Kadett C coupé project

Forumindex Forums Overige Even voorstellen dit ben ik Kadett C coupé project

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #18398224
  Evo4G63T
  Bijdrager
  • Topics 2
  • Reacties 0
  Lid sinds:
  21 November 2020

  Hallo allemaal,

  nieuw hier dus m’n Opel even netjes voorstellen.

  De meesten hier herinneren het zich nog wel denk ik: de eerste meters die je mocht sturen in de auto van je ouders. Een jaar of 5 oud, zittend op schoot kon je net boven het dashboard uit gluren en op verlaten bospaden de eerste keer sturen. Voor mij onvergetelijk evenals de auto waarin dat was: de Opel C Kadett coupe van m’n moeder.

  Door de jaren heen ontelbare keren gehoord dat die coupé veruit de leukste auto is geweest die ze ooit heeft gehad. Zo leuk dat we vaak met 2 auto’s op vakantie gingen. Niet omdat we niet in de Opel Senator 2.5 pasten, maar omdat er in Oostenrijk en de Ardennen zulke mooie wegen zijn waar ze zelf wilde rijden en in haar coupé.

  Haar herinneringen aan de coupé, mijn onvergetelijke momenten ermee en het feit dat ik nog steeds een mooi model vind brachten me op het idee er iets mee te gaan doen. Oude foto’s van de coupé opgezocht en aan de hand daarvan ben ik het i-net gaan afstruinen. Eén auto was identiek: de kleur, chromen strips, wielen, interieur alles was exact hetzelfde. Het enige probleem was dat de auto al gerestaureerd was: importeren en rijden maar. Erg makkelijk maar dat was net niet wat ik zocht. Er mag best wat werk of liever: heel veel werk aan zitten. Restauraties gaan vaak binnen een budget en aangezien dat vaak niet onbeperkt is, is het vaak ook niet 100%. Plaatwerk en mechanisch kan ik allemaal zelf. Spuiten en de laatste finishing touch qua strak maken laat ik door m’n buurman doen, die al tientallen auto’s heeft gerestaureerd.

  Een tijd geleden kwam ik op i-net een originele Nederlandse auto tegen met de originele aandrijflijn die bovendien ook helemaal compleet was. Er was al aan gewerkt, maar wegens tijd gebrek moest de coupé de deur uit. Al met al zit er genoeg werk aan. Contact gelegd en een afspraak gemaakt om te bezichtigen.

  De auto vluchtig bekeken en in de basis zag het er okay uit. Ik weet dat ik best wel wat dingen tegen ga komen dus uitgebreid alles uitzoeken heeft geen zin , dus zonde van de tijd. Deal gesloten en vrijdag ga ik m met de autoambulance ophalen.

  Zo staat ie er bij:

  IMG_20200729_194938

   

  IMG_20200731_202240

  Dozen vol onderdelen staan binnen en tijd om alles uit te zoeken, schoonmaken en controleren. Als het niet goed is: vervangen.

  Er komt zoiezo een andere, atmosferische, motor in als tegenhanger van m’n andere hobbyauto met turbomotor die technisch is gerestaureerd.

  Ik denk dat hier genoeg informatie te vinden is om dit project te doen slagen  :-)

  Andry

  #18404725
  gwriemersma
  Bijdrager
  • Topics 23
  • Reacties 2251
  Lid sinds:
  17 December 2010

  Succes met je project.

  Graag zien we de vorderingen in het restauratie gedeelte van dit forum.

  :good:

  Gerhard
  Manta-A
  Ascona-B
  Ascona-B
  Ascona-C 1.6
  Ascona-C 2.0
  Kadett-C
  Manta-A
  Vectra-B 2.0 DTH SW
  Vectra-B 2.2 YDTR SW
  Vectra-C 2.2YDTR GTS
  Vectra-C 2.2YDTR SW
  Manta-A
  Ampera

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.