Reageer op: Revisie versnellingsbak

Forumindex Forums Modellen Astra Revisie versnellingsbak Reageer op: Revisie versnellingsbak

#18367976

Ben86
Participant
  • Topics 7
  • Reacties 23
  • Offline
  • Lid sinds:
    12 September 2018

Hi Willem,

Heb dezelfde auto als jij, gelukkig nog geen dramatische issues mee, maar de bewegende versnellingspook in de 1 die ik heb is kennelijk ook een slijtage teken van die bak.

Als ik me niet vergis is de bak waar je de meeste issues over hoort de M32, deze hebben wij volgens mij niet, maar het kleine (en verder zeer gelijkende) broertje de M20. Wat betreft de bekende issues zijn ze gelijk en hebben ze beiden dat risico.

Alle bakken van die typen hebben een grote kans op de problemen, hoewel ze volgens mij vanaf 2012 een update hebben uitgevoerd waarbij ze een extra oliekanaal hebben aangebracht voor betere smering en de lagers iets vergroot hebben. Belangrijk dus om te checken of een andere bak daadwerkelijk dat kanaal heeft. Als je op internet zoekt kun je er veel over vinden.

M32 Gearbox: Chocolate Bearings

Bijvoorbeeld.

Wat betreft revisie, heb 1 nederlands bedrijf gevonden die er 1060 euro voor vroeg, specifiek bij de m32 bak. Neem aan dat dat voor de m20 gelijk zal zijn. Ook kun je Autrans proberen; dat zijn ook versnellingsbak experts, ben er eens geweest voor het flushen van de automaat van mijn vorige auto, lijken me kundige en ervaren lui en die doen niets anders dan met versnellingsbakken werken.

https://www.autrans.nl/

Hou me op de hoogte als je wilt, ben benieuwd hoe het verder afloopt.

Groet Ben

-------------------------------
Astra H 2007 cdti 1.3