Opel Astra J 1.6 – vragen telefoon/ trekhaak/ versnellingsbak/ daklijsten/ navi

Forumindex Forums Modellen Astra Opel Astra J 1.6 – vragen telefoon/ trekhaak/ versnellingsbak/ daklijsten/ navi

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #18366045

  bver
  Participant
  • Topics 1
  • Reacties 0
  • Offline
  • Lid sinds:
   5 May 2019

  Hallo allemaal,

  Ik heb een aantal weken geleden een ‘nieuwe’ astra J gekocht. Tis er één uit 2009 en ben er best blij mee. Maar ik heb nog een aantal vragen.

  Weten jullie hoe ik mijn telefoon kan koppelen? Als ik op mijn Phone knop druk, mute die alleen de muziek en krijg ik geen opties om bluetooth aan te zetten. Ook onder de config zie ik niets over telefoonopties terug. Ik lees wel dezelfde vragen op internet, maar ik lees nog geen echt concrete oplossing.

  Andere vraag is dat ik heel veel speling had op mijn koppelingspendaal. Hiervoor is een nieuwe module geinstalleerd en zijn de koppelingskabels vervangen. Volgens de dealer een reparatie van 1000 euro. Maar als ik nu rijd, heb ik soms nog het idee dat ik m moeilijk in de vijfde versnelling kan drukken. Zit dit niet eerder in de bak zelf dan?

  Verder was ik eigenlijk nog op zoek naar een trekhaak + kabel. Als iemand nog een losse unit heeft liggen – houd ik me aanbevolen.

  En is het herkenbaar dat de daklijsten op het dak zelf – bladeren? De verf laat los. Kan ik deze onderdelen nog los bestellen?

  Ohja, en hoe kan ik de navigatie updaten? Is dat mogelijk of kost dit een vermogen?

   

  Groet

  #18366682

  j.smits
  Participant
  • Topics 5
  • Reacties 49
  • Offline
  • Lid sinds:
   23 December 2012

  beste bver,

  als je niet kunt bellen in je auto en de knop alleen mute dan heb je de bluetooth module er niet inzitten, deze kun je er nog wel inbouwen dan heb je wel een gebruikte maar wel een originele, enkel of dit gaat ligt eraan of je radio er geschikt voor is. ikzelf heb er een uit 2012 en heb gisteren de module laten inbouwen echter lag er bij mij geen midspeed canbus naar de radio waarvan afgetakt kon worden dit moet nog even gelegd worden en dan nog door een dealer of iemand van het forum die dat kan, geprogrammeerd worden d.m.v. VCI code, wanneer je niet beschikt over voicecontrol moet je waarschijnlijk ook nog een microfoonkabel naar boven trekken, bij mij zat er deze gelukkig al.

  over het koppelingspedaal gesproken, ik heb een automaat dus heb daar geen last van maar ik heb me laten vertellen dat de koppelingspedalen nog is af willen breken, ik weet niet of het waar is maar het werd me verteld.

  De verf bij de daklijsten bladderd inderdaad, dat is een kwaal schijnt. ik heb het bij nog niet gezien maar zal vast wel eens komen ben ik bang, ook de m32 versnellingsbak en waterpomp schijnt niet heel lang mee te gaan maar de een doet er jaren over de ander is zo omzeep.

  Wat betreft de trekhaak e.d. weet ik ook niet bij mij zat er al een afneembare op maar ik zou eens op het astra j forum kijken op facebook daar gaat alles over de astra j wat wel en niet kan problemen zus en zo. daar is ook een gast die alles inbouwd.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.