opel zafira b gaat in noodloop bij 120 kmph

Forumindex Forums Modellen Zafira, Sintra (MPV’s) opel zafira b gaat in noodloop bij 120 kmph

  • Dit onderwerp is leeg.
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
  • Auteur
    Berichten
  • #17264162
    bertj
      Lid sinds:
      17 February 2014

      Goedemiddag forum leden,

      ik ben bert en woon in zuidlaren (drenthe) en heb sinds 26 januari een opel zafira uit 2006 met een 1.9cdti. motor

      ik heb de auto gekocht bij een vakgarage hier bij mij in de buurt. zonder garantie :???:
      nu heb ik het volgende probleem. 3 week terug red ik op de snel weg en schakelde ik terug om een vracht auto in te halen, en toen kon ik niet meer boven de 2500 tot 3000 toeren komen. ik naar de opel dealer daar in de buurt en die vertelde mij dat de roet filter te vol zat handmatig regeneren lukte niet meer. inover leg met een tuner in stadskanaal besloten de roetfilter te verwijderen en de egr software matig dicht te zetten. en gelijk te chippen met 35 pk en 60 nm extra. de turbo slang was de vorige dag gescheurd. dus daar een nieuwe voor besteld en deze laten plaatsen door de vakgarage waar ik de auto had gekocht. op de terug reis naar huis opeens een hoop rook aan de achterkant van de auto, en een ratelend geluid voor in het motorblok. conclusie monteur vakgarage turbo kaduuk. deze is samsam vervangen dus gelukkig niet de volle pond. dus deze vervangen en gelijk de bd riem ook maar. de auto afgelopen zaterdag weer opgehaald. en lekker rustig aan naar huis gereden. verder dit weekend niet gereden. maar toen ik vanmoren na een ritje van 15 min richting de snelweg de snelweg opdraaide en even doortrok dus in de 4de versnelling naar 120 sprong de auto weer in de noodloop. als ik de auto uitzet en weer aan is de storing weg, en kan ik weer rustig rijden tot ik weer bij de 120 kom. de auto geeft geen knipperende lampjes van motor management aan en ook geen auto met een sleuteltje.
      wie weet wat dit eventueel kan zijn.
      de auto word morgen door een opel dealer uitgelezen dit omdat ze bij de vakgarage niks kunnen vinden.

      #18218483
      bertj
        Lid sinds:
        17 February 2014

        net terug van de opel dealer volgen hem is er iets mis met de turbodruk kan sensor zijn of los slangetje. nu maar eens zoeken.
        probleem deed zicht vandaag weer voor maar maakt niet uit in welke versnelling zodra je boven de 3500 tpm komt spring hij in de noodloop
        is er hier iemand die er misschien een verklaring voor heeft

        #18218484
        Dolby
        Deelnemer
          Lid sinds:
          1 May 2008

          Het zou inderdaad een kapote vacuum slang kunnen zijn. Die bij een bepaalde druk zoveel druk verliest waardoor de auto in storing springt. Na motor uit/aan kun je gewoon weer doorrijden tot je weer te veel druk krijgt waardoor de motor weer in storing springt. Dit is een zelf bescherming van de motor.

          #18218485
          bertj
            Lid sinds:
            17 February 2014

            bedankt voor je reaktie dolby kan ik zelf die slangen checken of moet ik dan halve voorkant van de auto demonteren?

            #18218486
            Dolby
            Deelnemer
              Lid sinds:
              1 May 2008

              Dit kun je bijna niet zelf testen zonder meet apparatuur. Ik heb dit laten doen bij een Opel garage. En daar kwamen ze toen achter dat een van mijn vacuum slang kapot was (zat een heel klein schuurtje in). Dat is bij de Opel Vectra B Diesels een bekend euvel geweest. De Opel Vectra 2.0 16V DTI was toen net 9 maanden oud dus onder garantie gerepareerd.

            5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
            • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.