Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
Hoi,
Ik ben sinds afgelopen zomer in het bezit van een Sony Ericsson Xperia X10 met sinds een maand of wat de update naar Android 2.1.
Ik ben zeer tevreden over dit toestel. Hiervoor had ik de Xperia X1 en die was met Windows Mobile een stuk minder. Dat ding heeft meerdere malen in de struiken gelegen.
Hoewel ik haast alle modellen van Ericsson en later Sony Ericsson heb gehad, ik werk bij dit bedrijf, moet ik zeggen dat de X10 veruit het meest prettige toestel is wat ze ooit op de markt hebben gebracht. Toppertje hoor!
Hallo,
Dank jullie allemaal wel voor dit hartelijke welkom hier. Ik zal proberen een paar vragen die gesteld zijn te beantwoorden:
Kennelijk niet bang voor een paar kilometertjes, Scandinavië ligt niet bepaald om de hoek!
We hebben een jaar de Noordkaap gedaan, niet met de Zafira want die hadden we toen nog niet maar met de Honda en de Alpenkreuzer die we toen hadden. Een trip van 8.000 kilometer op en neer. Elke dag stonden we ergens anders een van de leukste vakanties die we gehad hebben. Normaal zitten we in midden Zweden, net boven Stockholm of nog iets Noordelijker. Het afgelopen jaar hebben we voor de verandering eens een keertje Denemarken gedaan, Noord Jutland aan het Limfjord om precies te zijn en dat is zeer zeker niet tegengevallen. Wij zijn inderdaad niet bang voor een paar kilometers.
zijn er nog voorwaarden om honden mee te mogen nemen naar het buitenland, of kan dit zonder bezwaar? Ik neem aan dat inentingen wel een voorwaarde zijn, maar zijn er meer zaken waar je rekening mee moet houden?
Meestal volstaat een normale geldige rabies enting voor honden en sommigen landen verplichten een muilkorf. Maar Zweden houdt er aparte regels op na. Die eisen een zogenaamde titerstelling. Dit houdt in dat je je hond moet laten enten tegen rabiës, na 3 maanden moet je dan bij de hond bloed af laten nemen en dit moet door een door de Zweedse overheid goedgekeurd laboratorium worden getest op de aanwezigheid van voldoende antilichamen. Zijn die aanwezig dan krijg je een attest zo niet dan begint het hele circus weer van voren af aan. Kosten, ongeveer 400 Euro per hond. De volgende jaren kun je dan volstaan met een normale rabiës enting binnen het verstrijken van de geldigheidsperiode van de vorige enting. Eenmaal in Zweden ben je ondanks het feit dat het hier om een Schengen land gaat zonder douane dus verplicht om je honden te melden aan de grens en alle documenten te overleggen. Dan krijg je toestemming om hem mee te nemen. Je kunt ook gewoon doorrijden maar als je gecontroleerd wordt en je hebt geen toestemming wordt je hond in beslag genomen.
fijn dat de honden zelf ook zonder bezwaar mee reizen.
Ja hoor dat gaat prima, we hebben achter in de auto een zogenaamde dogbox staan en daar ligt een lekker kussen in. Daar kunnen ze het wel even uithouden geen probleem. Ze hebben hun eigen ruimte in de auto en daar voelen ze zich prettig. Als we met ze weg gaan rijden we niet langer dan twee uur achter elkaar. Dan stoppen we even en dan mogen ze er even uit voor wat drinken, plasje/poepje/snoepje en even spelen en stoeien en dan gaan we weer verder. Meestal rijden we ‘s nachts en dan horen we vaak alleen maar tevreden snurkgeluiden van uit de dogbox. Ook de Climate Control in onze Zafira is voor de honden ideaal, nooit geen benauwd gehijg achterin, geen ramen open. Gewoon instellen dat ding en klaar, de jongens hebben het prima naar de zin en wij dan vanzelf ook.
<span style="font-size:-1]Hier heb je zo’n dogbox, is Zwitsers, oerdegelijk, kost best een paar centen maar dan heb je ook wat. Hij past precies in de Zafira. De schuine achterkant staat vlak tegen de achterbank aan in zijn normale positie. Hij staat er altijd in want bij het boodschappen doen gaan de boodschappen ook gewoon in de box%;”>
en foto’s van je twee viervoeters mogen er ook wel ff op dierenliefhebbers genoeg hier
Nou heb je wat gezegd hoor… Wij hebben zoals al gezegd twee beagles. Het zijn broertjes van elkaar maar komen uit twee verschillende nestjes. Guus(3) is een jaar ouder als Tobi(2). Het zijn schatten van honden met een hoge mate van zelfstandigheid. Daar zijn ze ook voor gefokt om zelfstandig te kunnen jagen. In tegenstelling tot wat velen beweren kunnen onze jongens gewoon los lopen. Ik loop er dagelijks mee door onze Oosterhoutse polder, zonder lijn. Ze kunnen dan gaan en staan waar ze willen. Hier komen ze onze twee oogappeltjes:
[size=-1]Mag ik jullie voorstellen, onze BeagleBroertjes Guus(l) en Tobi(r)
Tobi op de voorgrond en Guusje op de achtergrond:
Guus(l) en Tobi(r):
Guus als Playboy:
Tobi “de spring in ‘t veld”:
Samen met onze kater Rintje:
Guus de knapperd:
Samen netjes zitten voor een snoepje:
[/size]Genoeg zo, ik heb er nog duizenden van ze. Kijk maar eens op mijn website.
-
AuteurBerichten