Distributie Zafira a 1.8 bij 2000

Forumindex Forums Modellen Zafira, Sintra (MPV’s) Distributie Zafira a 1.8 bij 2000

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #18395119
    Maikel Terband
    Deelnemer
      Lid sinds:
      1 November 2020

      <p style=”text-align: center;”>Goedenavond ik heb een Zafira a uit 2000 een 1.8 kilometers kan nog 50 duizend mee maar tijd is de distributie 4 maanden ,over tijd, moet ik me meteen zorgen maken,wil hem wel laten vervangen komende maand en wat kost zoiets woon zelf in bennekom is bij ede ,alvast bedankt Gr maikel :help:</p>

      #18395138
      Haasje17
      Moderator
        Lid sinds:
        8 September 2009

        Riem zou ik zeker om de 60000 km vervangen, die paar maanden over tijd zal wel mee vallen.

        #18396549
        JayJay
        Deelnemer
          Lid sinds:
          8 June 2020

          Ik gooi ze er bij 50.000 eraf. Heb ze vroeger al eerder zien knappen. Goed, toen zat er geen spanrol op en dat verlengt de levensduur wel enigszins. Als het goed is heb je een X18Xe1 of zoals bij mij een Z18XE. Voor de riem maakt het niet veel uit.

          Pas op! Ik heb dit klusje pasgeleden gedaan en heeft me veel problemen opgeleverd! Had en setje van SKF en hier zat een defecte spanrol in (niks aan te zien!!). Je kan er niet meer vanuit gaan, dat de aftermarket top spullen levert. Heb de riem er wel 3 keer op en af gehad en op tijd gezet omdat de riem telkens een tand verschoof. Zelfs een Opel monteur wist het niet meer en opperde dat ik ‘m maar naar de sloop moest brengen. Natuurlijk niet! Voor mij konden het alleen maar de rollen, waterpomp en spanrol zijn (Gelukkig alle oude spullen bewaard…). Met de laatste begonnen en was meteen raak. Hij loopt nu als een naaimachine, met een nieuwe goedwerkende spanrol! Overigens is het makkelijk zelf te doen, maar met dit krijg je er veel hoofdpijn bij!

          Let ook op de kabel van de nokkenas-sensor. Die van mij was helemaal verteerd en dat geeft op den duur storingen

        3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.