Astra J start niet – klikkend geluid relais

Forumindex Forums Modellen Astra Astra J start niet – klikkend geluid relais

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #18525184
    JohnOpel00
    Deelnemer
      Lid sinds:
      16 August 2022

      Hi. Ik heb een Astra J (bj 2014 denk ik) die plots niet meer wil starten. Niet starten: zet het contact aan, er komt een foutmelding (service stuurbekrachtiging) en een continue klikkend geluid uit de motorruimte (zonder de sleutel verder om te draaien). Als je dan de sleutel verder omdraait om te starten gebeurd er helemaal niks. De batterij spanning is ok, tevens ook al eens met startkabels aan een andere auto gehangen. niks. Het dashboard reageert verder normaal alles binnen in de auto lijkt ook te werken, er is buiten de foutmelding en het geluid (en dat deze niet start :) ) niks vreemds op te merken. De auto is ook volledig standaard en heeft gisteren nog gereden.

      Het klikkend geluid is best luid. Uiteindelijk heb ik de zekeringenkast in de motoruimte geopend en dan werd het duidelijk dat het van een relais komt je voelt deze ook continue klikken als je er je vinger op legt (meerder kerel per seconde). Ik heb de relais uitgetrokken en dan opnieuw contact opgezet en dan is het klikken ook weg (ik hoor nog altijd wel iets maar het is overduidelijk deze relais die het meeste geluid maakt). Ik heb de relais ook eens geswapped met een andere van hetzelfde type maar exact hetzelfde klikkend/geluid, dus de relais lijkt mij niet stuk

      Iemand een idee wat dit kan zijn? Ik vind op 2 dezelfde schema´s 2x een andere betekenis terug van deze relais. Op het eerste zou het de Engine control (EC)relay zijn en op het andere de tranmission relais… (het is allesinds een manueel geschakelde). Iemand een idee wat dit kan zijn? De relais hierond in de rode kader die klikt:

      Thanks!box

      #18525487
      JohnOpel00
      Deelnemer
        Lid sinds:
        16 August 2022

        Ondertussen nog wat zaken geprobreerd. Als ik het contact verschillende keren aan en afzet in combinatie met de sleutel volledig omdraaien voor langere tijd (zoals 10seconden continue ¨starten¨ – waarbij dan niets geberurd) is de auto opeens toch een paar keer gestart. De motor draait normaal maar valt na telkens 5 seconden weer uit. Het uitvallen is ¨elektronisch¨ dus geen motor probleem ofzo. Ook een paar keer gezien dat zowat alle foutcodes na elkaar op het display kwamen, zelfs zaken als ¨parkeerhulp¨ (terwijl de auto dat helemaal niet heeft). Wijst dit in de richting van de ECU of zou de motor dan helemaal niet gestart kunnen worden?

        #18525498
        liviu2004
        Deelnemer
          Lid sinds:
          6 April 2014

          Begin met accu test en foutcodes uitlezen.

        3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.