Display meldt "Remvoeringen"

Forumindex Forums Modellen Astra Display meldt "Remvoeringen"

  • Dit onderwerp is leeg.
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 26)
  • Auteur
    Berichten
  • #17206874
    daniel.benjamins
    • Topics 1
    • Reacties 2
    Lid sinds:
    29 March 2008

    Op het display verscheen een tijdje terug de melding “Remvoeringen”. Na controle bleken deze nog lang niet versleten te zijn, maar de melding blijft wel staan. Kan ik de boordcomputer zelf resetten? Ik heb een Astra 1.6 16V Z16XE uit 2002.

    #17398757
    jsgsi
    Bijdrager
    • Topics 10
    • Reacties 434
    Lid sinds:
    1 July 2004

    Kijk even de sensoren na die op de remblokken zitten deze zijn waarschijnlijk doorgesleten !!

    #17398758
    bartjuh_18
    • Topics 1
    • Reacties 13
    Lid sinds:
    3 April 2005

    haha heb ik sinds vorige week ook, is gewoon een melding dat ze aan het slijten zijn, net zoals oliepeil controle wel eens verschijnt, terwijl er ook nog voldoende inzit

    #17398759
    wim-v6
    Bijdrager
    • Topics 52
    • Reacties 35638
    Lid sinds:
    12 August 2005

    Oliepeil heb ik nog nooit gehad.

    Remvoeringen:

    Kans dat bij de laatste keer blokken vervangen de remdraden (sensoren) niet meegenomen zijn, en deze nu net de schijf hebben geraakt waardoor deze melding gegeven wordt.

    Willem

    #17398760
    daniel.benjamins
    • Topics 1
    • Reacties 2
    Lid sinds:
    29 March 2008

    Oliepeil heb ik ook af en toe, net als ruitenvloeistof. Die zijn natuurlijk makkelijk op te lossen door deze bij te vullen ;)
    De remblokken zijn overigens nog nooit vervangen, dus dat kan het niet zijn lijkt mij?

    #17398761
    wim-v6
    Bijdrager
    • Topics 52
    • Reacties 35638
    Lid sinds:
    12 August 2005

    Olie peil, ALs deze werkelijk klopt, dan zal je bij moeten vullen.

    Maar bartjuh_18 schreef:

    – net zoals oliepeil controle wel eens verschijnt, terwijl er ook nog voldoende inzit

    Daar heb ik zelf nog geen last van gehad. Zowel bij mijn Vorige astra-F station als mijn huidige vectra-B

    Mijn oliepeil gaat wel aangeven zodra hij een klein tikkie boven min staat.

    Willem

    #17398762
    wim-v6
    Bijdrager
    • Topics 52
    • Reacties 35638
    Lid sinds:
    12 August 2005

    Remvoeringen:

    Hoeveel km heeft de auto erop zitten?

    Hoe dik zijn de blokken nog??

    ”Remvoeringen” gaat vrij vroeg aan hoor (tenminste bij mijn vectra)

    Bij mijn astra deed ie altijd remvoeringen aangeven ivm storing in de Stekkers van de remdraadjes

    Willem

    #17398763
    daniel.benjamins
    • Topics 1
    • Reacties 2
    Lid sinds:
    29 March 2008

    origineel gepost door wim-v6
    Remvoeringen:

    Hoeveel km heeft de auto erop zitten?

    Hoe dik zijn de blokken nog??

    ”Remvoeringen” gaat vrij vroeg aan hoor (tenminste bij mijn vectra)

    Bij mijn astra deed ie altijd remvoeringen aangeven ivm storing in de Stekkers van de remdraadjes

    Willem

    Uit m’n hoofd: ongeveer 110.000 km.
    Dikte: geen idee, heb ze zelf (nog) niet gezien ;) (kan dat zonder de wielen te demonteren?)

