Android radio in Astra J OPC

Forumindex Forums Modellen OPC-Modellen Android radio in Astra J OPC

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #18438214
  Tusk
  Bijdrager
  • Topics 45
  • Reacties 218
  Lid sinds:
  15 January 2009

  Beste OPC’ers,

  Heeft iemand al een passende oplossing in de Astra J voor een Android radio (ter vervanging van de navi900)? Alle modellen die ik vind houden geen rekening met de OPC- en Sport-knop…

  Zo’n groot Tesla scherm zou ik ook best wel willen, maar dan kun je die knoppen al helemaal niet gebruiken. Dus ik hoop dat er een oplossing is met even groot scherm als de navi 9000 waarbij je die 2 knoppen uit je eigen auto kunt behouden.

  Heeft hier iemand tips of ervaring met dergelijke radios?

  #18439000
  T_Astra
  Bijdrager
  • Topics 3
  • Reacties 26
  Lid sinds:
  20 February 2021

  Ja ik zag ook bij de meeste een mededeling, dat als je een SPort-knop had, deze niet moest kopen. Maar zou je die knop of iets dergelijks niet op een andere plek kunnen zetten en zo bedienen, of is dat te veel werk of werkt het dan niet?

  #18441006
  Jarno84
  Bijdrager
  • Topics 4
  • Reacties 3
  Lid sinds:
  5 August 2021

  Ik heb een tijd met dezelfde vraag gezeten en heb uiteindelijk gewoon (via Ali Express) een radio besteld (met het label Witson). Ik ben daarna gewoon aan het klussen gegaan om de OPC en de sport-knop in het frame te krijgen. Uiteraard is onderstaande op eigen risico en is je garantie direct naar de kloten, maar het geeft een idee van wat er nodig is om het voor elkaar te krijgen.

   

  Allereerst is de OPC knop geen probleem. Die pastte bij de radio die ik gekocht heb gewoon in plaats van het blanco plaatje aan de linkerkant. Kwestie van het plaatje er uit klikken en de OPC knop terug plaatsen. Ik vermoed dat dit bij alle modellen zo is aangezien al die radio’s uiteindelijk bij dezelfde fabrikant vandaan komen en daarna gewoon een ander merkje krijgen.

  De sport-knop is helaas een ander verhaal

  Om de sport-knop te kunnen plaatsen moet allereerst het SD kaart slot er uit. Geen gemis want de SD kaart lezer is namelijk niets meer dan dat, een SD kaart lezer. Bij sommige radio’s (voor andere wagens dan de Astra) heeft deze kaartlezer een opstartfunctie en een resetknop. Bij die modellen word de kaart reader namelijk gezien als een “GPS card” door het systeem waardoor deze bij het opstarten van de radio als bootable disk kan worden gebruikt (handig voor het updaten of resetten of als je apparaat bricked is). Bij de modellen voor de Astra ziet Android het kaartslot helaas gewoon als een “external disk” en mis je die functie dus. Het reset gaatje in het kaarthoudertje is ook fake, er zit geen knop of wat dan ook achter om daadwerkelijk het reset signaal te versturen naar de radio. 2 schroefjes en de reader is er uit. Vervolgens kun je de reader zelf demonteren door de behuizing van het scherm te openen en de flatcable te verwijderen of het hele ding gewoon met een plakbandje aan de achterkant van het scherm plakken zodat hij uit de weg blijft. Als je hem wilt verwijderen let er dan op dat je eerst de connector van de flatcable open klikt voordat je aan de kabel begint te rukken.

   

  Daarna moet de behuizing waar de kaart reader aan vast geschroefd zat met een Dremel uitgeslepen worden totdat de sport knop er vrij doorheen pastte en een klein beetje speling heeft van links naar rechts. Maak je het te strak dan kun je de knop niet volledig indrukken en voelt hij “sponzig” aan als de boel straks vast zit.

  Dat vastzetten van de schakelaar zul je op het oog moeten doen. Ik heb hiervoor een hete lijmpistool gebruikt omdat dit een minuut (of iets dergelijks) de mogelijkheid geeft om de positie van de knop aan te passen zodat het vlak ligt met de rest van de knoppen in de houder. Eerst een klodder in een hoek zodat de knop grofweg op de juiste plek zit, vervolgens klei je de boel dicht zodat de knop stevig op zijn plek blijft. Gebruik genoeg lijm dat het de kieren vult maar niet zoveel dat het er via de voorkant van de behuizing van de radio uit loopt. Let er vooral op dat er geen lijm in het binnenwerk van de knop komt. Er zit een kleine opening in de zijkant van de connector. Als daar lijm in komt kun je de knop niet meer indrukken als de lijm droog is en is de knop eigenlijk waardeloos.

  Het ziet er niet mooi uitzien door alle lijm op de achterkant van de schakelaar, maar als het goed is zit de schakelaar (na uitharden van de lijm) stevig op zijn plek zodat deze niet beweegt bij het induwen van de schakelaar. Na het monteren van de hele bende zie je er niets meer van terug.

  #18441008
  Jarno84
  Bijdrager
  • Topics 4
  • Reacties 3
  Lid sinds:
  5 August 2021

  Ik kan mijn vorige bericht blijkbaar niet aanpassen dus dan maar een 2e bericht er achter aan. Ik heb geen zin om de radio los te trekken en foto’s te maken van het knutselwerk. Maar onderstaand een paar foto’s van hoe het er dus uit ziet als alles uitgehard en teruggeplaatst is. Behalve dat het scherm iets minder breed is dan het origineel ziet het er verder gewoon standaard uit.

   

  20211019_14151820211019_14144820211019_141528

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.