water lekkage Zafira A

Forumindex Forums Modellen Zafira, Sintra (MPV’s) water lekkage Zafira A

  • Dit onderwerp is leeg.
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
  • Auteur
    Berichten
  • #17274597
    ouwezafira
      Lid sinds:
      16 December 2015

      Hallo,

      Ik ben in het bezit van een Zafira uit 1999, eerste eigenaar, en sinds een paar dagen is er een lekkage opgetreden. In het bagageruimte komt er water tussen de afdekplaten van de bekleding door. Ik wil nu de bekleding demonteren om te kijken waar het water in de auto komt. Echter ik heb het net al afgezocht hoe ik de bekleding moet demonteren niet gevonden. Wel kwam ik bij dit forum uit waar ik hoop het antwoord te vinden.
      Voor alle duidelijkheid, bij het openen van de achterklep zie ik links een water straaltje uit de speelt van de bekleding komen. Misschien dat het linker achterraam lekt echter kan zo niets ontdekken. Heeft iemand een idee waar ik informatie kan vinden over het demonteren van de bekleding in de bagageruimte.

      BVD

      #18304907
      midnight black
      Deelnemer
        Lid sinds:
        14 December 2011

        Welkom!
        Voor het oplossen van dit soort lekkages kun je inderdaad het beste wat bekleding verwijderen en dan aan de buitenzijde een tuinslang er op houden en iemand anders binnen kijken waar het water vandaan komt.
        Mogelijke lekkageplaatsen kunnen onder meer zijn de antennevoet, de bevestiging van de dakrails of inderdaad de achterste zijruiten.
        Antenne is het eenvoudigst te controleren, de grote kunststof plaat onder de antenne waar de kofferbakverlichting in zit, zit uitsluitend geklemt: rubber van de achterklep in het midden wat los trekken (kan goed vast zitten als deze in 15 jaar niet los is geweest) en dan de plaat loshalen, zit gehaakt/geklemt in de panelen links en rechts er van.
        De panelen links en rechts van deze plaat, dus de panelen die rond het zijruitje lopen zitten voornamelijk vast met klemmen in de carrosserie, alleen de gordelophanging moet je loshalen en ik meen dat ie onderaan aan de achterkant van het zwarte zijpaneel in de kofferbak is geklikt. Dit zwarte paneel zit geschroefd met een aantal torxschroeven. Succes.

        #18304908
        rinus747
        Deelnemer
          Lid sinds:
          31 May 2010

          Haal ook de bergvakjes links er rechts eens leeg totdat je tegen het blikwerk kunt kijken van de wielkast. Is het spatwater dat daar doorheen geslingerd wordt? Is alles in die vakjes goed droog?

          (Haal bijvoorbeeld ook de plastic lijst aan de onderkant weg, en schroef de zijkanten van binnen los, zodat je ze naar binnen kunt buigen (over de vloerbedekking heen), zodat je er achter kunt kijken.

          #18304909
          ouwezafira
            Lid sinds:
            16 December 2015

            Allemaal bedankt voor de reacties. Bleek dat inderdaad het rubber antenne voet te zijn was op meerdere plaatse gescheurd.

          4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
          • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.