HD Traffic / TMC Traffic Rossland X

Forumindex Forums Modellen Crossland HD Traffic / TMC Traffic Rossland X

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #18357257

  robharmsen
  Participant
  • Topics 1
  • Reacties 0
  • Offline
  • Lid sinds:
   14 June 2018

  Hallo beste forumbezoekers en leden.

  Ik heb sinds Maart 2018 een Opel Crossland X Innovation (incl. Innovation+ pakket) en was van mening dat naast het geïntegreerde TomTom navigatiegedeelte (wat overigens 1-op-1 over is gekomen van Peugeot PSA) ook de module HD Traffic aanwezig moet zijn. Nu krijg ik alleen de tekst “TMC” te zien en de file info is belabberd slecht. Opel op Twitter geeft toe dat HD Traffic aanwezig moet zijn op zowel de Crossland X als de Grandland X (zie bijgevoegde screenshot). De dealer zegt het niets, Opel NL zegt het niets en niemand heeft een antwoord.

  Wie van de lezers heeft een Crossland of Grandland waarin de letters “TMC” veranderen in “HD Traffic”? Heeft iemand hier ervaring mee?IMG_5286

  #18357339

  Grandsteef
  Participant
  • Topics 1
  • Reacties 43
  • Offline
  • Lid sinds:
   30 April 2018

  Niemand bij Opel die een antwoord wil of kan geven, ik denk dat er 2 mogelijkheden zijn:

  1) Opel wil er niet voor betalen,

  2) of het is de beperkte communicatie mogelijkheden tussen Onstar en Intellilink 5.0 die de bottle nek is.

  Mocht het optie 1 zijn dan hadden ze er ook voor kunnen kiezen om het vrij te geven en de klant zelf te laten kiezen een abonnement af te sluiten hiervoor.

  Het is bij Peugeot immers ook maar 3 jaar vrij van kosten en daarna moet je hiervoor betalen.

  Het intellilink is waarschijnlijk te vroeg uitgebracht na het samengaan van Peugeot en Opel. het is natuurlijk erg knullig dat Onestar hiermee niet over weg kan. Hopelijk is het straks wel mogelijk na een update.

  De tweet in de screenshot ken ik ook, overigens mijn dealer heeft een Peugeot dealer gevraagd of die het kon vrijgeven maar dat zou niet mogelijk zijn.

  Er zit voorlopig even niks op dan afwachten of Opel het mogelijk gaat maken, en afwachten is ook niet mijn aard……

  Black Diamond Opel Grandland X 1.2 Innovation Automaat met Innovation plus pakket en vele andere gadgets

  #18358658

  Remco_edam
  Participant
  • Topics 0
  • Reacties 3
  • Offline
  • Lid sinds:
   21 July 2018

  Bij mijn Crossland van mei 2018 komt er bij file geen waarschuwing in de kilometermarkering naast de navigatie, waardoor je niet in de gaten hebt dat er file komt. Bij mijn TomTom gebeurde dat wel voorheen en dat was erg duidelijk. Bij de letters TMC komt wel een file icoontje, maar dat is onopvallend. Alleen als dit aandruk zie ik de files op de route. Ik heb al in de instellingen gekeken maar kan verder niets vinden. Hebben meer gebruikers dit opgemerkt ? Is er wat aan te doen ?

  #18359243

  demullies
  Participant
  • Topics 1
  • Reacties 3
  • Offline
  • Lid sinds:
   5 August 2018

  Hallo allemaal,

  Ik ben ook in het trotse bezit van een Crossland X en loop ook tegen hetzelfde probleem op, dat de TT Traffic niet werkt op het navigatiesysteem.

  Mijn vorige auto was een Citroën C3 met in mijn ogen exact hetzelfde navigatiesysteem, bij dat systeem werkte TT Traffic perfect.

  Ik heb diverse keren Opel gemaild met de vraag of het mogelijk is om dit ook te activeren maar tot op vandaag nog steeds geen antwoord hoe het evt ingeschakeld kan worden.

  Bij Citroën werd deze service direct bij de aflevering door de dealer inwerking gesteld dus moet naar mijn mening de Opel dealers ook de mogelijkheid krijgen of hebben om TT Traffic zelf te activeren.

  Bij Opel geeft men toe dat dit navigatiesysteem zo nieuw is voor hun dat ze er zelf geen raad mee weten, dus ik gaf ze als tip daar het een PSA systeem betreft eens te raden moeten gaan bij of Peugeot of Citroën Nederland die kunnen hun vast vertellen wat te doen om alle Opel rijders van de Crossland en de Grandland X de service te verlenen die hun zoeken.

  Ik hoor graag als er in de toekomst een oplossing is gevonden waardoor TT Traffic wel gebruikt kan worden in onze mooie auto’s.

