Zafira ecu of bedradings probleem?

Forumindex Forums Overige Handleidingen & instructies How to’s – Modellen How to’s – Zafira Zafira ecu of bedradings probleem?

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #18554490
    T2camper@hotmail.com
    Deelnemer
      Lid sinds:
      8 August 2024

      Hi beste Opel vrinden,

      Ik heb een Zafira B, 1.7 diesel 125pk. Bij starten gaat soms melding gloeispiraal aan (ecn 40571 geloof ik). Bij warme start niet en blijft motormanagement lamp uit. Heb al stuur relais gloeispiraal vervangen, maar maakt nix uit. Las op een ander forum dat het de bedrading kan zijn tussen de box en de spiralen, dus maar ffe nameten binnenkort.

      Af en toe houd de zafira en en dan ist het echt ecn code feest: 161450  068302, 033508, 053007. Helaas weet ik niet wat dat alles betekent en vind ook nix voor de bosch ecu edc16c. Er is al een egr klep vervangen en nokkenas sensor, maar heeft nix geholpen. Is ook bij Dealer geweest, en deze gag aan dat de auto de moeite niet waard is, want de injectoren en de gloeispiralen moeten nieuw en waarschijnlijk ook de kabelboom en/of ecu. Is deze zafira ten dode opgeschreven?

       

      Het lijkt mij dat wanneer de wagen soms zonder fouten 300km rijden kan, het toch alleen de besturing of bedrading kan zijn? Ik ga eerst de bedrading maar eens nameten en kijken of het een eenvoudige fout is. Suggesties zijn Welkom!

    1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.