Robert’s Corsa – "Prof" roest behandeling – "Prof" spuitwerk

Forumindex Forums Modellen Corsa Robert’s Corsa – "Prof" roest behandeling – "Prof" spuitwerk

  • Dit onderwerp is leeg.
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 75)
  • Auteur
    Berichten
  • #17262462
    Robert R
      Lid sinds:
      7 September 2009

      Hoi,

      Zelf heb ik weinig verstand van roest behandelingen en spuitwerk.

      Graag wil ik jullie mening over het volgende.

      Normaal behandel ik kleine roestplekjes op de Corsa zelf, dat lukt met een dremel, fertan, primer en een zwarte lakstift vrij aardig. Ik krijg het voor een aantal jaar goed weg. Dit jaar had ik door vervelende omstandigheden geen tijd om de roest plekken voor de winter zelf te behandelen. Ik op zoek naar iemand die dit voor een redelijke prijs voor mij zou willen oplossen. Op google gezocht en terecht gekomen bij iemand die echt superveel goede reacties op zijn site heeft staan. Hoe die er zijn gekomen vraag ik mij nu echt af.

      De Corsa heeft daar notabene 14 dagen gestaan, zodat deze beste man alle tijd zou hebben en de anti roest middellen goed hun werk zouden kunnen doen.

      Na 14 dagen het verlossende mailtje: de Corsa is klaar en je weet niet wat je ziet, was de mededeling. (Achteraf dacht ik tsja dat kun je op twee manieren lezen…)

      Kom ik daar. Eerste wat ik zie is een achterruit rubber wat er uit hangt (daar zat 1 van de roestplekken). De professionele roest behandelaar probeerde het wat onhandig er in te duwen, maar dat lukte hem niet. Toen naar de motorkap, daar zat ook wat roest. Motorkap open, ik wist niet wat ik zag! De hele motor onder het schuursel, van verf tot roest deeltjes. Op kunstof delen onder de parafaan waren zelf de roest deeltjes niet meer helemaal weg te krijgen, toen ik eenmaal thuis het probeerde schoon te krijgen. Ook zat er een dikke klodder antiroest middel op de kunstof kap van de motor, die er niet meer vanaf gaat. Op het rubber van de voorruit zat bovendien een witte streep primer van 75 cm en 0,5 tot 1 cm breed. (Afplak foutje volgens onze professionele vriend.)

      Het dak moest omdat er een klein roestplekje op behandeld moest worden, volgens deze man volledig worden overgespoten. Ik heb akkoord gegeven. Nu glimt het dak wel, maar het is niet strak. Het heeft een soort sinasappelachtig bobbelhuidje gekregen. Volgens mij is het wel gepolijst achteraf. (Waardoor dat minder opvalt.)

      Mooiste van alles, het roestplekje van hooguit 2 cm, waarvoor notabene het hele dak is overgespoten, roest weer…..

      Dat kleine plekje is gewoon roestwater wat door de lak heensijpelt. Het is klein, maar het is gewoon weer aan het roesten.

      Ik zou ook graag willen weten van mensen die ervaring hebben met spuiten hoe onderstaand kan ontstaan:

      Het is ongeveer een plek zo groot als een euro, op het dak, vlakbij waar het roestplekje zat en helaas ook weer binnen 14 dagen zit. Het lijkt ook op een erge vorm van het het bobbelige wat de rest van het dak ook heeft.

      Ik heb het geheel gemeld bij mijn rechtsbijstandverzekering, ik wilde niet meer terug naar deze “professionele” roest behandelaar. Mijn rechtsbijstand verzekering heeft contact met hem opgenomen. Hij wil de kans krijgen het te herstellen en volgens de wet moet ik hem die ook geven.

      Oh ja, toen ik thuis kwam zag ik dat spuitnevel redelijk grote plekken van de originele lak van de zijkant bij de achterrramen en de zijkanten van de spoiler dof heeft gemaakt, dit als toetje op het hele feest…..

      Graag jullie advies.

