Regeneratie Signaal oppikken uit BC?

Forumindex Forums Modellen Zafira, Sintra (MPV’s) Regeneratie Signaal oppikken uit BC?

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
  • Auteur
    Berichten
  • #18335325
    pekelvreter
    Deelnemer
      Lid sinds:
      29 August 2009

      Hallo allemaal,

      Ik rijd met Zafira B 2008. Met Delphi kan ik precies zien wanneer de generatie start en klaar is. Met de, ik noem het zelf service mode, van de BC zie je meer info, maar ik kan er niet uithalen of er informatie bij is welke aan de regeneratie is gerelateerd. Waarom ik dit belangrijk vindt? Normaal gesproken regenereert de auto tussen 800 en 1100 km. Om het proces niet onnodig te verstoren is het handig wanneer een signaal zichtbaar te maken is. M.i. Zou je het op moeten kunnen pikken en zichtbaar maken met een ledje of iets dergelijks. Wie heeft er een goed idee? Ben erg benieuwd!

      #18335327
      bart-gsi
      Deelnemer
        Lid sinds:
        7 July 2012

        is vaak niet zichtbaar..
        gebeurd dus onopvallend..
        als je een uitlaatstoring krijgt ben je vaak al te laat dan is je filter verstopt en wordt er om een of andere reden geen regeneratie gestart..
        wil je dit zelf starten kan dit met o.a. opcom of met andere uitlees apparaten
        maar normaal zou je hier niks van moeten merken.. als je op de juiste manier rijdt… dus soms wat hoger in de toeren voor een bepaalde tijd..

        #18335339
        pekelvreter
        Deelnemer
          Lid sinds:
          29 August 2009

          hoi Bart,

          Ik voel en hoor het moment van regeneratie redelijk aan. Het gaat mij er juist om dat start en einde zichtbaar worden zodat je, vooral het begin wanneer het nog redelijk onopvallend gebeurt, het proces niet onnodig afbreekt. Mijn DPF is denk ik redelijk over de houdbaarheidsdatum hen, maar funcioneert nog redelijk na 300.000km. Waarvan ik 60.000 in het afgelopen 1,5 jaar. Op de juiste manier er mee omgaan verlengt de levensduur …..

          Gr. Jan

          #18335340
          bart-gsi
          Deelnemer
            Lid sinds:
            7 July 2012

            als je twijfel hebt over je DPF over het verzadigd raken kun je zelf via opcom het generatie proces starten.. duurt ongeveer 20 minuutjes op 3000 a 4000 toeren.
            eerst moet je DPF op temperatuur komen.. dit wordt voor en na de filter gemeten en tussen de 400 en 600 graden wat gemeten kan worden
            als je je diesel het proces begint en je zet ergens halverwege je motor uit dan stopt je proces.. dan wordt deze later weer gestart wanneer je filter opnieuw verzadigd is

            ze hebben geen eeuwig leven die filters.. maar ze kunnen bij goed gebruik best lang mee… anders je auto ter controle op de brug zetten en een van de 2 sensoren eruit halen en in de filter kijken of die niet verstopt zit…

            er zijn ook mensen die `m leeg halen en het DPF uit de ECU laten verwijderen.. dan regenereerd je auto niet meer omdat er geen DPF aanwezig is..

            #18335374
            pekelvreter
            Deelnemer
              Lid sinds:
              29 August 2009

              Hallo Bart,
              Ik heb geen twijfel over het filter, maar ben meer op zoek naar een manier waardoor je visueel kan zien dat het proces is gestart en beëindigd, als het signaal via Delphi omgezet kan worden in leesbare info, dit dankzij software. Dan zou je toch ook op een andere manier het signaal op moeten kunnen pikken? Het filter zelf zal best een keer vervangen of gereinigd moeten worden, maar zo lang ik rond 1000 km zit met regeneren zit het wel goed. Alleen voor mij is dit zo’n beetje elke week. ?

              Ik bedenk nu net dat ik voor een jaar of 2 terug ergens op internet iets heb gelezen over meer informatie zichtbaar maken in het display van het klokken paneel, of op het display van de BC. Dit laatste weet ik niet meer zeker. Helaas kan ik dit niet meer terug vinden. Misschien iemand op het forum hier iets over weet?

              Leeghalen ect. vind ik geen optie, omdat het er niet voor niets op zit. Los daarvan komt het moment dat dit gecontroleerd wordt steeds dichterbij. Ik rijd een auto altijd op en met mijn mazzel zit ik niet te wachten op allerlei gedoe daarvoor ben ik te veel afhankelijk van de auto.

              Gr. Jan

              #18335407
              jraaf
              Deelnemer
                Lid sinds:
                12 January 2008

                Hoi Jan,

                Bij de 1.9 ZDT(H) ging vroeger (model 2004/2005)het emissie lampje (oranje autotje met baco sleutel er door) knipperen als ie ging regenereren.
                Dit vonden eigenaren maar eng en naar overlevering bleek dit door de dealer uitgezet te kunnen worden. Kunt bij een GOEDE vod dit eens navragen.

                Groet jraaf

                #18335421
                pekelvreter
                Deelnemer
                  Lid sinds:
                  29 August 2009

                  Hoi Jraaf,
                  Zo iets bedoel ik dus. ? misschien inderdaad ook aan te zetten met programmeren. Dat zal alleen niet gaan met mijn namaak Delphi. ?

                  Mocht iemand met OP-Com (?) mij hiermee kunnen helpen dan hoor ik het graag.
                  Gr. Jan

                  #18335488
                  bart-gsi
                  Deelnemer
                    Lid sinds:
                    7 July 2012

                    ik denk dat je hiervoor tech 2 nodig hebt… volgens mij kun je met opcom geen ECU activiteiten activeren waaronder een controlelampje dat aangaat bij regenereren

                    #18335499
                    pekelvreter
                    Deelnemer
                      Lid sinds:
                      29 August 2009

                      Hallo Bart,

                      Uit je reactie put ik de hoop dat het dus moet kunnen. Heb jij of weet je iemand met genoeg kennis om zoiets te programmeren en die dit ook zou willen doen? En daarbij ook de beschikking over Tech 2?

                      Groet Jan

                      #18335541
                      bart-gsi
                      Deelnemer
                        Lid sinds:
                        7 July 2012

                        liviu2004 en zakhooiTM hier op het forum beschikken over tech 2 o.a. dus daar zou je een PM naartoe kunnen doen met je vraag.. wellicht dat ze op een nieuwe ECU oude software kunnen programmeren waar het lampje wel van aan gaat zoals eerder vermeld in dit topic.. maar het is een idee.. ik weet niet of dat ook zo in zn werk kan omdat ik geen verstand heb van ECUs

                        #18335549
                        pekelvreter
                        Deelnemer
                          Lid sinds:
                          29 August 2009

                          Hoi Bart,
                          Dank voor het meedenken en je tip. Ik beide een PB sturen.
                          Fijne Kerst

                        11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
                        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.