Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
8 januari 2017 om 01:56 In reactie op: Corsa C 2006 facelift model. CC werkt niet. Wat kan ik zelf eerst proberen? #18336416
Ik heb een schakelaar uit een sloopauto geprobeerd en nu doet de CC het weer. De oorzaak was bij mij ook een draadbreuk.
13 december 2016 om 22:30 In reactie op: Corsa C 2006 facelift model. CC werkt niet. Wat kan ik zelf eerst proberen? #18334900Maar de CC viel pas telkens uit bij het richting aangeven.
13 december 2016 om 21:35 In reactie op: Corsa C 2006 facelift model. CC werkt niet. Wat kan ik zelf eerst proberen? #18334894Met de remlichten is niets aan de hand. De remmen blijven ook niet hangen voor zover ik merk.
Vandaag de Corsa een grote beurt gegeven. Voorste remblokken, olie+filter, versnellingsbakolie, koelvloeistof, interieurfilters en bougies vervangen en 4 nieuwe banden er op (Dunlop Sport BluResponse, geweldige banden :wors ). Daarna de voorruit, de voorste zijruiten en de achterruit grondig gereinigd en behandeld met Rain Clear. Nu kannie er weer ff tegenaan :D
Je kunt in de bobinebrug trouwens 2 M6 bouten draaien zodat je de brug er makkelijker uit kan trekken.
Fulda maakt ook hele goede banden. Ik rij zelf al tijden op de Carat Progresso en die voldoen uitstekend. Veel grip bij droog en nat en ook op sneeuw doen ze het redelijk.
@noci wrote:
Ik hoop dat je er nog lang van mag genieten, vondt het wel een eerlijke gezonde auto.
Bestaan er dan ook auto’s die bv steekpenningen aannemen :hmmz
Nee. Je moet de parafaanplaat verwijderen om er bij te kunnen.
@wim-v6 wrote:
Ketting 1.0 en 1.2 motoren 1998 t/m 2004
Deze kettingen kunnen lang mee, alleen moet dan wel het onderhoud juist gebeuren…
Hoe zit het dan met kettingen vanaf 2005?
(mijn Corsa is namelijk van 2005)
Ik zou eerst eens naar een universele garage gaan, ik durf te wedden dat die het voor de helft van de prijs kunnen doen. Dealers zijn in principe oplichters, gewoon een stel camping gasten met een stropdas.
Of de ketting in de 1.2 echt zo slecht is weet ik niet aangezien ik zelf voor het eerst een Corsa bezit. Een collega heeft ook een Corsa met ketting en die heeft er bijna 2 ton op staan en nooit problemen gehad zegt ie.
1:16 in de stad met een 1.4 is ook gewoon onmogelijk, dan rijdt je op wonderbaarlijke wijze zuiniger dan volgens het ontwerp van dat blok mogelijk is. Het stadsverbruik dat Opel voor de 1.4 opgeeft is 1:12,7 en dat is al erg optimistisch. Xhoza kan wel meer beweren maar dat gaat ‘m dus echt niet worden.
@Xhoza wrote:
Mijn vriendin heeft de Z1.4XEP en rijdt gemiddeld 1:18 (helft stad/helft snelweg). Bij enkel stad doet die 1:16,5. Voornamelijk snelweg 1:20.
Dat vind ik knap, dan rijdt ze dus veel zuiniger dan mogelijk is met dat blok. Zelfs met het 1.2 blok haal je 1:16 in de stad bij lange na niet en 1:20 is met de 1.2 op de snelweg een hele opgave,dan moet je 80 of 90 rijden. Kortom, je lult uit je nek.
Ik heb ook een 1.2 (het twinport blokkie) en da’s een prima snelweg auto hoor. Die 4000 tpm kan dat blok zonder problemen hebben en is ook redelijk stil. Ik zit zelf nu met woon/werk verkeer op een verbruik van 1:17 met de cruise control op 110. Het is maar net waar je voor kiest, wil je 10 pk meer of een lager verbruik.
Ff naar de dealer gaan. Die geeft het kenteken door aan Opel en dan krijg je als het goed is de code.
Het gaat vaak niet zo omdat mensen niet weten welke rechten de wet hen geeft. Mijn nichtje had namelijk precies hetzelfde met haar Corsa en de garage waar ze ‘m had gekocht zei niks voor haar te kunnen doen. Toen heb ik een uitdraai van het wetboek gemaakt en dat voor hun neus gelegd, toen konden ze er niet meer onderuit en is het zoals het hoort kosteloos gerepareerd.
