Corsa C Z1.2XEP

Forumindex Forums Overige Opel algemeen Corsa C Z1.2XEP

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #18547633
  Wilco D
  Deelnemer
   Lid sinds:
   1 October 2023

   Hallo, even voorstellen, ik ben Wilco en nieuw hier. Weet ook niet of ik het nu goed doe maar het gaat om het volgende.  We zijn al jaren in het bezit van een Corsa C Silverline 5 drs Z1.2XEP van Bj 2006. Twee jaar geleden begonnen de startproblemen en dit werd geweten aan de ECU. Dus 2e hands geresette ECU bij de dealer laten programmeren en hij deed het weer. Nu is de ellende weer begonnen een maand of 8 geleden en de garage zei: Brandstofpomp, dus nieuwe erin. Hij liep weer gewoon en na twee weken wilde hij niet meer starten. Auto heeft vonk, EGR klep is brandschoon, nieuwe bougies en brandstoffilter enz. Soms is het bij het proberen met starten of hij aan wil slaan maar doet dat dus niet. Wanneer ik het contact aanzet en met een losse akku 12V op de brandstofpomp zet, draait de pomp en dan kan ik starten. Auto heb ik ook uitgelezen met m’n Autolink AL619 maar geen foutcodes. Ook op het dashbord geen knipperend motorblok lampje of het lampje met de sleutel erin. Het lijkt of de benzine pomp niet juist aangestuurd wordt o.i.d. Ook de paarse realais in de zekering kast omgewisseld en van een andere Corsa geprobeerd maar ook dat maakt niks uit. Heeft iemand een idee en wellicht een elektrisch schema van hoe de brandstofpomp aangestuurd wordt zodat ik kan meten. Alvast bedankt voor de reactie!! Grt van Wilco een inmiddels hopeloze hobbyist.

   #18547731
   Dmitry
   Deelnemer
    Lid sinds:
    12 August 2023

    Controleer of het brandstofpomprelais (K35 op het schema) werkt – het probleem zit in de ECU. Alle ECU’s van dat type hebben er vroeg of laat last van. In sommige gevallen is er een mogelijkheid om de ECU te repareren.

     

    Screenshot from 2023-10-08 21-28-33

    #18547746
    Wilco D
    Deelnemer
     Lid sinds:
     1 October 2023

     Dmitry,

     bedankt voor het schema. Komend weekend maar eens kijken. K35 is toch het paarse relais wat in de zekeringkast zit als ik het juist heb? En het idiote is dat afgelopen weekend ik probeerde de auto gewoon te starten zonder dat ik met de losse akku spanning op de brandstofpomp zetten en toen startte de auto gewoon en heeft gewoon gelopen en reageerde normaal op het gasgeven. Ik ben in electronica niet zo thuis maar als een ECU stuk is dan is hij toch stuk of ligt dat aan mij? De dag erna weer geprobeerd gewoon te starten en toen deed hij het weer niet. Vervolgens met de losse akku er spanning op gezet en toen startte hij weer en dat begrijp ik dus niet………….Grt, Wilco

     #18547747
     Wilco D
     Deelnemer
      Lid sinds:
      1 October 2023

      Dmitry, weet je een bedrijf die zo’n ECU eventueel kan repareren ?

      grt, Wilco

      #18547752
      Dmitry
      Deelnemer
       Lid sinds:
       12 August 2023

       Ja, het moet een paars relais zijn.

       Controleer eerst de bedrading en het benzinepomprelais. Als de storing zich opnieuw voordoet, controleer dan of de ECU een signaal geeft om de benzinepomp zo dicht mogelijk bij de ECU in te schakelen, bij voorkeur bij de connector van de ECU zelf. Zo niet, dan moet deze worden gerepareerd of vervangen. Het probleem met deze ECU is dat de printplaat met dunne draadjes is verbonden met de connector in de ECU en na verloop van tijd vallen ze eraf, maar de gel kan de draad vasthouden en het probleem blijft zweven. Het komt ook voor dat de aansluitingen op de microcontroller eraf vallen, dan is reparatie niet mogelijk.
       In ieder geval moet je de bedrading controleren voordat je de unit opent.
       Het is misschien makkelijker om de benzinepomp gewoon aan te sluiten via een relais op het contact en het verder te vergeten.
       Ik kan proberen de ECU te repareren, maar dat is niet altijd mogelijk, misschien is het makkelijker om hem te vervangen. Hier is een video van hoe je een vergelijkbare ECU repareert https://www.youtube.com/watch?v=AXzAyoW744o

       #18548317
       Wilco D
       Deelnemer
        Lid sinds:
        1 October 2023

        Dmitry, ik ben een tijdje volledig uit de running geweest vandaar de late reactie.

        Op wat voor manier kan ik controleren of de Ecu een signaal geeft?

        #18548325
        liviu2004
        Deelnemer
         Lid sinds:
         6 April 2014

         Met een test lamp. Bosch ecu z12xep hybrid pcb niemand kan in deze wereld repareren dus vergeten. Dmitry is nieuw hier heeft een zo ecu nooit gezien.

         #18548372
         Wilco D
         Deelnemer
          Lid sinds:
          1 October 2023

          Hallo Liviu2004, bedankt voor je reactie. Maar even een vraag aan jou dan. Als jij mij relaas leest heb jij dan enig idee waardoor dit probleem komt. Ik begrijp er werkelijk niks meer van en de vorige ECU 55352622 SS heb ik toen vervangen en door de dealer laten programmeren met de originele software.

          Ik hoor graag van je in de hoop dat ik dan weer verder kan.

          Wilco

           

         8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
         • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.