Zafira gas blijft hangen met koppeling ingedrukt

Forumindex Forums Modellen Zafira, Sintra (MPV’s) Zafira gas blijft hangen met koppeling ingedrukt

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #18457528
    Michiel1984
    Deelnemer
      Lid sinds:
      19 February 2022

      Goedemorgen,

      Ik ben nieuw op dit forum, dus zal me eerst even voorstellen. Ik ben Michiel en al een paar jaar eigenaar van een Zafira B, benzine, uit 2009. De auto heeft tot nog toe geen grote mankementen gehad. Tot nu.

      Na rijden in harde regen, met name op de snelweg, blijft de auto vanzelf vol toeren maken. Alsof het gaspedaal blijft hangen. Dat merk je als eerste als je van de snelweg afkomt en bij het stoplicht de koppeling indrukt. Hij ontkoppelt dan wel, maar vervolgens blijft de auto dus gas geven. Hij gaat dan vol toeren maken tot ver in het rood. Uitzetten van de motor is de enige mogelijkheid om dit weer te laten stoppen. Bij opnieuw starten gebeurt hetzelfde weer. Ik hoef geen gas meer te geven, maar moet vooral proberen de auto af te remmen. Een behoorlijk enge ervaring. Mensen kijken bovendien geïrriteerd om.

      Dit ontstaat dus alleen na harde regen op de snelweg. Eenmaal droog is het probleem weg. Dat maakt het ook zo lastig om een garage er naar te laten kijken. Ik vermoed zelf een electronica probleem, omdat het zo aan regen gerelateerd is.

      Heeft iemand van jullie ideeën waar ik naar moet kijken? Misschien een gescheurde stekker ergens ofzo?

      Michiel

    1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.