Reageer op: Service interval melding verwijderen

Forumindex Forums Modellen Meriva, Agila Service interval melding verwijderen Reageer op: Service interval melding verwijderen

#18384457
Koffie
Bijdrager
  • Topics 2
  • Reacties 63
Lid sinds:
25 November 2019

Volgens de specificatie van Opel is je olie is aan verversing toe. Olie dient niet alleen op basis van de gereden afstand ververst te worden, maar ook op basis van tijd. Hoe vaak dat moet, kan je vinden in het boekje van je auto.

In de handleiding van een willekeurige Meriva lees ik dat een onderhoudsbeurt komt na 30.000 km of 1 jaar, wat het eerst komt, tenzij anders vermeld op de service-display van de auto. Er wordt verwezen naar het onderhoudsschema van de garage, waarin staat welke zaken bij een onderhoudsbeurt moeten gebeuren.
https://handleidingkwijt.com/opel-meriva-2011/ (p. 190)

Hier vind ik dat dat voor motorolie 30.000 km of 1 jaar is.
https://garage.wiki/opel/meriva/b/2011/service-intervals.html
Je olie en oliefilter dienen dus ververst te worden.

Dat je dealer geen beurt wil uitvoeren zonder oliewissel is niet vreemd, want gewoonlijk is een oliewissel eerder nodig dan ander onderhoud (of het is tegelijk aan de beurt). Dat betekent dat ofwel je olie aan verversing toe is, of dat de andere dingen nog geen onderhoud behoeven. Voor welke zaken zou je de auto naar de garage willen brengen voor de onderhoudsbeurt?