      Groeten,

      Robert

      #18197856
      Robert R
        Lid sinds:
        7 September 2009

        Om verdere teleurstellngen te voorkomen, het gaat om:

        http://www.kras-roest-verwijderen.nl

        De eigenaar is Ard Klever. Blijkt achteraf dat hij ook geen enkele vorm van garantie geeft….

        Want hij kan niet zien hoe diep de roest zit. :wtf wat een expert deze man dan wel niet moet zijn :jerry

        Robert

        #18197857
        Haasje17
        Moderator
          Lid sinds:
          8 September 2009

          Robert,

          Op de site staan reacties, maar geen reactie formulier, dit wil dus zeggen dat ze door het bedrijf zelf worden geplaatst, ofwel de negatiever eruit. Heb je nog contact opgenomen met de beste firma na je constateringen?

          Ben bezig met restauratie van een oldtimer, nu is roest heel lastig en de enige manier om het weg te krijgen is uitslijpen en nieuw stuk erin lassen.

          Als je het behandeld met fertan of ander soort behandeling kan de roest omvormen of oplossen. Hierna houd je meestal een structuur van putjes over. Als je dit spuit krijg je ook een soort van bobbeltjes structuur.

          Om dit goed weg te krijgen is het het beste om de gaatjes te vertinnen of met vulprimer te vullen.

          De sinaasappelhuid achtige lak word meestal veroorzaakt door 2 soorten lak over elkaar te gebruiken welke niet uit de zelfde basis bestaan of slecht ontvetten. Te snel blanke lak aanbrengen kan ook dit probleem veroorzaken.

          Spuitnevel is meestal er wel uit te polijsten, dus ik zou hem dat melden, wellicht dat hij dan je gehele auto polijst.

          Moet daarbij ook zeggen, het spuiten op zich is nu niet heel moeilijk na enig oefenen, belangrijkste ervoor is het voorbewerken, is dit niet strak gaat je spuitwerk dat ook nooit worden.

          #18197858
          BlackDevil
            Lid sinds:
            4 January 2009

            Flutwerk van de bovenste plank. Ik zou mijn auto onder geen enkele voorwaarde meer in deze ‘professionele’ handen geven. Je hebt bewijs welke schade hij tot nu toe al heeft aangericht.

            Van fatsoenlijke voorbewerking heeft deze man blijkbaar nog niet gehoord. Als het plekje nu alweer roest is dus niet alle roest verwijderd of misschien wel helemaal niet. Slecht spuitwerk en dan ook nog een rommelige auto teruggeven aan de eigenaar. Weet niet wat je ervoor betaald hebt, maar ook al is het weinig, dan ben je nog opgelicht.

            Ik zou het zelf herstellen. Je hebt immers al ervaring ermee. Gegarandeerd dat het resultaat dan vele malen beter is dan wat je nu hebt. De doffe plekken van de spuitnevel kun je gemakkelijk herstellen door te polijsten met Commandant 4.

            #18197859
            ricksmits
            Deelnemer
              Lid sinds:
              28 June 2013

              heb even mijn collega’s mee laten kijken hier in de schadewerkplaats.. en het geleverde werk is werkelijk belachelijk. de voorbewerking is naad.. de aflevering een drama. Zoals haasje al aangeeft is roest heel moeilijk om permanent te verwijderen. maar dit soort patches heb je minder als niks aan.

              nevel kun je zoieso makkelijk weg polijsten/poetsen. en voor de rest zou ik gewoon iemand zoeken die het in zijn vrije tijd doet. scheelt je veel geld en zal gewoon netjes gebeuren ( mits je bij de goede bent )

              #18197860
              2e-c14nz
                Lid sinds:
                5 June 2009

                Dit is echt belachelijk zeg, ikk weet niet of je er mee terug gaat en-of dat je een rechtsbijstandsverzekering hebt?

                #18197861
                Engee
                Deelnemer
                  Lid sinds:
                  13 November 2007

                  @Robert R wrote:

                  Ik heb het geheel gemeld bij mijn rechtsbijstandverzekering, ik wilde niet meer terug naar deze “professionele” roest behandelaar. Mijn rechtsbijstand verzekering heeft contact met hem opgenomen. Hij wil de kans krijgen het te herstellen en volgens de wet moet ik hem die ook geven.

