manta a

  • Dit onderwerp is leeg.
15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
  • Auteur
    Berichten
  • #17261333
    mogger411
      Lid sinds:
      10 June 2013

      sinds een aantal weken ben ik begonnen met het afmaken van het werk waar ons pap 20 jaar geleden aan begonnen was. een opel manta a 1,9 uit 71. dat een aardig gestrand project is, waar veel mensen zeker van wisten dat die nooit meer af kwam maar dus niet :D deze wil ik in orgineel staat opknappen orginele kleur groen ik ben nog naar het kleur nummer op zoek. deze ga ik zelf opknappen maar krijg uiteraard veel hulp van ons pa zo moet hij ongeveer gaan worden

      ik ben begonnen met het kaal maken van de vooras en achteras, de kleine onderdelen van de vooras heb ik allemaal gestraald. de grote onderdelen breng ik volgende week naar de straler en de achteras is al kaal gemaakt en staat al in de primer. als alle onderdelen terug zijn dan wil ik de assen zo snel mogelijk klaar hebben. als deze klaar zijn ga ik de motor en bak netjes maken ik wil in eerste instantie niet gaan reviseren omdat de motor goed lopend uit de wagen is gekomen aldus ons pap en ik heb al 2 v bakken liggen die allebei uit een rijdende auto gekomen zijn dus dat komt wel goed. maar ik ga bij dit project niet voor half werk omdat ik nog wel een tijdje met deze wagen wil gaan rijden maar er gaat ook wel een beetje gelet worden op buget.
      de carrosserie is het laswerk al aan gedaan op een randje na het randje waar de rubber van de kofferdeksel in licht.
      ik ben ook gaan kijken welke onderdelen er nog bruikbaar waren en welke ik nog nodig zal hebben, nu kwam ik er achter dat er toch nog wel wat onderdelen nodig zou hebben. het was mij bekend dat het interieur aan vervanging toe was, het dashboard is open gescheurd, de vloermatten schoten de tranen in je ogen en de stoelen hebben instap schade.
      nu vond ik op marktplaats een complete manta in onderdelen waar super nette deuren bij zitten een redelijk net interieur en sr velgen. we gaan deze morgen middag ophalen dus als iemand onderdelen zoekt pm me maar (motor 1200, 4bak, casco met kenteken eventueel chasie nummer en kenteken orgineel nl, ruiten, achteras, vooras onderdelen en een hoop klein spul)

      ik zal deze week wel eens fotos posten hoe hij er nu bij staat en hoe hij er uitzag voor hij uit elkaar gehaald werd

      #18180898
      Antony
        Lid sinds:
        20 September 2013

        Deze ga ik volgen ben benieuwd

        #18180899
        Kermitkiller
          Lid sinds:
          26 March 2005

          post eens wat foto,s hoe je manta was en hoe die er nu voor staat :thumb

          #18180900
          Haasje17
          Moderator
            Lid sinds:
            8 September 2009

            Ben benieuwd is mooie manta als die zo moet worden.

            #18180901
            mogger411
              Lid sinds:
              10 June 2013

              ik heb het de afgelopen dagen nogal druk gehad.
              ik zal maar beginnen met een foto hoe de kas van de manta er nu uit ziet, het plaatwerk is op veel plekken wel aangeroest maar nergens rot alleen het randje achter bij de achterklep. de rest van het laswerk is al gebeurt vroeger en de bodem is al vrij van kit en teer. daarna heeft de manta 10 jaar binnen in een schuur gestaan toen hij daar weg moest heeft nogmaals 10 jaar langs de schuur gestaan met een zijl er over.
              dus er is nog wel wat werk aan maar het valt wel mee.

              nu heb ik afgelopen zaterdag er een manta bij gekocht wat ook een gestrand project was. deze manta heb ik gekocht voor de onderdelen, om van 2 mantas 1 goede te maken. de jongen waar ik de manta van gekocht had die heeft er een stel deuren bij gekocht die in super staat zijn erg strak en hard :D

              ik heb van de zondag en maandag eigenlijk alle spullen bekeken en op zolder gepakt zo dat ik ook weet wat ik heb liggen. gisteren ben ik begonnen met het slopen van de voor as aangezien ik een draagarm en schokbrekers nodig had. deze waren gelukkig nog in redelijk goede staat.

              de sloper

              #18180902
              Anoniem
                Lid sinds:
                1 January 1970

