Vraag over een tik

Forumindex Forums Modellen Zafira, Sintra (MPV’s) Vraag over een tik

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #18441716
    RuudRustenburg
    Deelnemer
      Lid sinds:
      17 June 2019

      Goedendag,

      Via deze weg wou ik jullie advies vragen,

      Ik ben vandaag bij een lokale garage naar een Opel Zafira 2.2 direct gaan kijken omdat we graag een Zafira willen rijden!

      Het betreft hier dus de 2.2 direct motor (2006) 200.000km op de teller.

      Op wat plekjes na zag de auto er nog goed uit, ik vond hem ook lekker rijden, enkel tijdens de proefrit ben ik gestopt en heb ik met een stationair toerental de kap open gedaan, het viel me direct op dat er een rare tik of ratel in de motor zat! Ik dacht hier gelijk aan de kettingspanner of de ketting, terug naar de garage en de garagehouder wist ervan, hij garandeerde me dat het niet de ketting was maar de brandstofpomp want dit kwam wel vaker voor en dit hoort bij het model auto !!

      Ik denk dan gelijk oke, maar de pomp hoort dit geluid ook niet te maken!

      Nu is mijn vraag, zit ik gelijk met de gedachte dat de kans groot is dat het van de distributie komt? Of heeft de garagehouder gelijk en is het een auto op leeftijd met een bijgeluid ?

      Ook zag ik dat er aan de binnenkant van de olie dop een witte waas op de dop zat, geen smurrie of sludge maar echt een waasje, is dit waasje onschuldig of is dit ook een voorbode van de koppakking?

       

      Hoor het graag van jullie,

       

      Groet Ruud

      #18441717
      Bart…
      Deelnemer
        Lid sinds:
        25 March 2019

        Die witte sludge komt van korte stukjes rijden. De olie word dan niet heet genoeg om het vocht eruit te koken. Hebben 2.2s wel vaker.

        Over het rammelen, zou zeker rekening mee houden dat de kettingen vervangen moeten worden. Pomp gaat weleens stuk maar gaat zover ik weet niet ratelen. Ik zou adviseren de auto alleen te kopen als de kettingen worden vervangen OF de auto lekker laten staan en een exemplaar zoeken die het niet heeft.

        Heb je al eens op internet rondgekeken? Misschien kun je een iets nieuwe exemplaar met minder kilometers voor minder geld vinden.

        Nog iets om rekening mee te houden, je moet in zo’n 2.2 wel 98 benzine tanken om je brandstofpomp heel te houden. Ook moet je je oliewissels optijd doen.

        Succes.

        #18442044
        Opeltje17
        Deelnemer
          Lid sinds:
          18 January 2012

          Wervelkleppen rammelen ook vaak, tijdens stationair draaien effies de bedieninging stang aandrukken en kijken of de rammel stopt.

          Verder zijn de distributie ketting en balansas ketting een hekel punt.

        3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.