Defecte koplamp Insignia 2008-2013 adaptive bi-xenon

Forumindex Forums Modellen Insignia Defecte koplamp Insignia 2008-2013 adaptive bi-xenon

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Auteur
    Berichten
  • #18554552
    michel_mw
    Deelnemer
      Lid sinds:
      17 August 2024

      Goedemorgen,

      Sinds gisteren werkt mijn rechter dimlicht niet meer, zojuist heb ik de xenon lampen gewisseld, maar daarmee blijft het probleem aan dezelfde zijde. De lamp is daarmee dus uitgesloten, vermoedelijk is de ballast defect, hiervoor heb ik inmiddels een vervangend exemplaar besteld, deze komt echter dinsdag pas binnen.

      Een ander probleem (en zeer wss ook de oorzaak) wat me opviel is dat er vocht in de koplamp zit, ook de (led) dagrijverlichting stopte er gisteren mee, na eerst nog wat te knipperen. Het vocht kan ik nog wel oplossen door opnieuw kitten vermoed ik, maar om het feit dat de (led) dagrijverlichting niet werkt, maak ik me meer zorgen; ik neem aan dat dit niet opgelost zal zijn na het vervangen van de ballast? Betekend dit dat ik opzoek moet naar een volledig nieuwe rechter koplamp?

      Als dat het geval is.. weet iemand nog een goeie tweedehands?
      (Het gaat dus om een rechter koplamp (passagiers zijde) met adaptive bi-xenon)

      Alvast bedankt voor de feedback! :)

      #18554847
      Arnoooo
      Deelnemer
        Lid sinds:
        12 March 2024

        Vocht is idd de hoofdoorzaak en komt doordat de kit/ lijm tussen de koplampdelen oplost of loslaat. Condens zakt naar beneden naar de stekker van de ballast en veroorzaakt kortsluiting. Via google is er een bedrijfje te vinden die units opnieuw kit, die geeft uiteraard geen garantie hierop. Ik weet echter niet meer hoe dat bedrijfje heet. Ik heb er een complete koplamp in laten zetten. Bij mij was het de linker koplamp en heb de oude nog steeds. Gelijmd, zo goed mogelijk en ligt op reserve.

        Succes, ik hoop dat je een gebruikte unit vind.

      2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.