motronic 1.5 probleem…

Forumindex Forums Techniek C20ne/seh (2.0 8v) motronic 1.5 probleem…

  • Dit onderwerp is leeg.
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
  • Auteur
    Berichten
  • #17206934
    giuliettaevo
    Bijdrager
    • Topics 9
    • Reacties 970
    Lid sinds:
    5 November 2006

    Hoi,

    In mijn Rekord heb ik inmiddels de complete motor en bak van een A omega uit 1991 gebouwd.:agent Ben nu bezig met de kabelboom van de motor om de motor lopend te maken.

    Ik heb dus een Motronic 1.5 systeem en loop tegen het volgende probleem aan.:hmmz

    De motor gaat rond met starten. De benzinepomp wordt aangestuurd en doet het dus met starten. De bougies worden nat en de injectoren tikken, er wordt dus geinjecteerd. alleen krijg ik maar geen vonk.:swear

    Geen vonk op de bougie, niet op de bobinekabel, niet met een andere bobine. Heb gemeten en op contact komt er 12v op de 15 pool te staan, weerstand van de bobine is ook goed. De signaaldraad naar de ecu pen 1 is ook ononderbroken. Het lijkt er op alsof ik geen signaal van de ecu krijg op de bobine maar er wordt wel geinjecteerd.

    Kan ik ergens iets gemist hebben met aansluiten? het brandstofrelais misschien half defect oid? :hmmz

    Hopelijk kan iemand me helpen, wil nou eindelijk wel eens kunnen gaan rijden met mijn Rekord!:afro

    Groeten Remco

    #17399789
    corsaboy
    Bijdrager
    • Topics 12
    • Reacties 4785
    Lid sinds:
    30 June 2004

    brandstof relais of bdp sensor..
    ff de bdp sensor vervangen, willen nog wel eens kapot gaan en je brandstofrelais verwijderen dan dan die draden ff doorverbinden.
    je gaat van de dikke 12volt naar 2 andere dikke draden bij je relais..

    dan ff starten.. loopt ie wel weer

    http://www.corsa-novatuning.nl

    #17399790
    giuliettaevo
    Bijdrager
    • Topics 9
    • Reacties 970
    Lid sinds:
    5 November 2006

    Als de bdp sensor kapot is wordt er toch ook geen brandstof ingespoten? heb hem ook doorgemeten, weerstand was in orde.

    Heb net een paar andere computers geleend, hebben alleen een ander nummer maar komen wel allemaal van c20ne blokken af. ook een andere bobine en relais geleend dus zal zo na het eten eens de grote wisseltruc gaan proberen. zal met het relais beginnen!:thumbup

    Groeten Remco

    #17399791
    giuliettaevo
    Bijdrager
    • Topics 9
    • Reacties 970
    Lid sinds:
    5 November 2006

    inmiddels loopt hij…:thumbup

    Had een draad verkeerd aangesloten waardoor er via de toerenteller + op beide zijden van de bobine kwam te staan. Dan komt er natuurlijk ook geen vonk…:hmmz

    Het rijden is weer een grote stap dichterbij in ieder geval!:afro

    Groeten Remco

    #17399792
    corsaboy
    Bijdrager
    • Topics 12
    • Reacties 4785
    Lid sinds:
    30 June 2004

    mooi man :D

    http://www.corsa-novatuning.nl

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.