                #18180903
                mogger411
                  Lid sinds:
                  10 June 2013

                  oh dankje

                  #18180904
                  mogger411
                    Lid sinds:
                    10 June 2013

                    vanmiddag een lekker middagje vrij gehad van school, dus ik had lekker de tijd om een hele boel onderdelen in de zwarte epoxy primer te zetten. alle onderdelen die ik gespoten heb zijn van de week gestraald, alleen de achteras heb ik schoon gemaakt met de slijptol. het lichaam van de voor as en de 2 stabilisator stangen die liggen op het moment nog bij de straler aangezien die niet bij mij in de straal cabine passen en die komen aanstaande dinsdag gestraald terug. ook ben ik vanmiddag even langs een bevriende spuiterij geweest om lak te bestellen die er op moet komen. ik heb gekozen voor een zwarte chassis lak, daar heb ik voor gekozen omdat een chassis lak redelijk tegen steenslag kan en redelijk goed koop is.


                    ik hoop eind volgende week mijn vooras weer in elkaar staat. eigenlijk waren alle rubbers nog in redelijk goede staat alleen de rubbers van de stabilisatie stang die op de kopse kant zitten die waren helemaal verrot. dus als iemand die nog een setje nette of nieuwe heeft liggen dan hoor ik het graag.

                    #18180905
                    Antony
                      Lid sinds:
                      20 September 2013

                      zo goed bezig hoor , ik ben erg benieuwd naar je project.

                      #18180906
                      Kermitkiller
                        Lid sinds:
                        26 March 2005

                        kan wel goed bezig zijn kan alleen geen afbeeldingen zien :hmmz

                        #18180907
                        Antony
                          Lid sinds:
                          20 September 2013

                          mmm ik zag ze 2 daagjes terug nog wel , die groene hangt in een spit en staat langs de muur. de rode sloper mist al het 1 en ander aan de voorkant

                          #18180908
                          Antony
                            Lid sinds:
                            20 September 2013

                            o ja en al die parts aan de was lijn die zien er weer als nieuw uit :)

                            #18180909
                            mogger411
                              Lid sinds:
                              10 June 2013

                              het is weer even stil geweest maar ik heb zeker niet stil gezeten, ik heb ben weer begonnen met het opbouwen. de vooras zit al een heel eind in elkaar, alleen de rem klauwen moeten er op. gisteren avond heeft ons pap een van de remklauwen onderhanden genomen. hij heeft ze gestraald, goed schoon gemaakt en een revisie setje in gezet dus die zijn ook weer als nieuw. de achteras heb ik de remmen weer in orde gemaakt, de voeringen waren nog haast nieuw dus die heb ik alleen even opgeknapt en nieuwe cilinders gemonteerd (ik stond er van te kijken hoe goedkoop die waren voor mijn unimog ben je daar 7 tientjes per stuk voor kwijt en hier maar 15 euro per stuk) vanavond ga ik der nieuwe koperen remleidingen op monteren dan is het hoofdstuk achteras afgesloten.

                              ook de motor en de v bak heb ik aan elkaar gemonteerd, daar heb ik een zeer nette koppeling tussen gezet. die was bijna niet te onderscheiden van nieuw die kan er nog wel even tegen aan. alleen in de carburateur wil ik nog een nieuw setje rubbers en pakkingen hebben want dat is in die 20 jaar dat het stil heeft gelegen er niet beter op geworden lijkt mij. ook zoek ik nog een lpg spruitstuk voor een 1900s dus als iemand die nog heeft liggen houd ik me aanbevolen.

                              #18180910
                              Hulkie
                              Deelnemer
                                Lid sinds:
                                2 May 2008

                                Ziet er al goed uit Rick,

                                Ik zou zeggen ga zo door.
                                Misschien dat wij nog een LPG spruitstuk hebben liggen.
                                Dit zal ik vanavond even vragen aan mijn vader.

                                Stuur mij anders even een persoonlijk berichtje met je telefoon nummer.

                                m.v.g. Gerry

                                #18180911
                                mogger411
                                  Lid sinds:
                                  10 June 2013

                                  nou weer een moment waarvan veel mensen hadden verwacht dat het nooit zou gebeuren, de carrosserie staat in de schuur :D :D :D . we hebben hem net eens goed aangekeken en al met al valt het mee, de lastigste plekken zijn al gedaan. er is al veel vervangen; de accu bak, de krik steunen, de chassis balken bij de bocht voor naar boven, het achter paneel onder de koffer klep, beide dorpels alleen hij heeft 20 jaar aan een spit gehangen dus de rechtse is al weer niet 100%, de a stijl aan beide kanten.

                                  de carrosserie word helemaal gestraald daar wil ik zo snel mogelijk mee beginnen, maar eerst het laswerk wat we nu al zien ondanks er al zo veel gebeurd is.






                                  het werk wat nog echt moet gebeuren is vooral dit en het randje van de kofferbak deze heb ik al uit die sloper geslepen

                                  verder heb ik superspul gevonden dit word in de industrie gebruikt om te ontroesten hiermee wil ik alles ontroesten waar ik niet bij kan alvoor ik dit met tectyl oid behandel

                                15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
                                • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.