@Crossa2 wrote:
Ja er zit geen garantie op
Wel eens van de wet consumentenbescherming gehoord? Op iedere 2e hands auto die je koopt heb je wettelijk ten minste een half jaar garantie en volgens de wet mag je verwachten dat de auto presteert zoals waarvoor deze bedoeld is. Een lekke koppakking is een verborgen gebrek en als de verkoper dat niet heeft vermeld is hij wettelijk verplicht het kosteloos te repareren.
Het grappige is dat ik bij mijn vorige auto (Hyundai Lantra 1.6i GLS, wat een heerlijke motor had dat ding) niks om verbruik gaf. Nu is het een sport om zo zuinig mogelijk te rijden. Ik bespaar nu in ieder geval al. Met de Lantra haalde ik net 1:12, met de Corsa minimaal 1:15 (plus de lagere wegenbelasting).
Ik heb m’n rijstijl wat verder aangepast, eerder schakelen (2500-2700 toeren), met een koude motor trek ik nu geleidelijker op en ik laat de auto nog langer uitrollen als het kan en ik heb het idee dat ik nu nog wat zuiniger rijdt.
Vandaag de Corsa C van m’n nichtje een grote beurt gegeven. Eerst gewassen met Dodo Juice Born To Be Mild. Daarna gekleid en de hele auto ingespoten met Iron-X. Dat lost echt alle vliegroest op en wordt paars als het een reactie met roest aangaat, de hele auto zat dan ook van voor tot achter onder de paarse sporen :lol: Toen de auto goed gespoeld en als laatste voorbereidende stap de auto gepolijst met de DAP500 en Poor Boys World SSR1 op een oranje pad. Toen dat gedaan was behandeld met Black Hole glaze en afgemaakt met 2 laagjes Collinite 476S. M’n nichtje dacht toen ze haar auto weer zag eerst serieus dat ik haar auto met een andere had verwisseld als geintje :lol: Vooral de Collinite 476S is geweldig spul, blijft bij een goede voorbereiding zeker 5 maanden zitten.
Afgaande op vele reviews op het internet 1:17/18, dat schijnt toch wel mogelijk te zijn. Ik denk echter dat dat dan onder ideale omstandigheden en in de zomer is. Naja, het is nog steeds een fijne auto :D
Roest (wielkasten, stijlen, dorpels). Isie droog van binnen? Kijk ook in goed licht langs de carrosserie en let er op dat deze nog mooi strak is, let er ook op dat alle naden van het koestwerk mooi evenwijdig lopen. Zeg ook dat je ‘m op de brug wilt hebben en bekijk ‘m van onderen goed. Loop de rubbers, hoezen, leidingen en uitlaat na. Kijk het motorcompartiment ook na op overmatige lekkage. Haal de olievuldop er ook ff af om te zien of er wel of niet aangekoekte olieresten en/of sludge (een mayonaise achtige substantie) in het blok zit. Sludge duidt er op dat de auto voornamelijk voor korte ritten is gebruikt en dat de olie daardoor niet goed op temperatuur komt, is erg slecht voor een auto. Let bij een proefrit op rare geluiden uit het onderstel en neem wat bochten en vluchtheuvels om de vering te testen. Rij ook een stuk snelweg en let op het rechtuit gedrag van de auto (moet je veel corrigeren?). Trap ‘m ook ff flink op z’n staart om te kijken of de motor nog goed reageert. Dat is zo’n beetje waar ik op let.
@waltwalt500 wrote:
ik heb ook een 1.2 twinport…heb jij het D model of C?
bij een D is het wel normaal denk ik..vooral omdat de auto wel wat zwaarder is dan een C.Mijnes loopt bij 110 (snelweg) nu makkelijk 1 op 17.5 met cruisecontrol
Gewoon bij 2500 rpm overschakelen.en idd op de motor afremmen.Ik heb een C, daarom vind ik het verbruik ook wat aan de hoge kant. Ik ben vanmiddag wel even bij Opel Deinum langs geweest om te vragen wat zij er van vinden en volgens hun is dat verbruik vrij normaal. Waarschijnlijk speelt de temperatuur ‘s ochtends ook mee aangezien het ‘s ochtends nu toch een stuk koeler is. Ik zal in ieder geval toch ff de temp sensor doormeten.
@wim-v6 wrote:
VW was de enige die geen gasklep kon ontwikkelen met een vaste 0 positie…
Dit is mijn eerste Opel dus ik wist nog niet dat deze gewoon zoals het hoort een vaste nul positie heeft. En VW kon het wel maar wilde gewoon niet precies om de reden die jij noemt, geld.
Hoe weet jij nou dat mijn vorige auto een VW was ;)
Probeer eens later op te schakelen bij het optrekken, die blokjes zijn gemaakt om meer toeren te draaien. Als ik ‘s ochtends te vroeg schakel dan is die van mij ook zo traag als koude stroop.
-
AuteurBerichten