Zafira B Z18XER ratelt

Forumindex Forums Modellen Zafira, Sintra (MPV’s) Zafira B Z18XER ratelt

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #18519937
    FamilyMan
    Deelnemer
      Lid sinds:
      10 January 2021

      Hallo,

       

      Onze Zafira is sinds een paar dagen een rare ratel laten horen. Met de airco uit en als hij warm gereden is hoor ik hem in de auto ratelen bij gas los laten bij elke versnelling tussen de 30-80 km/h, vooral tussen de 2000-3000 toeren. Met licht gas geven en snelheid vasthouden is het veel minder en met “gewoon” optrekken overstemd het motorgeluid/hoor ik het niet. Als ik rijdend de koppeling indruk is het bijna weg, maar hoor het nog net met alles uit en raam open langs een muurtje. Als ik hem dan laat uitrollen, blijf je het licht horen met de snelheid van de wielen. Als ik stil sta hoor ik het niet meer, zowel stationair en als ik met het gas en de koppeling/versnelling speel. Bochten maken geen verschil, het blijft hetzelfde geluid. Het geluid lijkt een beetje op een kaartje tussen de spaken bij kinderfietsen. Weet iemand wat dit zou kunnen zijn?

      Ik had al een afspraak bij de garage voor nieuwe banden (zijn op) en een kleine beurt, want we gaan over iets meer dan een week op vakantie (hoop ik :-( ).

      #18521410
      FamilyMan
      Deelnemer
        Lid sinds:
        10 January 2021

        Inmiddels weet ik wat er is. De versnellingsbak is de boosdoener, waarschijnlijk versleten lagers. De garage plaatst er een gereviseerde onder en kijkt ook meteen de koppeling na, want dan is het toch al los. Dus we gaan met een huurauto op vakantie, want dit is niet gemaakt voor maandag.

        #18541406
        Tamara Buijl
        Deelnemer
          Lid sinds:
          27 July 2023

          Sinds vandaag zelfde euvel zoals jij beschrijft.
          Ook dus wss bij mij de bak kapot

        3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.