Corsa B remmen/achteras upgrade (van trommel naar schijf)

Forumindex Forums Modellen Corsa Corsa B remmen/achteras upgrade (van trommel naar schijf)

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #18364010

  Shaktakash
  Participant
  • Topics 1
  • Reacties 0
  • Offline
  • Lid sinds:
   3 June 2017

  Goedendag allemaal

   

  Ben nieuw hier en heb overigens een tijdje rondgekeken sinds dat ik een Opel heb gekocht. Daarvoor had ik een aantal auto’s van andere modellen zoals 2l-Espero en 3cilinders-Polo. Nu heb ik een aantal vragen over mijn Opel en heb ik rondgezocht voor informatie op deze forum. Ik heb wel wat gevonden en ook wel iets nuttigs, maar 2 topics die ik gelezen heb dateren 2014 en 2011. Dus ik weet niet, of dat info nog actueel is en of de mensen er nog online komen, en bovendien betreft mijn vraag iets meer dan wat ik gevonden heb.

  Context van de topic heb ik geprobeerd te formuleren in de titel. Upgrade van de remsysteem is mijn eerste grote stap in mijn werk aan deze auto. Hiervoor had ik het alleen maar een beetje gepolijst, bijgelakt, distributieketting laten vervangen en een aantal andere banaliteiten. Het is een 1.2 Corsa B uit 2000, die loopt nu op 17 inch. En vraag me niet hoe. Dit is namelijk een noodoplossing, normaal gesproken had ik doodgewone zwarte stalen 15” eronder. Maar toen gebeurde dit…

   

   

  …en omdat ik met deze auto dagelijks naar mijn werk en terug moet rijden, heb ik van mijn vriend een set witte velgen vanonder Mini gekregen…die ik ff snel heb overgespoten natuurlijk…

   

   

  Ik weet dat het op een monster truck lijkt. Weet ik. Tis 215/40/17″ Ik schaam me dood, echt waar. Dus ik doe muziek wat harder, dan klopt ten minste de image :D Maar echt, serieus, zodra ik de nieuwe 15” stalen velg krijg, stap ik back to normal…Anyway, to the point. Nu wil ik de achterbas vervangen zodat ik ipv trommelremmen een set schrijfremmen krijg. Het irriteert me gewoon. Dus ik wil daar schijven met klauwen zien. Nou vragen! Welk model Opel achteras moet ik zoeken? Welk diameter remschrijf achteras is mogelijk/wenselijk uitgaand van velgen 17”/15”? Zijn er 1 op 1 opties? Zijn er betere opties die wat meer moeite kosten? Verder een vraag uit 2014 die niemand toen had beantwoord: Waar halen jullie de 3-40 remdrukverdelers vandaan?

   

  Wat voorkant betreft, heb ik wel her en der informatie kunnen vinden. Ik begreep dat (correct me if im wrong) 256/24 mm is wenselijk voor 15” maar iemand uit de oudere topic wees naar 280 mm remschrijven voor. Heb geen idee of dat kan met 17″ laat staan met 15″. Weet iemand misschien? Plus, qua merken heb ik wat voorbij zien vliegen zoals Mtec of Bosch. Gemiddelde is wat ik ga kiezen, dat is het minste. Maar als iemand mij een paar modellen Opel/ofnietOpel kan noemen, waarvan ik een goeie combi voor/achteras remschrijven klauwen remcilinder drukverdeler, kortom van A tot Z kan kopen en aanpassen/monteren, dan zou dat denk ik veel makkelijker zijn.

   

  Alvast bedankt!  :bye:

  #18364201

  freek corsa
  Participant
  • Topics 37
  • Reacties 4073
  • Offline
  • Lid sinds:
   5 December 2004

  Je wil dus alleen de remmen ombouwen omdat het er beter uitziet ?

  Er is zover mij bekend niet een originele opel achteras met schijfremmen die er zo onder past.

  Er zijn wel meer mensen die een achteras hebben aangepast, zo een achteras moet je zien te kopen.

  Of zelf een achteras aanpassen.

   

  Voorremmen kun je 256x24mm nemen, maar 284 of 288mm past ook met de 15 inch stalen opel velgen.

   

  Corsa A1 C20XE
  Corsa A1 C20XET
  Corsa A1 C20NET

  #18364251

  Corsa_GSi
  Participant
  • Topics 32
  • Reacties 3965
  • Offline
  • Lid sinds:
   30 June 2004

  De remklauwen voor de 256×24 schijven + klauwen vind je op heel veel Opels (vanaf Astra F 1.6 16v) en zijn een directe vervanger voor je huidige set.

  Als je nieuwe remmen erop zetten, neemt dan een goed merk (Bosch bijvoorbeeld).

  Je kan ook je hoofdremcilinder+rembekrachtiger vervangen. Degene die je kan nemen is die van een Corsa B GSi of Kadett GSi (16v). Let erop dat je moet zoeken naar de ABS of niet ABS versie, afhankelijk of je dat nu ook hebt.

  De achteras ombouwen naar schijven dat is een veel grotere klus, omdat je dan ook remdrukbegrenzers moet hebben (3/20 of 3/40) en je last afhankelijke die nu op de achteras zit moet uitschakelen.

  Wil je echt die ombouw doen, dan moet je een Corsa C schijvenachteras nemen als donor, maar dan nog moet je iets bouwen om je handrem goed te laten werken.

  #18364303

  freek corsa
  Participant
  • Topics 37
  • Reacties 4073
  • Offline
  • Lid sinds:
   5 December 2004

  https://corsaa.forum2go.nl/achteras-schijfrem-ombouwset-t8345.html

  Corsa A1 C20XE
  Corsa A1 C20XET
  Corsa A1 C20NET

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.