    Kan het ook zijn dat het systeem wat anders (remvoering, remblokken, abs, etc.) bedoeld? Wanneer bij mij een voorlamp stuk is, geeft het systeem aan dat er iets met het achterlicht is, dus je weet maar nooit :D

    #17398764
    wim-v6
    Bijdrager
    • Topics 52
    • Reacties 35638
    Lid sinds:
    12 August 2005

    Kan het ook wat anders zijn:

    – Nee, dit geeft echt de slijtge van de remblokken weer

    – Remblokken nakijken kan je alleen dmv een wiel te demonteren

    – Remslijtage sensoren kun je maar 1x gebruiken, dus vervangen blokken en sensoren

    110.000km met 1 setje blokken:

    – is een nette gemiddelde, tenminste, ik heb wel eens korter gedaan met remblokken (mijn buurjongen doet slechts 50.000km met een setje ongeacht wat voor auto die rijdt, en hard rijdt ie niet, maar remt altijd laat)

    Boardcomputer meldingen:

    – Koelvloeistof peil = alleen koelvloeistofpeil
    – olie peil = olie peil laag
    – olie tekort = olie peil flink te laag
    – Remlicht = 1 van de remlichten defect
    – remlicht zekering = zekering remlicht kapot of storing in circuit
    – Dimicht Achterlicht = dimlicht en/of achterlicht kapot (1 melding)

    Willem

    #17398765
    Opelkees
    Bijdrager
    • Topics 72
    • Reacties 2276
    Lid sinds:
    11 September 2007

    ik heb al wel eens remblokken vervangen van een auto die 30.000km gereden had:o dat is echt snel.

    als ie t nou aan blijft geven zou ik als t mijn auto was ff de kabeltjes van de sensor aan elkaar verbinden. dan is de melding weg(tenminste: bij vectra en zafira)

    #17398766
    wim-v6
    Bijdrager
    • Topics 52
    • Reacties 35638
    Lid sinds:
    12 August 2005

    Klopt, doorverbinden van het kabeltje is de oplossing om de melding weg te krijgen, maar niet echt DE oplossing.

    Je kan beter de remblokken bekijken zeker nu ze er 110.000km op zitten.

    Ze kunnen best wel eens Dun zijn.

    Willem

    #17398767
    mantabas
    Bijdrager
    • Topics 4
    • Reacties 32
    Lid sinds:
    12 November 2006

    Als de remblokken voor 2/3 versleten zijn maakt de zender al contact heb ze 2 weken terug zelf vervangen omdat ik de zender tegen de schijf aan hoorde komen.
    Gaf nog geen melding , maar dat doet hij pas als alletwee je zenders contact maken dacht ik (dus links en rechts)

    #17398768
    wim-v6
    Bijdrager
    • Topics 52
    • Reacties 35638
    Lid sinds:
    12 August 2005

    origineel gepost door mantabas
    Als de remblokken voor 2/3 versleten zijn maakt de zender al contact heb ze 2 weken terug zelf vervangen omdat ik de zender tegen de schijf aan hoorde komen.
    Gaf nog geen melding , maar dat doet hij pas als alletwee je zenders contact maken dacht ik (dus links en rechts)

    nope 1 zendertje is genoeg om de melding geven.

    Ik heb eens zitten expirimenteren daarmee.

    Heb toen 1 defecte en 1 goede kabel erop gezet.

    gaf ie ook Remvoering aan

    2e kabel ook een nieuwe, storing weg.

    Willem

    #17398769
    bartjuh_18
    • Topics 1
    • Reacties 13
    Lid sinds:
    3 April 2005

    hmm mijn remblokken zitten er al zon 135.000 op en auto is pas gekeurd en die waren nog prima, maar geeft dus wel al een melding

    #17398770
    mantabas
    Bijdrager
    • Topics 4
    • Reacties 32
    Lid sinds:
    12 November 2006

    oke wim-v6 dan zit er bij mij dus ook zeker 1 kapot kabeltje/zendertje op heb ze ook niet vervangen met de remblokken maar vind dat ook niet zon ramp weet nu toch wel dat de remmen goed zijn

    #17398771
    wim-v6
    Bijdrager
    • Topics 52
    • Reacties 35638
    Lid sinds:
    12 August 2005

    Tja, dan heb jij een andere instelling als ik.

    Mijn instelling is: Het zit erop, Dan moet het werken ook!!