  André

   

   

  Geachte heer,

   

  Hartelijk dank voor uw e-mail van vandaag met de waardevolle terugkoppeling.

   

  Het zijn inderdaad nieuwe systemen voor Opel. Het gros van onze modellen is nog voorzien van de systemen uit de tijd dat General Motors de eigenaar van Opel was. Wellicht dat de service in toekomstige modellen geïntroduceerd wordt. We zullen navraag doen of hier enige informatie over beschikbaar is en komen er komende week uiteraard bij u op terug.

   

  Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan bent u uiteraard van harte welkom om deze kenbaar te maken onder vermelding van dossiernummer: 489214-15451…..

   

   

  Met vriendelijke groet,

  Opel Nederland B.V.

   

  #18359359

  jack50
  Participant
  • Topics 1
  • Reacties 2
  • Offline
  • Lid sinds:
   8 August 2018

  Hallo

  Ik heb ook een crossland X en heb hetzelfde probleem als jullie. De herkenning van files is inderdaad ook bij mij heel slecht. Enerzijds omdat je altijd moeten kijken of het TMC icoontje verschijnt (en dan moet je erop drukken en dan krijg je een lijst, waarop je weer moet drukken en dan krijg je een kaart met de plaats van die file. En zo kan ik alle lijntjes afgaan. Zeer veilig tijden het rijden.) en anderzijds omdat TMC toch echt wel slechter werkt dan HD trafic. Ik heb dus weer mijn “oude” tomtom bovengehaald in mijn nieuwe wagen  :negative:   Goe bezig… Je kan dus niet op het lijntje naast de kaart zien waar de files/ongelukken/… zijn. Dan kunnen ze beter dat weghalen. Dan is de kaart groter  :yahoo:

  Wat ik ook spijtig vind is dat je geen alternatieven kan vragen. Er is wel natuurlijk de keuze uit snelste, kortste,… maar bij Tomtom kan je ook voor bv. de snelste, alternatieven krijgen. Vind ik wel handig.

  Voor de rest natuurlijk een leuke auto!

   

   

  #18359360

  demullies
  Participant
  • Topics 1
  • Reacties 3
  • Offline
  • Lid sinds:
   5 August 2018

  Zojuist terugkoppeling gehad van Opel Nederland,

  Zoals verwacht het onbevredigende antwoord dat het op dit niet mogelijk is om van HD traffic gebruik te kunnen maken, het is volgens Opel niet uitgesloten dat in de toekomst er wel gebruik gemaakt van kan worden.

  Ondanks dat Opel al ruim een jaar onder PSA vlag valt weten ze bijna niets te vertellen over de mogelijkheden van het navigatiesysteem die op dit moment gebruikt wordt in de Crossland en Grandland (erg vreemd maar helaas de realiteit)  :no-money:   :no-money:   :no-money:

   

   

  #18365027

  groen001
  Participant
  • Topics 0
  • Reacties 3
  • Offline
  • Lid sinds:
   23 October 2018

  Sinds enige tijd prachtige reclame van Opel Crossland X op tv met SMART NAVIGATIE. Super snel door Rotterdam met steeds de goede route door dynamische navigatie !!

  Wanneer krijgen wij dit op onze Crossland X ipv het gevaarlijke TMC systeem (zie ook eerdere berichten) waarbij we onze aandacht op het systeem moeten richten ipv op de weg ??

  Dit aangekaart bij OPEL NEDERLAND (waarbij ik trouwens steeds door een Belg te woord wordt gestaan…) maar die weten niet eens wat SMART NAVIGATIE is ?!?!

  Volgens mij wordt dit inmiddels toch wel een RADAR/KASSA/ANWB-onderwerp na zo’n lange tijd zonder enige normale reactie vanuit Opel !!

   

   

  #18366179

  Remco_edam
  Participant
  • Topics 0
  • Reacties 3
  • Offline
  • Lid sinds:
   21 July 2018

  De falende TMC en filemeldingen aangekaart tijdens de eerste onderhoudsbeurt van mijn crossland. Ze gingen ernaar kijken. Volgens de monteur deed de navigatie het prima. Helaas niet goed geluisterd naar het werkelijke probleem. geen actieve filemeldingen en geen automatische omleidingen.

  Ik heb uitgelegd dat mijn oude tomtom van 6 jaar oud dit slimmer doet, en ik van deze dure optie verwacht dat het goed werkt. Ook het erkennen van het probleem zou handig zijn. Ik heb de servicemedewerker verwezen naar diverse internet fora waar dit staat uitgelegd, ter plekke samen gekeken. Hij had dit nog nooit gezien of gehoord bij de crossland/grandland. Hij zou het uitzoeken, helaas nog niets gehoord. Ik vrees dat het met de vakantie weer google maps wordt op de oude tomtom. B-)

  De reclame op tv is dan ook misleidend, er is niets smart aan op dit moment.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.