Telefoon oplader

Forumindex Forums Modellen Astra Telefoon oplader

  • Dit onderwerp is leeg.
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
  • Auteur
    Berichten
  • #17257969
    Lennart1800
      Lid sinds:
      2 May 2013

      Hallo,
      Ik rij sinds kort in een astra. Ik heb hierin een telefoon houder met oplader geplaatst. Het enige probleem is dat de 12volt aansluiting niet overeen komt. De stekker van de houder is te klein waardoor hij slecht verbinding heeft. Ik heb voor dit probleem een tijdelijke oplossing gevonden. Ik heb stukjes karton als opvulling in de aansluiting gebruikt. Dit slaat natuurlijk nergens op.

      Ik zou graag de kabel van de lader ergens achter het dashboard aansluiten zodat ik altijd mijn telefoon op kan laden als het contact aan staat. In dien mogelijk zou ik mijn telefoon ook op willen laden als de auto uit staat. Alleen weet ik dan niet of hij ook stroom verbruikt als er geen telefoon in de houder zit. Het gaat hier om een brodit houder voor een S3.

      Mijn vraag is nu: waar kan ik het beste/makkelijkste de kabel van de lader aansluiten? En wat heb ik nodig om 12volt naar 5volt om te vormen?

      Hier onder een foto van de huidige situatie:

      #18145562
      McKaamos
      Deelnemer
        Lid sinds:
        10 December 2009

        Zo heb ik het opgelost. Brodit houder op een Kuda Phonebase (dashboard aanbouw).
        De phonebase is hol van binnen, dus ik heb de oplader gestript en er in gemonteerd. Schakelaar in de bodem, stroomkabeltje achter dashboard langs naar de sigarettenaansluiting.

        Bij mij laad dat niet op als het contact uit staat, maar dat is afhankelijk van de auto. Bij de Corsa van m’n vriendin blijft er wel stroom staan als het contact uit is, en dat kan je accu over verloop van tijd leeg trekken.

        #18145563
        Lennart1800
          Lid sinds:
          2 May 2013

          Bedankt voor je reactie. Dus als ik het goed begrijp kan ik de 12 volt stekker open maken en dan aansluiten achter het dashboard op de sigarettenaansteker? En dan weet ik zeker dat uit de stekker van de oplader 5volt komt?

          #18145564
          McKaamos
          Deelnemer
            Lid sinds:
            10 December 2009

            Ja, dat kan, geen probleem.
            ZOlang je de plus en min goed om hebt, komt er aan de andere kant van de oplader gewoon netjes 5 volt (of wat je lader dan ook maar hoort te geven) uit.

            Edit:
            Voor de mensen met interesse: een Phonebase dashboard aanbouw kan je gewoon bij de dealer bestellen. Is vziw optioneel direct bij de dealer.
            Mijns inziens ook een veel betere optie dan b.v. je Tomtom aan het raam hangen. Op deze manier ontneemt hij het zicht niet, en je kan je opladers netjes wegwerken.

          4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
          • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.