Astra G dashboardverlichting aan/uit?

Forumindex Forums Modellen Astra Astra G dashboardverlichting aan/uit?

  • Dit onderwerp is leeg.
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
  • Auteur
    Berichten
  • #17269629
    Sander-Opel
      Lid sinds:
      19 December 2014

      Hallo allemaal,

      Ik ben nieuw op het forum. Ik ben Sander, ik ben 23 jaar en kom uit Noord holland. Ik ben sinds een maand in het bezit van een Astra G 1.6 (X16SZR) uit 1999. Er staat 155.000 km op nu.

      Hoewel de auto goed bevalt heb ik iets raars ontdekt. Soms gaat de verlichting van het instrumentenpaneel niet goed aan. De helft is wel verlicht (temperatuurdraaiknop, luchtcirculatie, verlichting van alle tellers gaat aan) maar de draaiknop van de blower, van de blowerverstelling en de drukknop voor achterruitverwarming gaan niet altijd branden (het kleine oranje lampje dat gaat branden als achterruitverwarming is ingeschakeld doet het wel altijd). Het rare is dat als ik de blower even op stand 2 zet, alles vaak wel gaat branden. Als ik de blower daarna uitzet blijft de verlichting gewoon branden. Ik heb geen idee hoe het kan dat deze verlichting het soms wel en soms niet doet. Het heeft niet te maken met regen of vocht denk ik want het gebeurt ook als het droog is (geweest).

      Wat heb ik getest:

      – Dynamo en accu (12,6v afgezet, 14,5v met draaiende motor, 13,8v met alle verbruikers aan en draaiende motor)
      – Dimmer voor interieurverlichting doet wat hij moet doen.

      Ik heb nog geen zekeringen getest omdat het mij leek dat als een zekering niet goed is de verlichting het gewoon permanent niet zou doen, ipv soms wel en soms niet, zoals nu.

      Misschien dat het er niks mee te maken heeft maar soms reageert de auto ook niet op de drukknopjes op de sleutel voor de centrale deurvergrendeling. Is ook totaal willekeurig.

      Heeft iemand een idee wat dit kan zijn? Of wat ik moet gaan testen? (ik hoop dat ik in de goede rubriek heb gepost trouwens)

      Gr. Sander

      #18265352
      Chris426
      Deelnemer
        Lid sinds:
        23 May 2014

        Hey Sander, welkom hier op ‘t forum!

        Wat betreft je afstandsbediening zou ik eerst gewoon ff het batterijtje vervangen en zien wat ie doet, problemen hoeven niet altijd ingewikkeld te zijn.

        Je interieurverlichting: wat je eens kan proberen is de elementen die niet of moeilijk oplichten demonteren en kijken of je de lampjes kan vervangen. Misschien geven deze slecht contact of zijn ze bijna einde verhaal.

        Ik rij zelf een astra g uit 2002 en merkte onlangs ook dat m’n lichtknop niet oplichtte. Is maar één keer gebeurd, en hecht er verder dus geen aandacht aan, maar als je het lastig vindt, kan je altijd zoals ik al zei lampjes vervangen en toch ff je zekeringen nakijken, misschien ergens vals contact.

        #18265353
        Banjerrr
        Deelnemer
          Lid sinds:
          9 November 2014

          Ik heb precies hetzelfde probleem alleen dan doet bij mij de linkerkant het regelmatig niet. Ik moet het nog een keer open trekken, maar nog niet aan toegekomen.

          #18265354
          midnight black
          Deelnemer
            Lid sinds:
            14 December 2011

            Aan de achterzijde van het verwarmingspaneel zit 1 brede stekker, duw deze eens goed aan. Afstandsbediening kan batterij zijn of slecht contact: kwaaltje van deze sleutels, een stukje papier oid tussen de batterij en het sleutelhuis stoppen wil wel eens helpen.

            #18265355
            Sander-Opel
              Lid sinds:
              19 December 2014

              Oke, dank voor jullie reacties.

              Ik ga de gegeven adviezen hierboven even uitproberen. Als ik meer weet over de oplossing of oorzaak van dit probleem zal ik het laten weten.

            5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
            • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.