie lopen loeien dat je lampen kapot zijn. Dat is dan wel weer op te lossen met ‘canbus cancelers’ of door een xenon set te kopen die wordt aangeprezen als ‘canbus compatible’, of door in de computer van je auto te laten programmeren dat er Xenon gemonteerd is.

  Daarbij, het is niet altijd even verstandig om Xenon te plaatsen in koplampen daar niet voor bedoeld zijn. Wettelijk mag het wel, maar je moet wel goed opletten dat je je tegenliggers niet verblind.
  Niet elke halogeen-koplamp geeft goede resultaten met Xenon en kunnen daar door verblindend zijn, ongeacht hoe je ze verder afstelt. Eigenlijk is het het beste om koplampen te gebruiken met lenzen er in. Die gaan nagenoeg altijd goed in combinatie met Xenon lampen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.