                  :thumb

                  #18197862
                  Shane_Astra_g
                  Deelnemer
                    Lid sinds:
                    12 December 2012

                    Lange tijd geleden ben ik ook naar hem geweest, roest behandelen op de wielkast. Het zag er allemaal ook niet zo netjes uit. Stofjes en oneffenheden in lak en noem maar op. Roest kwam terug binnen een maand. Garantie geeft hij niet, maar ik heb wel het idee dat hij al kon zien dat roest bij mij al veel te ver was om nog op te lossen dmv plamuur etc.

                    Volgensmij kan iedereen wel op zijn website goede reacties zetten.

                    Voor mij volgende keer gewoon een schade hersteller die garantie geeft. Goedkoop is duurkoop!

                    #18197863
                    theunm
                      Lid sinds:
                      29 June 2004

                      wel raar via google geen negatief commentaar te vinden ?
                      ook niet op ander fora

                      #18197864
                      Haasje17
                      Moderator
                        Lid sinds:
                        8 September 2009

                        Ik zou hem de kanss geven het te herstellen. Ga je naar een ander zal die toch alles eraf doen om het goed te krijgen.

                        #18197865
                        Robert R
                          Lid sinds:
                          7 September 2009

                          @Haasje17 wrote:

                          Robert,

                          Op de site staan reacties, maar geen reactie formulier, dit wil dus zeggen dat ze door het bedrijf zelf worden geplaatst, ofwel de negatiever eruit. Heb je nog contact opgenomen met de beste firma na je constateringen?

                          Nu je het zegt… Het was mij nog niet opgevallen. Ik heb Ard geconfronteerd met mijn bevindingen. Hij wimpelt alles weg, meestal met een opmerking dat de fout niet veel voorstelt en dat het zo verholpen is. Zijn advies was bijvoorbeeld om de witte streep primer met THINNER van het voorruit rubber af te halen. Lijkt me geen goed advies, thinner en raamrubbers… Heb ik dan ook niet opgevolgd. Waar hij echt niet onderuit kan geeft hij toe, maar bijvoorbeeld van het roestschuursel op de afvoerdelen onder de parafaan is het eerste wat hij zei dat het al was.

                          @Haasje17 wrote:

                          Ben bezig met restauratie van een oldtimer, nu is roest heel lastig en de enige manier om het weg te krijgen is uitslijpen en nieuw stuk erin lassen.

                          Als je het behandeld met fertan of ander soort behandeling kan de roest omvormen of oplossen. Hierna houd je meestal een structuur van putjes over. Als je dit spuit krijg je ook een soort van bobbeltjes structuur.

                          Om dit goed weg te krijgen is het het beste om de gaatjes te vertinnen of met vulprimer te vullen.

                          Ik weet het dat het een tijdelijke oplossing is, als ik het zelf doe dan krijg ik inderdaad van die bobbeltjes, die laat ik meestal maar gewoon, het zijn maar kleine plekjes, het valt niet zo op. Lijkt mij super veel werk zo’n oldtimer, wel mooi natuurlijk en ik denk een hoop eer van je werk als het eenmaal af is.

                          @Haasje17 wrote:

                          De sinaasappelhuid achtige lak word meestal veroorzaakt door 2 soorten lak over elkaar te gebruiken welke niet uit de zelfde basis bestaan of slecht ontvetten. Te snel blanke lak aanbrengen kan ook dit probleem veroorzaken.

                          Ok, zou een 2 komponenten lak over een gewone (1 komponent) lak dit kunnen veroorzaken?

                          @Haasje17 wrote:

                          Spuitnevel is meestal er wel uit te polijsten, dus ik zou hem dat melden, wellicht dat hij dan je gehele auto polijst.

                          Ja zou het graag vragen, het vertrouwen is alleen weg. De vraag: “Zou het wel goed gaan” speelt helaas, als ik aan Ard denk, nu constant door m’n hoofd….

