2.0E start wel, loopt niet

Forumindex Forums Modellen Manta 2.0E start wel, loopt niet

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #18552511
  Koen Jelsma
  Deelnemer
   Lid sinds:
   13 May 2024

   Hi,

   Sinds een paar maanden heb ik een Opel Manta b met een 2.0E motor er in. Ik heb hem rijdend thuis gekregen maar daar is al het goede wel mee gezegd.

   Hij startte niet meer of reed heel belabberd. Toen ik het ontsteking systeem had vervangen (kabels, bougies, contactpunt, bobine, condensator en rotor) ging het wat beter en liep hij eigenlijk alleen nog wat stroef. Hij reed erg rijk en schokte een beetje als je tussen de 2000 en 3000 toeren reed.

   Toen met de verwachting dat dit aan de afstelling lag stond hij 3 weken stil. Hierna begon de echte ellende. Hij start wel maar weigert om te lopen. Of hij schiet naar de 3000 toeren en valt daarna dood (dit voornamelijk als je de extra kleine luchtslang afkoppelt) , of hij valt meteen dood.

   Verschillende dingen zijn nog gecheckt in de hoop dit op te lossen: lucht slangen vervangen, injector op achterzijde van de inlaat getest (met succes), sensoren nagekeken en schoongemaakt (niks geks te zien) en kabels doorgemeten. Maar tevergeefs.

   Wat me ook niet helemaal lekker zit is de lucht massa meter, hij ziet er daarentegen niet raar of anders uit dan voorheen. Echter verrijkt mijn kennis hiervan niet ver genoeg en heb ik geen idee hoe ik dat kan testen of kan weten. Ik begin inmiddels radeloos te worden.

   Wellicht heeft iemand een idee of weet iemand meer, alles is welkom.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.