navi 50 intellilink update

Forumindex Forums Modellen Vivaro, Movano, Arena, Combo (Bedrijfswagens) navi 50 intellilink update

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #18473554
  Henk Breunissen
  Deelnemer
  • Topics 1
  • Reacties 0
  Lid sinds:
  24 July 2022

  Hoe kan ik bij mijn opel vivaro van 2016 de navi 50 intellilink updaten?

  Ik zie zelf niet hoe, ben al een middag bezig.

  Vr.gr. Henk

  #18483976
  VAN BELLE Jean Marc
  Deelnemer
  • Topics 10
  • Reacties 103
  Lid sinds:
  22 April 2015

  Ga het even voor je zelf doen zodat ik je per stap kan begeleiden:

  1. Neem een oude stick USB stick die nog zo klein mogelijk is en check of die in FAT32 op FAT16 staat, of herformatteer die op  Deze computer, E schijf rechter muisknop (de ‘E’ kan natuurlijk ‘F’ of iets anders zijn bij u), Eigenschappen en die van mij lijkt dan als volgt:  20221022_printscreen_FAT32_stick_voor_NAVI50

  2. Moet nu even mijn NAVI50 van Bulgaars naar Nederlands vertalen:

  2.1. Je gaat niet naar KAARTEN maar naar NAVIGATIE en dan naar Opties, en dan druk je op de pijl naar rechts voor het extra menu dat bij mij noemt Актуализации на карти wat betekent Actualisatie van de kaart, denk ik.  Nu stop je de lege FAT32 geformatteerde usb stick erin.
  2.2. Dan krijg je weer een submenu en moet je boven klikken op het lijntje Actualisatie (kan update zijn ook) boven de knop sluiten
  2.3. Dan vraag het systeem te wachten (tenzij je USB stick niet in zit) en moet die die vinden.
  2.4. Een bevestiging wordt gevraagd en dan zeg je Da in Bulgaars of Russisch of ‘ja’ in het Nederlands
  2.5. Een balk zal oplichten van links naar rechts met blokjes en dat gaat vrij snel bij mij.
  2.6. Daarna krijg je een melding dat alle gegevens en versies nu op de stick staan en je de USB stick op de PC kunt gebruiken voor update.

  3. je gaat nu naar de PC en installeert de app of je gaat naar de link: NaviExtras Toolbox die je kunt downloaden op https://www.naviextras.com/shop/portal/newLogin waar je je moet registreren zodat je apparaat herkenbaar is.

  Als er daar iets niet duidelijk is, laat het weten.  De oude tool NaviExtras Toolbox kon vééél meer want ik kocht OostEuropa en Turkije ooit en toen bleek onvoldoende geheugen te zijn en zat er niets voor mij anders op dan plots BeNeLux en centraal Europa te verliezen, maar eigenlijk ken ik mijn weg daar en gebruik ik Waze want die landen zijn ongehoord onmogelijk geworden op vlak van flitsen en dat heeft absoluut niets meer te zien met veiligheid maar met een Europa en enorme geldnood in hun dicatoriale administratieve en gepolitiseerde diensten die naar fascisme beginnen neigen omdat ze ervan uitgaan dat alles wat ze doen ‘goed’ is en beter dan andere culturen.  Ik heb nu immers geschiedenis geleerd van meerdere culturen eng ezien dat elke cultuur en godsdienst zich blijkbaar snel beter vindt te vinden dan anderen, wat natuurlijk wetenschappelijk noch psychologisch helemaal niet klopt, maar in ego tijdperken wel in zekere zin een evident gevolg is van ‘comfort’… en gemakkelijke tijden (ook al zeggen we dat het moeilijk is, onze sensititiviteit steeg, niet de moeilijkheidsgraad om te ‘over’leven).

   

  Laat weten of ik de rest ook documenteer hier.

   

  +je

  #18508573
  FarseFons
  Deelnemer
  • Topics 0
  • Reacties 1
  Lid sinds:
  2 February 2023

  @henk, is deze update gelukt? Ben er wel benieuwd naar, zit met hetzelfde probleem maar met een Vivaro van 2018.

   

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.