bobine/lambdasonde

Forumindex Forums Modellen Corsa bobine/lambdasonde

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
  • Auteur
    Berichten
  • #18350680
    witte07
    Deelnemer
      Lid sinds:
      6 January 2012

      Onlangs ging mij corsa d 2007 (Z14XEP) inhouden tijdens rijden net alsof er iemand aan ging hangen, en afslaan bij terug koppelen van versnelling.  en stationair erg onregelmatig 4 a 500. . uiteindelijk ging het motor mangement lampje branden .Uit laten lezen bleek de lambdasonde  bij de katalysator defect te zijn. die vervangen en nu 2 weken goed gegaan en weer inhouden en afslaan  met terug koppelen. maar geen storing. kan dit de bobine zijn? had ergens gelezen dat een slechte bobine ook de lambdasonde  defect kan maken. wie weet dit. :help:  :help:  :help:  :help:  :help:

      #18350683
      witte07
      Deelnemer
        Lid sinds:
        6 January 2012

        :help:

        #18350690
        liviu2004
        Deelnemer
          Lid sinds:
          6 April 2014

          Zo diagnose niemand kan maken op forum. Waar woon je?

          #18350701
          Corsa_GSi
          Deelnemer
            Lid sinds:
            30 June 2004

            Foutcodes uitlezen en hier vermelden.

            Haal ook je bobine brug los en post er foto’s van, mogelijk kunnen we dan zien of deze kapot is.

            Wanneer heb je voor het laatst de bougies vervangen?

            #18350787
            witte07
            Deelnemer
              Lid sinds:
              6 January 2012

              hij geeft geen storing aan op het dashbord. bougies 30000 km terug vervangen. . maar ik zag vanmiddag dat achter me gasklephuis bij dat dunne slangetje  een paar olie/vetachtige druppels opzitten. kan me gasklephuis vervuild zijn?

              #18350788
              witte07
              Deelnemer
                Lid sinds:
                6 January 2012

                Vandaag maar even langs de garage geweest. Gaf de oude foutmelding can de lambdasonde nog weer. Wren ze vergeten te wissen.en ook melding vm de druksensor. Alles gewist na opnieuw starten kwamen de meldingen niet terug. Is de druksensor zelf te vervangen. Of schoon te maken.  Die zit toch rechts van het gasklephuis. .. zelf vammiddag de bougies vervangen.

                #18350847
                Anne Ditmar
                Deelnemer
                  Lid sinds:
                  24 December 2017

                  Beste witte07, helaas kan ik je vraag niet beantwoorden maar ik heb dezelfde problemen. ( corsa 2013 750000km) Het begon met horten, inhouden en alle lampje die gingen branden. ANWB kon niets bijzonders uitlezen en ik moest maar rustig naar huis rijden en naar de Opel garage gaan. Daar heb ik nieuwe bougies er in laten zetten, dat zou het euvel zijn. Binnen 2 weken motormanagement lampje weer aan, uitlezen 2de lambdasonde stuk. Kon er mee doorrijden zolang hij niet ging horten of het lampje ging knipperen. Kleine beurt gehad en daags erna hortend en stotend 120km naar huis gereden. Lambdasonde laten vervangen, alhoewel ik had gelezen dat het ook een andere oorzaak kon hebben maar goed, de specialist zou moeten weten wat ze doen. Ik merkte dat de auto toch niet optimaal meer reed dus ging rustiger rijden (niet dat ik anders zo’n coureur ben hoor), sneller doorschakelen en bij een licht voelbare inhouding liet ik mijn gas wat los. Eigenlijk van de zotte bij een 4 jaar oude auto maar kon mij even geen dure reparatie meer veroorloven. Tot mijn schoondochter hem even mocht lenen, vergeten te zeggen dat ze er iets rustiger mee rijden moest, en ja hoor, lampje aan, behoorlijk inhouden en zij in paniek. Bobine stuk! Nu was dat afgelopen vrijdag dus geconstateerd en geen mogelijkheid het voor kerst te herstellen. Kan ik met de trein en de bus de 250km naar mijn familie afleggen. Geef mij mijn oude auto zonder alle elektronica maar weer terug, heb aan deze auto in de 4 jaar dat ik hem heb al bijna meer uitgegeven dan aan de vorige!

                  En niemand kan mij garanderen dat het na reparatie helemaal in orde is en misschien is het van het begin af aan al de bobine geweest  :wacko:   Kat is nu nog goed maar kan best een opdonder hebben gehad dus wieweet. Succes met het oplossen van jouw probleem en fijne dagen toegewenst!

                  Moest het even van mij afschrijven en misschien jou behoeden voor onnodige reparaties, kijk eerst goed alles na voor je wat gaat vervangen.

                   

                  #18350850
                  Anne Ditmar
                  Deelnemer
                    Lid sinds:
                    24 December 2017

                    Sorry, nul te veel in de km stand.

                     

                     

                    #18350860
                    witte07
                    Deelnemer
                      Lid sinds:
                      6 January 2012

                      <p style=”text-align: right;”>Hoi . Heb me oude bobine er opgezet weer na eerst nieuwe bougies erin gedaan.  Verloopig gaat het nog goed. En mocht het weer gebeuren gooi ik er wel een nieuwe druksensor op</p>
                        Fijne dagen.

                    9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
                    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.