aftersale xenon probleem

Forumindex Forums Techniek Elektrische problemen aftersale xenon probleem

  • Dit onderwerp is leeg.
13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
  • Auteur
    Berichten
  • #17206486
    ahrend
    • Topics 126
    • Reacties 1135
    Lid sinds:
    31 December 2005

    Ik heb sinds gisteren wanneer ik mijn xenonverlichting aanzet,dat 1 pit er na een paar seconden mee stopt:swear,de lamp zelf is dus denk ik niet kapot ,de leverancier bestaat inmiddels niet meer dus teruggaan is geen optie, heeft er iemand een idee wat de oplossing kan zijn bvd Ahrend

    #17382778
    XeRo
    • Topics 5
    • Reacties 96
    Lid sinds:
    1 December 2007

    ballast stuk ? wissel de ballasten eens met elkaar om en kijk of die dan hetzelfde probleem aan de andere kant geeft.

    #17382779
    Anoniem
    • Topics 59
    • Reacties 1154
    Lid sinds:
    1 January 1970

    das idd de enige (makkelijke) oplossing om het even te proberen waar t aan ligt…

    #17382780
    ahrend
    • Topics 126
    • Reacties 1135
    Lid sinds:
    31 December 2005

    Inderdaad daar had ik nog niet aan gedacht,moet ik nog ergens rekening mee houden ik zie nml. allemaal van die enge tekst als high voltage en zo’n bliksemschicht staan ??Niet dat ik straks gefrituurd ben na mijn reparatiepoging :o

    #17382781
    wim-v6
    Bijdrager
    • Topics 52
    • Reacties 35638
    Lid sinds:
    12 August 2005

    Als je je licht UIT heb staan is er niks aan de hand.

    ( -offtopic : zowel kan je gelijk op de schaal)

    Willem

    #17382782
    ahrend
    • Topics 126
    • Reacties 1135
    Lid sinds:
    31 December 2005

    Ik heb niet de ballasten, maar de pitten verwisseld (stuk makelijker)het was dus de pit,nou zat er aan die pit een cm of 10 draad (2)met daaraan een soort van plugjes,ik twijfelde of die pluggen universeel waren of dat die dingen per merk verschillend waren,vandaag 1 nieuwe pit gehaald en wonder boven wonder past ie gewoon meteen en ik zie nog geen kleurverschil ook ,ik ben echt handig :P(en bescheiden)

    #17382783
    Juffer1
    Bijdrager
    • Topics 46
    • Reacties 3014
    Lid sinds:
    26 July 2006

    :thumbup

    #17382784
    Maytrope
    • Topics 0
    • Reacties 41
    Lid sinds:
    13 October 2005

    ik heb via de pitten als een stroom gehad, kan u vertellen, das nie gelachen:thumbdown:fy1:cool:

    #17382785
    mattemaker
    • Topics 12
    • Reacties 561
    Lid sinds:
    28 September 2007

    :o:o:o:o:o:o:fy1:fy1 <- zo reageerde ik
    toen ik de rode stekker los trok met de xenon AAN…
    trok het draadje eruit(per ongeluk geloof me)
    en die kwam in mijn hand.. die door de stroom samen kneep… AAAHHH hahahaha was een aparte ervaring..
    leek wel 220v.. alleen de pulsen waren sneller..
    dat overkomt je maar 1 keer.. :vertag ik kijk we uit nu..

    je overleeft het wel hoor..:P

    #17382786
    Juffer1
    Bijdrager
    • Topics 46
    • Reacties 3014
    Lid sinds:
    26 July 2006

    origineel gepost door mattemaker
    en die kwam in mijn hand.. die door de stroom samen kneep… AAAHHH hahahaha was een aparte ervaring..
    leek wel 220v.. alleen de pulsen waren sneller..
    dat overkomt je maar 1 keer.. :vertag ik kijk we uit nu..

    je overleeft het wel hoor..:P

    220Volt ?? wat dacht je van 20.000 Volt om de lamp te onsteken en 85 Volt als de lamp brand ? Als je de lamp van de ballast haalt zal de ballast een spanning van 20.000V opwekken om die lamp opnieuw te starten. Waarom staan er van die driehoekjes op de ballasten en doos denk je ?

    Gelukkig zit er relatief weinig vermogen achter waardoor je het (meestal)wel zal overleven.
    Voor de wizzkids onder ons : 0,4 Ampere tijdens branden en 0,00175 Ampere tijdens het opstarten.

    Gr. Arjan

    #17382787
    mattemaker
    • Topics 12
    • Reacties 561
    Lid sinds:
    28 September 2007

    ja maar bedoelde het meer om mee te vergelijken..
    voor veel mensen lijkt 20.000v een hoop..
    zat inderdaad niet veel vermogen achter..
    maar lekker was het niet…:o

    #17382788
    Juffer1
    Bijdrager
    • Topics 46
    • Reacties 3014
    Lid sinds:
    26 July 2006

    Pak maar eens die 2 teolefoondraadjes (rood en blauw) vat. Voel je ook niks van (is maar 48V). Tot er iemand belt en de spanning even wegvalt naar 6 Volt. Reken maar dat je dat voelt !

    Gr. Arjan

    #17382789
    mattemaker
    • Topics 12
    • Reacties 561
    Lid sinds:
    28 September 2007

    hmmzz das interesant.. altijd leuk voor een geintje..:hmmz:P

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.