Uitschakelen snelheidssignaal X14XE / X16XE

Forumindex Forums Techniek Ecotec Uitschakelen snelheidssignaal X14XE / X16XE

  • Dit onderwerp bevat 0 stemmen en heeft 9 reacties.
10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
  • Auteur
    Berichten
  • #17244516

    corsaboy
    Participant
    • Topics 12
    • Reacties 4785
    • Offline
    • Lid sinds:
      30 June 2004

    Heeft iemand ooit eens het benodigde snelheidsignaal kunnen uit programmeren van de standaard ecu van deze motoren.
    Die startblokkering is nog niet zo’n probleem maar ik moet ook het snelheidssignaal uitgeschakeld hebben..

    wie heeft hier ervaring mee..

    http://www.corsa-novatuning.nl

    #17963153

    Haasje17
    Moderator
    • Topics 46
    • Reacties 7726
    • Offline
    • Lid sinds:
      8 September 2009

    wat is het idee achter het uitprogrameren van het snelheidsignaal?

    Vectra C
    Astra G
    Kadett E
    Senator A
    Rekord C
    Olympia '55

    #17963154

    wim-v6
    Participant
    • Topics 52
    • Reacties 35637
    • Offline
    • Lid sinds:
      12 August 2005

    Rijden zonder snelheidsmeter oid.

    of indien een type met mechanische tellerkabel, de originele teller achterwege laten.

    Dat kan alleen met een Pulse imitator, het gaat niet om hoe hard je rijdt, en of je wisseld van snelheid, als ie maar snelheids signaal heeft.

    Let op, signaal moet wel af en toe onderbroken worden bij stationair, anders krijg je alsnog storing..

    Willem

    #17963155

    Baz
    • Topics 7
    • Reacties 145
    • Offline
    • Lid sinds:
      30 April 2005

    mss ff Dennis of Marco van Fasttech bellen

    #17963156

    FabianGT
    Participant
    • Topics 6
    • Reacties 66
    • Offline
    • Lid sinds:
      21 August 2011

    Maak even gebruik van het topic voor een gerelateerde vraag:

    Kan een storing van het snelheidssignaal (bijvoorbeeld door een draadbreuk) ook een check engine lampje veroorzaken?

    #17963157

    Corsa_GSi
    Participant
    • Topics 32
    • Reacties 3995
    • Offline
    • Lid sinds:
      30 June 2004

    Ja volgens mij wel.
    Zeker als je een elektronische tellerunit hebt (begint bij 0).

    #17963158

    FabianGT
    Participant
    • Topics 6
    • Reacties 66
    • Offline
    • Lid sinds:
      21 August 2011

    Ook weer wat nuttigs geleerd vandaag! Dan klopt die foutcode iig wel.
    Heb een 1999er GSI model met elektronische tellerunit.

    thnx

    #17963159

    corsaboy
    Participant
    • Topics 12
    • Reacties 4785
    • Offline
    • Lid sinds:
      30 June 2004

    @baz wrote:

    mss ff Dennis of Marco van Fasttech bellen

    kan daar wel eens langs rijden..
    Maar ben bang dat hun meer vragen dan ik voor een chip wil uitgeven..

    Aangezien ik er dan liever een dta s40 op gooi..
    Die ken ik zelf onderhand ook aardig namelijk :thumb

    Maar vragen kan geen kwaad king:

    http://www.corsa-novatuning.nl

    #17963160

    Baz
    • Topics 7
    • Reacties 145
    • Offline
    • Lid sinds:
      30 April 2005

    vragen staat vrij en ze weten er veel van

    #17963161

    wim-v6
    Participant
    • Topics 52
    • Reacties 35637
    • Offline
    • Lid sinds:
      12 August 2005

    @corsa_gsi wrote:

    Ja volgens mij wel.
    Zeker als je een elektronische tellerunit hebt (begint bij 0).

    Maakt niks uit of je electrische teller hebt of mechanische.

    Pulse gever zit bij de Electrische op de bak, en bij de Mechanische op de teller zelf…

    een Multec motor geeft altijd storing en gaat zelfs rot lopen als ie geen tellersignaal krijgt..

    Willem

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.