Reageer op: Corsa ventilatie

Forumindex Forums Modellen Corsa Corsa ventilatie Reageer op: Corsa ventilatie

#18369696
Arthurvs
Bijdrager
  • Topics 2
  • Reacties 5
Lid sinds:
5 November 2019

Een veel voorkomend probleem bij de Opel Corsa D is dat de ventilatieroosters zelf kapot gaan. De lamellen van de roosters en de open/dicht knop van de ronde ventilatie gaten werken vaak niet goed. De open dicht knop is de fysieke verbinding kwijt met lamellen achterin de roosters en de lamellen aan de voorkant zijn vaak niet onderling meer verbonden. Dit omdat deze rooster onderdelen simpelweg prutkwaliteit zijn.

Het kan dus zijn dat de lamellen achterin de roosters dicht staan en omdat de open/dicht knop kapot is simpelweg de roosters niet meer op open te zetten zijn. Dit probleem heb zelf bij mijn eigen Corsa D, 2009 en na wat googelen bleken er al veel klachten te zijn over dit probleem toen de auto nog nieuw was.

Dit kan dus mogelijk het probleem zijn.
Oplossing voor dit probleem?
Ik heb op Aliexpress Chinese namaak roosters besteld, deze zijn namelijk makkelijk te vervangen door de ring op te lichten. Daarna kan het hele ventilatieblok er simpel uitgelicht worden. Alle originele hebben mogelijk dit probleem, dus 2e hands andere kopen leek mij niet nuttig. Als het goed is zouden de Aliexpress namaak dit probleem niet moeten hebben maar ze zijn nog niet binnen dus dat weet ik nog niet.

Als dit jouw probleem is wil ik wel even een linkje doorsturen van de door mij aangeschafte oplossing, maar dan wel wanneer ik geverifieerd heb of het ook echt een goede oplossing is. Soms hebben ze dingen op Aliexpress uit China die je nergens anders kan krijgen, maar garanties dat het gaat werken heb je nooit.