F28 moeilijk in achteruit

Forumindex Forums Overige 4×4 F28 moeilijk in achteruit

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #18477295
  InjectTheVenom
  Deelnemer
   Lid sinds:
   30 December 2004

   Zit met een F28 (i c.m. 4×4) die steeds moeilijker en eigenlijk niet in de achteruit wil schakelen, eerste versnelling gaat moeizaam maar wel beter. Moet de pook echt een paar keer vol in achteruit rossen eer de schakeling plaats vindt.

   Wat is hier loos?

   #18510950
   Lee0110
   Deelnemer
    Lid sinds:
    13 February 2023

    Het klinkt alsof er een probleem is met de versnellingsbak of de versnellingspook van uw voertuig. Hier zijn een aantal dingen die de oorzaak kunnen zijn:

    Problemen met de synchronisatieschijven: Als de synchronisatieschijven van uw versnellingsbak versleten zijn, kan het moeilijk zijn om soepel in achteruit te schakelen, vooral bij lage snelheden.
    Problemen met de versnellingspook: Als de versnellingspook niet correct functioneert, kan het moeilijk zijn om de juiste versnelling te selecteren.
    Problemen met de koppelingscilinder: Als de koppelingscilinder niet correct functioneert, kan dit het selecteren van versnellingen bemoeilijken.
    Ik raad u aan uw voertuig te laten nakijken door een erkende mechanic of dealer. Ze kunnen uw voertuig uitgebreid inspecteren en vaststellen wat de oorzaak is van het probleem met de versnellingen.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.