Advertentieregels Vraag en aanbod

Regels m.b.t. het adverteren Vraag en aanbod

Voorwoord:
Het plaatsen van advertenties is uitsluitend toegestaan in het Opelforum-marktplaats.
Het is niet toegestaan om advertenties te plaatsen, of goederen proberen te verkopen in het discussie-forum, deze zullen zonder kennisgeving worden verwijderd door de moderators.*

Regels voor advertenties :
-Bij alle advertenties is een vraagprijs verplicht, dit kan je ook aangeven in de advertentietekst.
-Plaats je advertentie in de best passende categorie.
-Heb je veel verschillende onderdelen plaats dan je advertentie in “Diversen”
-Maak de advertentie zo compleet mogelijk. Alleen een link naar een verkoop site is niet toegestaan
-Maximaal 1 auto per advertentie.
-Het aanbieden van auto’s is uitsluitend toegestaan in de categorie “complete auto’s’
-Het plaatsen van advertenties door handelaren is niet toegestaan.*
-Aanbieden of te koop vragen van kentekens, kentekenpapieren en chassisnummers zonder carrosserie is verboden.

*Uitgezonderd forumsponsoren

Uiteraard zijn naast deze regels de algemene forumregels ook van toepassing

Artikel Verkocht, wijzig dan de status van de advertentie in “Verkocht” of verwijder de advertentie.

Advertenties blijven 180 dagen op de site zichtbaar, na deze periode zullen deze “verlopen” zijn, en ontvangt u hier een mailbericht van. U kunt de advertentie dan weer gratis* opnieuw verlengen voor 180 dagen.
*Rubriek “Complete auto’s > aangeboden” wordt een forumbijdrage van €5,- berekend.( €6,- bij betaling per telefoon)

Voor jouw veiligheid
Advertenties op http://www.opel-forum.nl kunt je vergelijken met advertenties in de krant of op het prikbord in een supermarkt. Het overgrote deel van de kopers en verkopers op http://www.opel-forum.nl kun je vertrouwen. Zij versturen de goederen zoals afgesproken en betalen netjes op tijd. Helaas is er ook een aantal mensen die misbruik maakt van de goedheid en het vertrouwen van anderen. Zorg er daarom voor dat jij veilig handelt! Hieronder staan een aantal tips die je daarbij kunnen helpen.

– Persoonlijke gegevens
– Kopen
– Verkopen
– Betalen

Persoonlijke gegevens
Het is belangrijk dat je weet met wie je handelt. Vraag dus altijd om persoonlijke gegevens van de (ver)koper. Als de transactie fout gaat of de (ver)koper houdt zich niet aan zijn afspraak, dan kunt je later altijd contact opnemen met de (ver)koper of eventuele andere stappen ondernemen.

Boter bij de vis
Maak een afspraak met de verkoper om het product te bekijken. Er gaat niets boven een persoonlijke inspectie van het product dat je wilt kopen. Je kunt dan zelf controleren of het product voldoet aan je verwachtingen. Als alles naar wens is, en je kunt het eens worden over de prijs, dan kun je direct contant betalen en het product meenemen.

Naam en adres
Vraag altijd aan de (ver)koper zijn naam en adres. Je kunt dan later altijd contact opnemen met de (ver)koper als er iets fout gaat. Als iemand krampachtig probeert zijn adres achter te houden, dan bent u gewaarschuwd. Een (ver)koper die eerlijk handelt zal geen moeite hebben met het geven van zijn adres.

Telefoonnummer
De telefoon is vaak het makkelijkste en snelste middel om contact te zoeken met de (ver)koper. Vraag altijd aan de (ver)koper zijn vaste telefoonnummer. Een mobiel nummer is anoniem en moeilijk te achterhalen. Controleer de naam en het adres in combinatie met een vast telefoonnummer met behulp van de telefoongids.

