Probleem met centrale deurvergrendeling. Opel Corsa D

Forumindex Forums Modellen Corsa Probleem met centrale deurvergrendeling. Opel Corsa D

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Auteur
    Berichten
  • #18554669
    MichelW
    Deelnemer
      Lid sinds:
      27 August 2024

      Hallo Opel fans,

      Ik ben in het bezit van een Opel Corsa D uit 2013.
      Sinds deze week heb ik een probleem met de centrale deurvergrendeling. De vergrendeling werkt via de knop op het dashboard maar niet meer met de sleutel op afstand (met volle batterij) en de fysieke sleutel in het portierslot.
      Gevolg is dat de deuren open blijven.
      Nu heb ik een noodopgreep toegepast door via een open raam de vergrendelknop op het dashboard in te drukken, waardoor de deuren dicht zitten.
      Als ik het portierdeur open maak met de fysieke sleutel. En vervolgens aan de buitenhendel trek om deze deur te openen, ontgrendelen alle deuren. Daarom heb ik na het opnieuw vergrendelen van alle deuren op het dashboard, zekeringen 6 en 7 verwijderd uit het binnenconsole die verantwoordelijk zijn voor de centrale deurvergrendeling.
      Om vervolgens het portierdeur met de fysieke sleutel te kunnen openen en sluiten.
      Wie weet een oplossing voor dit probleem?

      Groet, Michel

      #18554893
      Johan van Wezel
      Deelnemer
        Lid sinds:
        13 September 2024

        Hallo Opel rijders,

        Ik heb een Opel Corsa D (3 deurs) uit 2009 waarvan de centrale vergrendeling met afstandsbediening werkt op zowel de rechter deur en de kofferklep maar de deur aan de bestuurderskant blijft dicht/open.  De deur kan ik wel openen en sluiten m.b.v. de sleutel maar hierbij moeten ook de andere deuren openen/sluiten en dat is niet het geval. Ik heb de kabelboom bij de deurstijl gecontroleerd maar niets gevonden wat op een breuk lijkt.

        Intussen heb ik het deurpaneel eraf gehaald en de stekker van de deurmotor eraf gehaald. Mogelijk is de motor defect.  Voordat ik een nieuwe aanschaf wil ik weten of er wel een signaal naar de motor toe gaat. Ik weet echter niet welke van de 5 draden dit signaal moet geven  en of ik dit kan meten. De kleuren zijn: rood/wit, bruin/geel, zwart, paars en grijs. Weet iemand welke aders waarvoor zijn en/of heeft iemand hier een schema van?

        Groet,    Johan

      2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.