Rommelend geluid uit de voorkant Corsa B

Forumindex Forums Modellen Corsa Rommelend geluid uit de voorkant Corsa B

  • Dit onderwerp is leeg.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #17254263
    kapiteinkoek
    Deelnemer
      Lid sinds:
      1 October 2012

      Mijn X1.2X automatische versnellingsbak Corsa maakt vreemde geluiden. Het geluid komt bij de voorkant vandaan en treed op willekeurige momenten op vanaf een kilometer of 80 per uur en een half uurtje rijden. Het begon de ene keer wel de andere keer niet, nu vrijwel elke rit, vaak wel twee keer.
      Het geluid zwelt langzaam aan tot een redelijk hard (ongeveer even hard als het motorgeluid denk ik) DDDDDDRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR en ebt na een tijdje ook weer weg. Als het geluid er eenmaal is kan ik het soms laten afnemen door het gas los te laten en laten toenemen door gas bij te geven, soms kan ik het minder laten worden door juist gas bij te geven. Als het geluid er is op volle sterkte neemt het nog eens in sterkte toe als ik op de rem trap.

      Het geluid was eerst niet zo hard maar schrok er wel van en heb de auto op een parkeerplaats gezet en even opgekrikt. Er bleek speling te zitten op het rechter achterwiel en dat heb ik laten verhelpen door een garage (lager af laten stellen). Het probleem was echter niet opgelost want toen het geluid weer op kwam zetten heb ik wederom gekeken of er speling op de wielen zat en dat was dit keer niet het geval.

      Ik heb de auto vandaag weggebracht om eens goed naar de voorkant te laten kijken. De conclusie is dat alles er goed uit ziet, remmen (20.000km geleden nieuwe schijven blokken & revisie), veren (5000km), draagarmen, lagers, balans, etc. De monteur vermoedde na het verhaal nog een keer te hebben gehoord dat het misschien de versnellingsbak is. Iets met slijtage en olie die niet goed wordt verspreid in de koppelomvormer en daardoor enigszins uit balans kan raken of iets in die richting. Nu kan je de boel wel uit elkaar gaan trekken maar ik ben bang dat zoiets in een bodemloze put veranderd, ik heb al eerder van auto’s gezien waar honderden euro’s in zijn gaan zitten vanwege vreemde geluiden en waarvan de oorzaak nog altijd niet bekend is. Ik vroeg mij daarom af in welke richting het Opel-forum zou denken?

      Overigens bedenk ik mij net dat ik de monteur ben vergeten te melden dat er een wiebel in het stuur zit. Dat zit er al tijden in, lang voordat het DDDRRRRRRRRRRRRR geluid begon op te treden. Ik heb toen de balans van de wielen laten controleren wat eerst niet goed was gedaan door een andere garage. Deze begon over de oorzaak gecupte banden maar dat vertrouwde ik niet want het zag er prima uit, de specialist heeft hun werk nog eens over gedaan en de balans bleek niet goed te zijn. De wiebel werd minder maar verdween niet. Ik vermoedde toen dat het kwam door de stuurbekrachtiging, die heeft last van het soms zwaar naar links sturen en af en toe laat inhaken van de bekrachtiging.

    1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.