                          @Haasje17 wrote:

                          Moet daarbij ook zeggen, het spuiten op zich is nu niet heel moeilijk na enig oefenen, belangrijkste ervoor is het voorbewerken, is dit niet strak gaat je spuitwerk dat ook nooit worden.

                          Heb je een idee wat die gekke plek nou precies is op de onderste foto, uit mijn eerste bericht?

                          #18197866
                          Robert R
                            Lid sinds:
                            7 September 2009

                            @BlackDevil wrote:

                            Flutwerk van de bovenste plank. Ik zou mijn auto onder geen enkele voorwaarde meer in deze ‘professionele’ handen geven. Je hebt bewijs welke schade hij tot nu toe al heeft aangericht.

                            Je slaat de spijker op z’n kop, dat is exact waar ik dus ook mee zit.

                            @BlackDevil wrote:

                            Van fatsoenlijke voorbewerking heeft deze man blijkbaar nog niet gehoord. Als het plekje nu alweer roest is dus niet alle roest verwijderd of misschien wel helemaal niet. Slecht spuitwerk en dan ook nog een rommelige auto teruggeven aan de eigenaar. Weet niet wat je ervoor betaald hebt, maar ook al is het weinig, dan ben je nog opgelicht.

                            Ja en dan heb ik hem ook nog 14 dagen de tijd gegeven he! Ik heb er €925 voor betaald. En heb via rechtsbijstand €300 teruggevraagd, maar daar wil Ard niet aan. Hij wil de kans de gemaakte fouten te herstellen.

                            @BlackDevil wrote:

                            Ik zou het zelf herstellen. Je hebt immers al ervaring ermee. Gegarandeerd dat het resultaat dan vele malen beter is dan wat je nu hebt. De doffe plekken van de spuitnevel kun je gemakkelijk herstellen door te polijsten met Commandant 4.

                            Het had beter geweest ja, dan was de aangebrachte schade zeker minder geweest. Ik had alleen geen tijd, het was de bedoeling dat ik dit er ook niet bij zou krijgen, ik heb een moeilijke tijd achter de rug. Nu heb ik er nog een hoop gedoe van… en ergernis.

                            Bedankt voor de tip van de Commandant 4!

                            #18197867
                            Stender
                            Moderator
                              Lid sinds:
                              5 April 2009

                              Maar wacht even; hij maakt de fout. Het is niet aan jou om zijn fouten te herstellen. Je moet hem wel de kans geven om zijn eigen fouten te herstellen. Maar onder geen beding zelf aan de gang gaan. Er is jou een goed resultaat belooft binnen de afgesproken kaders en als dat niet kan dan had hij dat op voorhand moeten aangeven en niet achteraf.

                              #18197868
                              Robert R
                                Lid sinds:
                                7 September 2009

                                @ricksmits wrote:

                                heb even mijn collega’s mee laten kijken hier in de schadewerkplaats.. en het geleverde werk is werkelijk belachelijk. de voorbewerking is naad.. de aflevering een drama. Zoals haasje al aangeeft is roest heel moeilijk om permanent te verwijderen. maar dit soort patches heb je minder als niks aan.

                                nevel kun je zoieso makkelijk weg polijsten/poetsen. en voor de rest zou ik gewoon iemand zoeken die het in zijn vrije tijd doet. scheelt je veel geld en zal gewoon netjes gebeuren ( mits je bij de goede bent )

                                Bedankt voor je antwoord, geeft mij weer de nodige backup en eventueel,kan ik Ard er mee confronteren wat anderen van zijn aanpak vinden.

                                #18197869
                                Robert R
                                  Lid sinds:
                                  7 September 2009

                                  @Shane_Astra_g wrote:

                                  Lange tijd geleden ben ik ook naar hem geweest, roest behandelen op de wielkast. Het zag er allemaal ook niet zo netjes uit. Stofjes en oneffenheden in lak en noem maar op. Roest kwam terug binnen een maand. Garantie geeft hij niet, maar ik heb wel het idee dat hij al kon zien dat roest bij mij al veel te ver was om nog op te lossen dmv plamuur etc.

                                  Volgensmij kan iedereen wel op zijn website goede reacties zetten.