E-mail adres
Een gratis e-mail adres (bijvoorbeeld Hotmail) is anoniem. De gegevens van de (ver)koper zijn niet meer te achterhalen! Handel je alles af per e-mail? Vraag dan aan de (ver)koper zijn .vaste. e-mail adres (bijvoorbeeld @home, Planet, Tiscali,kabelfoon,chello …).

Kopen
Bij het kopen van producten is het belangrijk dat je de persoonlijke gegevens van de verkoper hebt. Je kunt dan achteraf altijd contact opnemen met de verkoper. Maak goede afspraken erover:

Kwaliteit
Zorg dat je op de hoogte bent van de kwaliteit van het product. Is het product in de advertentie goed omschreven? Of is het net een ander model, beschadigd of heeft het een andere kleur. Een (digitale) foto beantwoord vaak al veel op je vragen.

Prijs
Probeer over de prijs te onderhandelen, maar blijf realistisch. Is de afgesproken prijs inclusief verzendkosten?

Betaling
Hoe ga je betalen? Het product zelf ophalen of laten brengen en contant betalen is voor beide partijen veruit het veiligst. Als dit niet mogelijk is kun je afspreken de helft vooruit te betalen en de rest bij aflevering. Let op! Als je geld overmaakt naar iemand die je niet kent, neemt je altijd een risico!. Indien de verkoper Paypal accepteert dan is dit aangegeven in de advertentie met het paypal-logo. Betaal niet zomaar, maar neem alvorens je geld overmaakt, eerst contact op met de verkoper.

Verzending
Als je het product niet persoonlijk gaat ophalen bij de verkoper, maak dan goede afspraken over de verzending en eventuele verzekeringskosten. Meer informatie over postzendingen kan je vinden op de website van TPG Post.

Verkopen
Bij het verkopen van producten is het belangrijk dat je de persoonlijke gegevens van de koper hebt. Je kunt dan achteraf altijd contact opnemen met de koper. Maak er goede afspraken over:

Kwaliteit
Zorg dat de koper een juist beeld heeft van het product. Een foto zegt vaak meer dan duizend woorden. Een product mooier voorstellen dan het daadwerkelijk is, leidt alleen maar tot teleurgestelde kopers. Met een goede omschrijving heb je het product het snelst verkocht.

Prijs
Maak duidelijke afspraken over de prijs van het product. Is de afgesproken prijs inclusief verzendkosten?

Betaling
Hoe gaat de koper betalen? Het product laten ophalen of zelf brengen en contant betalen is voor beide partijen veruit het veiligst. Als dit niet mogelijk is, vraag dan de helft van het bedrag voordat je het product opstuurt, en de andere helft bij aflevering. Let op! Als je producten opstuurt naar vreemden zonder betaling neem je altijd een risico.

Verzending
Als het product niet persoonlijk opgehaald wordt door de koper, maak dan goede afspraken over de verzending en eventuele verzekeringskosten. Meer informatie over postzendingen kun je vinden op de website van TPG Post.

Betalen
Maak nooit grote bedragen over naar iemand die je niet kent, hoe bertrouwbaar de verkoper ook overkomt! Bij grote bedragen is het ALTIJD de moeite om bij de verkoper langs te gaan en het product persoonlijk te inspecteren. Hieronder staan een aantal tips per betaaloptie.

Contant
De veiligste manier om te betalen is contant aan de verkoper. Stuur nooit contant geld op per post.

Giro/bank
Geld overmaken naar een bank- of girorekening is definitief! Gebruik deze betaaloptie alleen als je de verkoper vertrouwt. Je kunt je geld later niet meer terug laten storten op je rekening (storneren).

Rembours
Versturen onder rembours is vrij duur en heeft een risico. Je kunt pas zien wat je ontvangt, als je hebt betaalt aan de postbode. Dit kan dus een baksteen zijn i.p.v. een turbo ….. Gebruik rembours alleen als je de verkoper vertrouwt.

wees extra alert als:
– De koper meer biedt dan de vraagprijs.
– De e-mail geschreven is in slecht engels.
– De koper in het buitenland woont.
– De koper haast heeft met de aankoop.