Blauwe rook tijdens opstarten….

Forumindex Forums Techniek C20let / z20let(2.0 16v turbo) Blauwe rook tijdens opstarten….

  • Dit onderwerp is leeg.
8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
  • Auteur
    Berichten
  • #17207305
    XpLoD
    Bijdrager
    • Topics 11
    • Reacties 138
    Lid sinds:
    11 July 2008

    Hoi allemaal.

    Ik bezit een Astra G Coupe Z20let (TURBO).
    En laatste tijd heb ik af en toe een rokende motor tijdens het opwarmen.

    Ik heb hier en daar een en al gezocht en het schijnt dat het mijn klepseals of rubbers hard zijn geworden (uitgedroogd).
    Echter ben ik hier helemaal niet zeker van aangezien de auto de ene keer rookt en de andere keer niet.

    Roken duurt gewoon 15 seconden en daarna is het helemaal weg. ook tijdens rijden en optrekken helemaal geen last van.

    Ik vroeg me af of er een manier is om dit helemaal uit te zoeken? zonder mijn hele blok uit elkaar te halen.

    zijn er misschien ook vloeistoffen die hieraan helpen?
    zoals Forge stuff…

    Groetjes.

    #17415278
    XpLoD
    Bijdrager
    • Topics 11
    • Reacties 138
    Lid sinds:
    11 July 2008

    Niemand die het weet?

    En vandaag rookte die niet en heeft meer dan 12 uur stil gestaan….

    Groetjes.

    #17415279
    Astra1.8
    • Topics 1
    • Reacties 24
    Lid sinds:
    11 August 2005

    Als je je motor in goede conditie wilt houden, niet van die zooi er in smijten.

    Even controleren of je slangen van en naar je turbo ook toevallig vol olie zitten. Zijn deze mooi droog zit het probleem zeker in je motor. Klepseals lek is dan mogelijk.

    #17415280
    modfreak
    Bijdrager
    • Topics 19
    • Reacties 296
    Lid sinds:
    30 June 2004

    Soms kan het zijn de als de olie seals van de turbo niet genoeg olie druk zien een kleinbeetje langs kotsen wat er af en toe bij stilstand lang komt.

    Olie verbruik in de gaten houden, en bij korte ritten kan de viscositeit dunner worden door vocht in de olie die niet verdampt.

    #17415281
    XpLoD
    Bijdrager
    • Topics 11
    • Reacties 138
    Lid sinds:
    11 July 2008

    Hey allemaal.

    Ik vind het nu behoorlijk vaag allemaal…
    De laatste tijd heb ik geen blauwe rook meer tijdens opstarten (auto heeft dan al meer dan 12 uur stil gezeten).

    ik hoop dat het zo blijft! :)

    Groetjes en ik hou jullie op de hoogte.

    #17415282
    opctje
    • Topics 10
    • Reacties 67
    Lid sinds:
    18 May 2010

    heb je dit ook als je de auto ff doorhaalt? greetz dennis

    #17415283
    tijgetje57
    Bijdrager
    • Topics 74
    • Reacties 1208
    Lid sinds:
    7 July 2004

    rij hem eens lekker warm en ga dan eens de snelweg op en trek is ff lekker door.

    hou ook het olieverbruik in de gaten.

    #17415284
    XpLoD
    Bijdrager
    • Topics 11
    • Reacties 138
    Lid sinds:
    11 July 2008

    origineel gepost door tijgetje57
    rij hem eens lekker warm en ga dan eens de snelweg op en trek is ff lekker door.

    hou ook het olieverbruik in de gaten.

    Ja doe :puke jij dat maar eens.

    Opctje, ik had dit ook inderdaad als ik goed ging doorhalen. alleen was het toen zwart en blauw rook gemengd.

    Ik zit nu met een andere kop waardoor al deze problemen opgelost zijn.
    Toen de kop werd vervangen werd er gezegd dat mijn kleprubbers versleten waren waardoor die olie gebruikte en af en toe rookte.

    Ik hoop dat je iets aan deze informatie hebt. groetjes.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.