15.1 Volt op condensator in corsa

Forumindex Forums Overige I.C.E. en navigatie 15.1 Volt op condensator in corsa

  • Dit onderwerp is leeg.
12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
  • Auteur
    Berichten
  • #17208209
    SRLandgraaf
    • Topics 30
    • Reacties 486
    Lid sinds:
    6 September 2008

    Hallo
    Ik heb een vraag .
    ik kreeg namelijk de laatste keer op de condensator 15.1 volt te zien dit is natuurlijk veels te veel maar ik kan maar niet achterhalen waar het aan ligt .
    Ik zou dan al een dikke weerstand van de dynamo naar de condensator leggen maar eerst had ik het probleem niet
    kan iemand me helpen ?
    mvg nick

    #17451867
    Vec Station
    • Topics 9
    • Reacties 191
    Lid sinds:
    23 December 2007

    Hoe heb je dit geconstateerd? met de voltmeter op de condensator zelf? die zijn erg onbetrouwbaar namelijk.

    Meet is met een normale multimeter het voltage.

    #17451868
    SRLandgraaf
    • Topics 30
    • Reacties 486
    Lid sinds:
    6 September 2008

    op de condensator en op de versterker zit ook eentje en die gaf exact het zelfde aan namelijk
    ik heb net een stuk gereden met veel verbruikers aan lampen , verwarming achteruit verwarming enz. toen gaf de condensator nog maar 13.1 aan en nu geeft ie 14.7 aan

    #17451869
    Roelof
    • Topics 36
    • Reacties 1316
    Lid sinds:
    30 June 2004

    Slechte accu? Zeker met deze kou niet geheel onmogelijk.

    #17451870
    cooperdude
    • Topics 11
    • Reacties 308
    Lid sinds:
    18 October 2006

    15,1 is wel erg veel.
    Moet dat niet 14,5 zijn bij vol laden, zou kunnen zijn dat de ‘gelijkrichter'(naam?) niet goed is. I.c.m. dynamo, kouder weer.

    #17451871
    Gupy
    Bijdrager
    • Topics 21
    • Reacties 544
    Lid sinds:
    8 June 2006

    Als hij langere tijd boven de 15V blijft is idd de spanningsregelaar (gelijkrichter) in de dynamo gaar is/wordt.

    Hou dat goed in de gaten, want hogere voltage’s kunnen funest zijn voor andere electronica in de auto.

    #17451872
    Roelof
    • Topics 36
    • Reacties 1316
    Lid sinds:
    30 June 2004

    Ook een slechte accu kan door zijn hoge weerstand een hogere klemspanning geven omdat de dynamo door de lagere laadstroom makkelijker zijn spanning omhoog kan gooien. (een loodacculader geeft onbelast ook makkelijk 16 tot 17 volt)

    #17451873
    imported_Gsifreak
    Bijdrager
    • Topics 104
    • Reacties 1579
    Lid sinds:
    29 June 2004

    Als ik me auto stationair laat draaien, dan geeft me condenstator, 14.5 volt aan.

    zodra ik volbelast ga spelen, geeft hij NIET minder aan dan 12.5 is dat wel goed dan?

    #17451874
    groenetijger
    • Topics 8
    • Reacties 780
    Lid sinds:
    13 December 2007

    origineel gepost door Gsifreak
    Als ik me auto stationair laat draaien, dan geeft me condenstator, 14.5 volt aan.

    zodra ik volbelast ga spelen, geeft hij NIET minder aan dan 12.5 is dat wel goed dan?

    14,5 is een normaal ja.
    En dat ie terugzakt naar 12,5 is een feit dat je stroom verbruikt. Dat is ‘normaal’.

    De meeste versterkers hebben minimaal 12v nodig om al het vermogen te kunnen leveren. Dus als je volbelast zelfs 14v zou kunnen blijven halen, geeft je versterker alleen maar meer vermogen af. Hoe stabieler je voeding, hoe netter je versterker kan spelen ;)

    Dus probeer je voeding zodanig te maken dat je ook op vol vermogen zo dicht mogelijk bij die 14,5 blijft. Snapje?

    #17451875
    imported_Gsifreak
    Bijdrager
    • Topics 104
    • Reacties 1579
    Lid sinds:
    29 June 2004

    Ja snap het,

    maar ligt het dan aan de dikte draden van me versterker?

    of moet ik me versterker apart voeden vanaf de accu?

    #17451876
    RonaldH
    • Topics 63
    • Reacties 4148
    Lid sinds:
    30 June 2004

    uiteraard moet je je versterker voeden vanaf de accu,dat is de beste verbinding.

    (wel met de juiste klemmen en zek.houders dan he ! )

    #17451877
    imported_Gsifreak
    Bijdrager
    • Topics 104
    • Reacties 1579
    Lid sinds:
    29 June 2004

    ja ik heb een hele dikke voeding kabel lopen naar achteren, alleen heb ik er een verdeel blokje tussen zitten, en daar op 2 versterkers aangesloten..

    maar ik zal es een aparte kabel naar achter trekken.

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.