    Willem

    #17398772
    lepomada
    Bijdrager
    • Topics 1
    • Reacties 30
    Lid sinds:
    30 June 2004

    Ja ik weet het, ik reageer op een oud topic..

    Maar bij mijn Astra G coupe brandt ook remvoeringen in het display maar de sensor zit er nog een paar mm vandaan, ik heb er ook nog maar 35000km met deze remblokken gereden. Er zit toch alleen aan de voorzijde een sensor? Zou misschien roest ook een oorzaak kunnen zijn? Ik heb wel alles zo goed mogelijk schoon gemaakt.

    Als ik het goed begrepen geeft onderbreking van de kabel de melding.

    Marcel

    #17398773
    wim-v6
    Bijdrager
    • Topics 52
    • Reacties 35638
    Lid sinds:
    12 August 2005

    kabel niet mee vervangen met de remblokken????

    controleer ook de stekker van deze remsensor.

    en ja, sensor geeft bij onderbreking melding

    Willem

    #17398774
    2000
    Moderator
    • Topics 80
    • Reacties 4152
    Lid sinds:
    30 June 2004

    origineel gepost door bartjuh_18
    hmm mijn remblokken zitten er al zon 135.000 op en auto is pas gekeurd en die waren nog prima, maar geeft dus wel al een melding

    dat kan makkelijk, als jij nog 5 mm remvoering hebt, dan heb je voor de keuring meer dan zat, maar de “sensor” kan dan makkelijk al contact met de schijf gemaakt hebben

    #17398775
    wim-v6
    Bijdrager
    • Topics 52
    • Reacties 35638
    Lid sinds:
    12 August 2005

    als je schijf aan de buitenrand een stuk dikker is dan het remvlak, zal de sensor ook eerder de schijfraken,

    dus bij versleten schijven ook eerder melding.

    Willem

    #17398776
    lepomada
    Bijdrager
    • Topics 1
    • Reacties 30
    Lid sinds:
    30 June 2004

    Ik heb de auto 35000 km geleden gekocht, bij een opel-deawoo bedrijf. Er zijn toen wel nieuwe schijven op gegaan maar of de sensors zijn vervangen weet ik niet. En ja er zit wel een behoorlijke roestige rand aan de schijven. Het zou dus kunnen dat de roest tegen de sensor is gekomen. Maar toen ik vorige week keek zat er ongeveer 3mm tussen sensor en schijf, tussen blokken en schijf ongeveer 5 mm. Ik heb ook het kabeltje gevolgd tot de stekker en zag geen breuk. Zal nog eens kijken naar de stekker, wordt wel in het weekend.

    Thanx Marcel

    #17398777
    lepomada
    Bijdrager
    • Topics 1
    • Reacties 30
    Lid sinds:
    30 June 2004

    Ik heb al weer enige tijd geleden beide kabeltjes bij het aansluitstekkertje doorverbonden maar de melding in het display bleef. Zitten er nog meer stekkertjes die een storing kunnen geven?

    Marcel

    #17398778
    wim-v6
    Bijdrager
    • Topics 52
    • Reacties 35638
    Lid sinds:
    12 August 2005

    nee, Controle remvoeringen alleen 1 of 2 sensoren bij de wielen.

    deze doorverbinden, dan moet de melding weg zijn.

    willem

    #17398779
    lepomada
    Bijdrager
    • Topics 1
    • Reacties 30
    Lid sinds:
    30 June 2004

    ik had ze gewoon met een stuk koperdraad doorverbonden maar de melding bleef te zien in het display. Nu is inmiddels alles weer aangesloten maar ik ga me steeds meer irriteren dat ik die melding moet wegklikken. Zoals Wim-V6 al eerder zei: als het erop zit moet het werken.
    Marcel

    #17398780
    astropel
    • Topics 16
    • Reacties 56
    Lid sinds:
    1 November 2009

    Weet iemand inmiddels al waar die kabeltjes te koop zijn en wat ze kosten?
    Ik heb er ook in ieder geval 1 nodig voor een astra g uit 2003.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 26)
  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.