Koppeling “plakt” iets helemaal onderinOpel Zafira Tourer 1.6 CDTI

Forumindex Forums Modellen Zafira, Sintra (MPV’s) Koppeling “plakt” iets helemaal onderinOpel Zafira Tourer 1.6 CDTI

  • Dit onderwerp bevat 1 stem en heeft 0 reacties.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #18368376

    Styroflex
    Participant
    • Topics 3
    • Reacties 11
    • Offline
    • Lid sinds:
      11 October 2007

    Beste mede forummers,

    Sinds een week “plakt” het koppelingspedaal van mijn Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI uit 2013 iets.

    Bij het schakelen en dan rustig op laten komen van de koppeling “plakt” de koppeling het eerste stukje iets. Dit is nog voor het aangrijpmoment van de koppeling. (het pedaal blijft dus niet echt onderin hangen en komt zonder problemen omhoog)
    Ofwel wanneer je het het pedaal vanaf de boem op laat komen dan voel je een klein schokje ofdat het pedaal even een paar millimeter blijft hangen en dan los schiet.

    Het koppelen gaat vervolgens prima en ik heb ook geen vermoeden dat de koppeling versleten is / slipt. Indien de koppeling snel omhoog wordt gelaten is het plakken niet tot nauwelijks aanwezig.

    Bij uitgeschakelde motor is het niet waarneembaar in de koppeling

    Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn? Lucht (al voelt het mijns inziens niet als een luchtbel), Versleten hoofdkoppelingcilinder bij het pedaal??

    Alvast bedankt voor jullie tijd!

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.