Astra j schrapend geluid

Forumindex Forums Modellen Astra Astra j schrapend geluid

 • Dit onderwerp bevat 1 stem en heeft 0 reacties.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #18374564

  Mardev72
  Participant
  • Topics 2
  • Reacties 0
  • Offline
  • Lid sinds:
   16 May 2020

  Hallo lezer,

   

  Sinds een maand ben ik de trotse eigenaar van een astra J sports tourer uit 2011 met 170.000 op de teller.

   

  Vanochtend bij het stoplicht met de radio uit hoorde ik een apart geluid uit het vooronder. Het is geen hard geluid en buiten de auto hoor je het ongeveer net zo zacht.

   

  Het is lastig uiteraard om het geluid weer te geven in tekst maar op video wordt het overstemd door motorgeluid.

   

  Het geluid is te beschrijven alsof je met een graafmachine zand schraapt van tegels af, een schurend geluid. Uiteraard niet zo hard als met een graafmachine maar wel hoorbaar. Stationair is dit het beste hoorbaar.

   

  Het geluid gaat om de halve seconde weer weg en dan is het er weer. Zelf heb ik het idee dat dit misschien wel eens het lager van de aircopomp kan zijn aangezien ik dan het idee heb als die ingeschakeld is dat het geluid minder wordt maar misschien komt dat ook wel omdat de motor een tikkeltje harder draait dan.

   

  Tijdens het rijden, gas bij, gas minder geen enkel verschil. Ook de versnellingen gaan allemaal probleemloos. Ik zal uiteraard binnenkort bij een garage langs gaan maar misschien waren hier nog tips. Nogmaals het geluid is dus om de 0.5 seconde te horen.

  Mocht het bij de aircopomp vandaan komen zouden jullie dan adviseren om de gehele riem plus waterpomp en lager gelijk maar te vervangen? En is er een indicatie van de kosten (of dr kosten van alleen een waterpomp vervangen als iemand hier ervaring mee heeft want kan in het boekje niet zien wanneer deze is vervangen.)

   

  Mvg,

  1. Mark :bye:

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.