Zafira B 2006 aankoop tips

Forumindex Forums Modellen Zafira, Sintra (MPV’s) Zafira B 2006 aankoop tips

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
  • Auteur
    Berichten
  • #18340286
    sranangzafira
    Deelnemer
      Lid sinds:
      9 September 2013

      Beste Forumleden,

      Ik ben al 5 jaar eigenaar v.e Zafira A 1.6 bj 2000.
      Binnenkort willen we een Zafira B tussen bj 2006 en 2008 aanschaffen omdat onze huidige auto aan vervanging toe is en we het niet verstandig vinden dat we geld uitgeven hieraan.Waarom?Centrale vergrendeling doet het niet meer,roestplekken bij de deurdorpel,rubber strips zijn los,achter ruiten wisser functioneert niet 100% en de voorste begint al een raar geluid te maken,elektrische zij spiegels doen het niet meer,elektr ramen achter werkt ook niet en af en toe valt de 5e versneling eruit op de snelweg.Dus een goeie reden om een ander auto aan te schaffen.Omdat we een groot gezin hebben is de Zafira een ideale gezins auto.Graag willen we een 1.6 of 1.8 aanschaffen maar ik zie ook via diverse sites 2 liters voor een redelijk prijs voor een 2006.
      Wat zijn jullie ervaringen met een 2 liter t.o.v een 1.6 en 1.8?Ik hoor veel negatieve verhalen hierover en verder weet ik dat een 2 liter meer verbruikt dan een 1.6 en 1.8.Zelf zullen we de auto meer binnen de bebouwde kom gebruiken ipv de snelweg.Verder zie ik Zafira’s boven de 2 ton,waarop moet ik opletten?
      Wat zijn de positieve en negatieve ervaringen voor een 1.6-1.8 en 2.0?
      Jullie ervaring en meningen hierover zijn welkom,ik ben benieuwd.
      Bijvoorbaat Dank.

      Mvg.
      Dave

      #18340643
      Dolby
      Deelnemer
        Lid sinds:
        1 May 2008

        Persoonlijk mening. Zafira B weegt een stuk meer dan de geweldig Zafira A. Dus een 1.6 16V Niet nemen. Ik persoonlijk zou de 1.8 met 140PK pakken. Een 2.0 liter is alleen met turbo uitgevoerd dus met 200P in een cosmo uitvoering als ik me niet vergis dus vrij duur. Dan heb je nog de uber versie namelijk de OPC die heeft 240PK. Maar is voor de normale gezinne helaas niet te betalen. Als je voor een Zafira B gaat zou ik persoonlijk de 1.8 met 140PK pakken.

        Heb zelf ook een dilemma wanneer mijn Zafira A vervangen moet worden komt er bij mij namelijk geen Zafira B. Dit omdat ik het model verschrikkelijk vind en veel
        problemen hoor zoals electrische storingen. IK zou dan ooit een overstap maken naar de Zafira C (Tourer). Maar daar zitten helaas de downsize motorblokken in die wil ik ook echt niet hebben. Wil geen mega klein motorinhoud met turbo’s kost alleen maar veel onderhoud en je hebt nog niks is zeker ook niet zuiniger. Dus mijn toekomst word op dit moment een van de laatste Zafira A bouwjaar 2005. Want helaas is het einde OPel tijd perk alles wat nu nieuw word gemaakt zal zeker een PSA jasje hebben en daar blijf ik vanaf. :(

        Veel succes met je keus voor een Zafira variant.

        #18342923
        sranangzafira
        Deelnemer
          Lid sinds:
          9 September 2013

          Beste Dolby,

          Bedankt voor de tips…na lang zoeken uiteindelijk gekozen voor de Zafira B bj 2006 1.8 met 140 PK.Auto rijd lekker en hoop er veel plezier mee te hebben.Ik zat wel te twijfelen of ik ook een Zafira A bj 2005 zou kopen gezien de minder leuke ervaringen die ik lees omtrent de Zafira B modellen.Maar uiteindelijk toch voor een Zafira B gegaan ook vooral omdat de nodige onderdelen zoals bv de distributie riem reeds is vervangen.Ik ben best wel handig dus de meeste onderhoud kan ik wel zelf doen.Binnen kort wil ik de olie filter vervangen….maar tot m’n verbazing zag ik dat de olie filter er anders uit ziet dan de Zafira A.Wat internet filmpjes gekeken en zag dat er bij de diesel motoren de olie filter achter de motor blok zitten en dat je de filter huis met een 24mm dop sleutel moet los draaien.Nou zie ik bij mijn auto dat waarschijnlijk bij mij (benzine) de olie filter voor de motor blok zit.Klopt dit?Ik hoop dat iemand mij meer hier over kan vertellen.Alvast bedankt

          #18343044
          Dolby
          Deelnemer
            Lid sinds:
            1 May 2008

            Hoi sranangzafira als eerste veel plezier met je nieuwe aanwinst. :) Volgens autoweek heeft jouw Zafira B een Z18XER motorblok erin liggen. Heb op internet niet zosnel kunnen vinden. Maar het zou goed kunnen zijn dat de olie filterhuis aan de achterkant van de motor zit.

            #18343067
            sranangzafira
            Deelnemer
              Lid sinds:
              9 September 2013

              Hoi Dolby,

              Bedankt voor jou reactie.Klopt ik heb een Z18XER.
              Zoals ik al zei heb ik een filmpje gezien waar men de olie filter v.e diesel versie verwisseld en de olie filter zat aan de achterkant.Nou heb ik mn twijfel hierover omdat ik aan de voorkant v.d motorblok ook zo’n onderdeel zie dat op filterhouder lijkt.Er past ook een 24mm dop sleutel erop.Ik wil een foto hiervan plaatsen maar ik ben er nog niet uit hoe ik hier een foto moet plaatsen(wil natuurlijk ook mn nieuwste aankoop laten zien).Ik durf nog niks los te draaien voor ik weet dat dit daadwerkelijk om de filter gaat.
              Hoop dat er toch andere forumleden hierover meer info kunnen verstrekken.

              Mvg.
              Dave

            5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
            • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.