                                  Voor mij volgende keer gewoon een schade hersteller die garantie geeft. Goedkoop is duurkoop!

                                  Dan ben ik niet de enige. Bij mij kwam hij achteraf met het feit dat hij geen garantie geeft. Ja Shane mee eens, die reacties zeggen niet zo veel, ik ben te goed van vertrouwen geweest.

                                  #18197870
                                  Robert R
                                    Lid sinds:
                                    7 September 2009

                                    @theunm wrote:

                                    wel raar via google geen negatief commentaar te vinden ?
                                    ook niet op ander fora

                                    Das waar, ik had ook eerst goed rond gezocht en weinig negatiefs gevonden. Nou moet je om dit bericht via google te vinden ook wel heel specifiek zoeken, bijvoorbeeld naar Ard Klever en Corsa. Als je gaat zoeken naar roestbehandeling en Ard Klever, dan vind je de eerste pagina’s bijna alleen pagina’s die door Ard zelf beheerd zijn geweest of worden.

                                    #18197871
                                    Robert R
                                      Lid sinds:
                                      7 September 2009

                                      @Stender wrote:

                                      Maar wacht even; hij maakt de fout. Het is niet aan jou om zijn fouten te herstellen. Je moet hem wel de kans geven om zijn eigen fouten te herstellen. Maar onder geen beding zelf aan de gang gaan. Er is jou een goed resultaat belooft binnen de afgesproken kaders en als dat niet kan dan had hij dat op voorhand moeten aangeven en niet achteraf.

                                      Ik heb het achterraam rubber er al zelf ingefohnd en geklopt en de primer er zo snel mogelijk van het raamrubbercafgehaald voor het het nog verder zou aantasten.

                                      Je hebt eigenlijk gelijk, blijft het wel een moeilijke stap, aangezien mijn vertrouwen in Ard een behoorlijke deuk heeft opgelopen.

                                      En zeker, hij heeft ruimschoots de tijd gehad om de situatie goed te kunnen inschatten. Als ik eerlijk ben, twijfel ik wel aan wat hij in staat is te bewerkstelligen.

                                      #18197872
                                      Robert R
                                        Lid sinds:
                                        7 September 2009

                                        Ik had vandaag een afspraak willen maken met Ard Klever van http://www.kras-roest-verwijderen.nl/

                                        Helaas reageert hij heel vreemd op vragen waarom hij het niet gewoon op de afgesproken manier heeft opgelost. Hij geeft aan dat het wel is gevaarlijk kan worden, ik begrijp niet helemaal wat hij hier mee bedoeld….

                                        Wat een verschrikkelijke teleurstelling is Ard Klever van http://www.kras-roest-verwijderen.nl/

                                        Pfffffff wat een “man” is dat zeg :jerry

                                        Als iets een domper is, dan is het wel Ard Klever van http://www.kras-roest-verwijderen.nl/

                                        Robert

                                        #18197873
                                        lucas1975
                                        Deelnemer
                                          Lid sinds:
                                          19 January 2012

                                          Wat een verhaal zeg, die gast is een oplichter eerste klas. Gelijk terugkoppelen naar je rechtsbijstand, hij verprutst de klus, brengt extra schade aan op je wagen en wil het niet in orde maken en dan nu gaan bedreigen. Zou maar eens aangifte bij de politie gaan doen!

                                          Succes ermee man!

                                          #18197874
                                          Robert R
                                            Lid sinds:
                                            7 September 2009

                                            Lucas,

                                            Ik heb nog nooit zoiets mee gemaakt.

                                            Ik heb inderdaad advies gevraagd bij mijn rechtsbijstand vezekering.

                                            Wat een gedoe…

                                            Robert

                                            #18197875
                                            BlackDevil
                                              Lid sinds:
                                              4 January 2009

                                              Typisch gevalletje voor Alberto Stegeman als ik dat allemaal zo lees.

                                              #18197876
                                              Robert R
                                                Lid sinds:
                                                7 September 2009

                                                Nou hou maar op.. Ik heb m’n lesgeld wel weer betaald. Eens en nooooooit meer.

