Reageer op: Bandenspanning controlesysteem

Forumindex Forums Modellen Grandland X Bandenspanning controlesysteem Reageer op: Bandenspanning controlesysteem

#18364476

quandor
Participant
  • Topics 6
  • Reacties 205
  • Offline
  • Lid sinds:
    14 November 2017

Joost weet het idd. niet maar de handleiding, pagina 232, wel, maar dat schreef ik een paar berichten geleden ook al………….

Zo dan maar ?

232 Verzorging van de auto
Drukverliesdetectiesysteem De spanningsverliesdetectie controleert voortdurend de rotatiesnelheid van alle vier de wielen en waarschuwt voor een lage bandenspanning tijdens het rijden. Dit wordt bereikt door de afrolomtrek van de band te vergelijken met referentiewaarden en andere signalen. Als een band aan spanning verliest, gaat het controlelampje w branden in combinatie met een waarschuwingsbericht op het Driver Information Center. Verlaag in dat geval de rijsnelheid en vermijd scherpe bochten en krachtige remmanoeuvres. Stop zo spoedig mogelijk om de bandenspanning te controleren.
Controlelampje w 3 100. Initialiseer het systeem na aanpassing van de bandenspanning om het controlelampje te laten doven en het systeem opnieuw in te schakelen. Voorzichtig De spanningsverliesdetectie waarschuwt alleen bij een te lage bandenspanning en is geen vervanging voor regulier onderhoud van de banden door de bestuurder.