(waarschijnlijk) Probleem met sub/versterker

Forumindex Forums Overige I.C.E. en navigatie (waarschijnlijk) Probleem met sub/versterker

  • Dit onderwerp is leeg.
11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
  • Auteur
    Berichten
  • #17208089
    Mastah-GSi
    Bijdrager
    • Topics 12
    • Reacties 265
    Lid sinds:
    25 October 2005

    Ik kom nu in ene tegen het volgende probleem aan het te lopen.

    Ik kan de sub instellen via de amp, maar daarna nog weer eens bijstellen via de HU werkt niet…
    Het lijkt erop alsof hij zich er gewoon niks van aantrekt…

    Tonen worden dus wel doorgegeven, maar ik kan hem niet bijstellen via de HU.

    Iemand enig idee?

    #17449864
    Powercorsa
    • Topics 4
    • Reacties 1231
    Lid sinds:
    26 October 2007

    Welke head unit heb je?
    Hoe heb je hem aangesloten?
    Welke instelling verander je?

    #17449865
    Mastah-GSi
    Bijdrager
    • Topics 12
    • Reacties 265
    Lid sinds:
    25 October 2005

    Jah ok stom van me om dat aan te geven.

    Moet er even het volgende bijzeggen:

    Afgelopen maand is de Corsa aan een verbouwing ondergaan.
    Audio en alles is eruit geweest.

    Sinds dat ik het weer aangesloten heb klonk de sub direct al vreemd, zou haast zeggen, te overheersend.
    Ondanks dat dat voor het verwijderen niet is geweest en dat er geen instellingen veranderd zijn of per ongeluk aangeraakt zijn.
    De amp is een Hifonics Zeus 4400 en ook waaraan de instellingen niet zijn veranderd.

    De HU is een Kenwood 627DVD.
    Ik heb de sub (Infinity 1240w) gebrugd aangesloten op de amp op kanaal 3 en 4.

    #17449866
    RonaldH
    • Topics 63
    • Reacties 4148
    Lid sinds:
    30 June 2004

    zet je versterker instelling dan op flat of through

    dan kan je hem optimaal via je headunit afregelen:thumbup

    #17449867
    Mastah-GSi
    Bijdrager
    • Topics 12
    • Reacties 265
    Lid sinds:
    25 October 2005

    Ok kan ik zo wellicht nog wel even proberen…

    Vind het echt zo vaag he.
    En nu ben ik zelf ook al niet zo’n held in het zelf afstellen van mn audio…
    Was eindelijk blij dat het weer fatsoenlijk stond…Krijg ik dit weer.

    #17449868
    Powercorsa
    • Topics 4
    • Reacties 1231
    Lid sinds:
    26 October 2007

    Voor je sub kanaal zou ik hem toch echt op LP (low pass) zetten. (tenzij je natuurlijk de sub uitgang hebt gebruikt voor de versterker)
    Een hogere frequentie vind de sub toch echt niet fijn.

    #17449869
    Mastah-GSi
    Bijdrager
    • Topics 12
    • Reacties 265
    Lid sinds:
    25 October 2005

    op de amp staat hij op LP dus dat moet al wel goed zijn.

    Ik vind het gewoon zo vaag waarom hij niet reageerd als ik op de HU de bass lager zet.
    Of helemaal uit zet.
    Hij blijft dan gewoon stug doorgaan…

    #17449870
    RonaldH
    • Topics 63
    • Reacties 4148
    Lid sinds:
    30 June 2004

    origineel gepost door Mastah-GSi
    op de amp staat hij op LP dus dat moet al wel goed zijn.

    Ik vind het gewoon zo vaag waarom hij niet reageerd als ik op de HU de bass lager zet.
    Of helemaal uit zet.
    Hij blijft dan gewoon stug doorgaan…

    omdat je versterker nu filtert.

    maar heb je wel een sub uitgang op je radio???

    anders heeft het weinig nut om hem via je radio te filteren

    #17449871
    Mastah-GSi
    Bijdrager
    • Topics 12
    • Reacties 265
    Lid sinds:
    25 October 2005

    Yup
    HU heeft een Front, Rear en Sub uitgang.

    Ik ga nu even de bekabeling op de regelunit even nalopen.
    Deze ligt bij mij in het dashboard kastje…

    #17449872
    Mastah-GSi
    Bijdrager
    • Topics 12
    • Reacties 265
    Lid sinds:
    25 October 2005

    Probleem opgelost!

    Probleem zat hem op de aansluiting van de signaal kabels op de amp.

    Ik had de kabels aangelsoten als volgt:

    K1 K2
    K3 K4

    Waarvan de sub op K3 en K4

    Nu was het zo dat dus de layout zo is:

    K1 K3
    K2 K4

    De sub zat de half aangesloten op de rear en half op de sub…

    DOM DOM DOM van mijzelf weer.
    Nu maar hopen dat hij er geen permanente schade van heeft opgelopen.

    In ieder geval heel erg bedankt voor de tips en hulp van jullie kant.
    Ben blij dat er een forum als dit is waas je ten aller tijde terrecht kunt met vragen ondanks dat het soms gewoon iets doms/simpels is….

    #17449873
    Powercorsa
    • Topics 4
    • Reacties 1231
    Lid sinds:
    26 October 2007

    Geen probleem, we zijn hier om elkaar te helpen :thumbup
    De sub zal wel geen schade hebben opgelopen, aangezien je versterker op LP stond.

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.