                                                #18197877
                                                Dr.Ed
                                                  Lid sinds:
                                                  9 October 2011

                                                  Niet bellen, gewoon erna toe gaan. Paar maten mee, en kijken of hij dan nog zo onredelijk is. Het liefst met een paar klanten in de zaak. Voorleggen, oplossen/geld terug en in het vervolg met een grote bocht om dat zaakje heenrijden.

                                                  #18197878
                                                  Robert R
                                                    Lid sinds:
                                                    7 September 2009

                                                    Hoi Ed,

                                                    Een hele praktische oplossing, helaas komt daar dan weer uit dat ik Dhr Ard Klever de mogelijkheid moet geven om het op te lossen. Dit is bij wet geregeld. Een vergoeding voor al het ongemak en schade die hij heeft toegebracht is in eerste instantie niet aan de orde, volgens de Nederlandse wet.

                                                    Als hij nog een keer de fout in gaat, dan kunnen er pas echte stappen worden ondernomen.

                                                    Hoe zou jij je voelen, als je je auto in handen zou geven aan iemand die al het volgende heeft veroorzaakt:

                                                    -Roest die binnen 2 a 3 weken terug is (en nooit weg is geweest), passagierskant, rechtsboven op dak.

                                                    -Spuitnevel die de lak van de spoiler en lak bij de achterramen heeft dof gemaakt, zowel bestuurders-kant.

                                                    -Een matig/slecht gespoten dak, zie ook foto’s hierboven.

                                                    -Achterraam rubber wat bij aflevering uit de sponning van de achterklep hing. Heb ik zelf terug moeten plaatsen. Ik ben hier een paar uur mee bezig geweest. Op het Opel-forum werd aangegeven dat ik het wel kon vergeten het rubber nog terug te krijgen, omdat het daarvoor te oud is. Met veel moeite is het toch gelukt.

                                                    -Veel schuurstof op de motor, wat ik ook zelf heb moeten schoonmaken.
                                                    Roeststof van het schuren en roestdeeltjes op de kunststof parafaan/waterafvoer die moeilijk tot niet te verwijderen zijn.

                                                    -Een flinke witte streep primer op het rubber van de voorruit, heb ik uiteindelijk bijna weg gekregen met was benzine.

                                                    -Het antiroest middel Brunox is gemorst op de kunststof afdekplaat van de motor van de Corsa en is niet meer te verwijderen. (Brunox heeft als basis epoxy, wat na droging alleen mechanisch te verwijderen is, daardoor zou de kunststof afdekplaat beschadigen.)

                                                    -De Corsa heeft notabene 14 dagen bij Ard gestaan, ik heb hem ruimschoots de tijd gegeven het op te lossen. Ik heb geen vertrouwen meer in de kundigheden van Ard, waarbij ik vooral het grote aantal missers wat betreft de details van de afwerking bedroevend vind.

                                                    -De Corsa was bij het ophalen nat en stond zo geparkeerd dat ik niet bij de passagierskant kon komen. Doordat de auto nat was kon ik de details simpelweg niet goed zien en aan de passagierskant zit het probleemplekje waar de roest is teruggekomen en er een flinke plek slecht spuitwerk zit. Ik was zo goed van vertrouwen dat ik er verder niet bij nagedacht had, dat de plaatsing van de auto met opzet zo geregeld was.

                                                    Gelijk een goede tip voor mensen die in een soort gelijke situatie terecht komen:

                                                    -Zorg dat je de auto DROOG afgeleverd krijgt, nat vallen de details echt niet op.
                                                    -Zet je auto zo dat je er volledig om heen kan lopen in goed (dag)licht.

                                                    Robert

                                                    #18197879
                                                    Robert R
                                                      Lid sinds:
                                                      7 September 2009

                                                      Hoi!

                                                      Ik kwam dit http://youtu.be/PAoEefDb_s0 filmpje van de werkwijze van Dhr Ard Klever van http://www.kras-roest-verwijderen.nl/tegen op youtube, misschien leuk om even te bekijken.

                                                      Had ik het maar eerder gezien.

                                                      Robert

                                                    25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 75)
                                                    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.