Dashboardverlichting Astra F

Forumindex Forums Modellen Astra Dashboardverlichting Astra F

  • Dit onderwerp is leeg.
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
  • Auteur
    Berichten
  • #17249501
    Christiaan Hummel
    Deelnemer
      Lid sinds:
      20 February 2011

      In zeer korte tijd is de dashboardverlichting van mijn Astra F stukgegaan. Eerst de verlichting achter de knoppen en dat vond ik op zich nog niet erg, maar nu is het triple info display ook voor een deel niet meer te lezen. Ik heb nu geen tijd meer in de auto, en dat vind ik toch wel behoorlijk irritant. Wie kan mij vertellen of het makkelijk is om dit lampje te vervangen. Het gaat dan dus om het lampje in het linker deel van het TID, en de lampjes achter de knoppen. Het gaat om een Astra Station 1.4 uit 1996. Alvast bedankt!

      #18035447
      sjaak trekhaak
        Lid sinds:
        16 February 2010

        Het is zeer makkelijk om die lampjes te vervangen , het rubbere matje voor zichtig eruit halen en de schroefjes los halen en je kan hem eruit halen , lampjes zijn de gekleurde plastic dingetjes , die kwart slag draaien en dan kan je ze er uit halen , ik geloof dat dat T5 lampjes zijn !

        #18035448
        Oenatje
        Deelnemer
          Lid sinds:
          30 June 2004

          Middelste knop voor de aanjager/achterruitverwarming in stand 1 zetten, en dan de knop uittrekken (dus de achterruitverwarming aanzetten). Dan zit er aan de onderkant van deze knop een gaatje waar je en dunne schroevendraaier in kan steken. Even erin steken, beetje drukken en dan gelijktijdig trekken aan de schakelaar. dan haal je zo de knop eraf.
          De schakelaar zelf haal je eruit door aan weerszijde de 2 lipjes naar binnen te drukken, en gelijktijdig aan de schakelaar te trekken. dan trek je hem er zo naar voren toe uit. Dan zie je ook gelijk het lampje zitten.

          Om de andere 2 lampjes (temperatuur en blaasrichting) te vervangen moet je de radio en de slee eruit halen. Dan kun je door het radiogat bij de lampjes komen. Er zijn 2 verschillende modellen, afhankelijk van het bouwjaar:
          1-> elk lampje een losse fitting,
          2-> Alle lampjes in een grote houder.

          Eerste type spreekt voor zich, even met een punttang de fittinkjes eruit trekken en nieuwe steeklampjes erin drukken.

          Voor het tweede type moet je de stekker die achterop de aanjagerschakelaar zit een stuk naar achteren drukken. Deze zit vastgeklikt aan 2 weerhaakjes die je even terug moet drukken. Dan haal je zo die hele houder een stuk naar boven en kun je de lampjes vervangen.

          #18035449
          sjaak trekhaak
            Lid sinds:
            16 February 2010

            eventueel kan dit wat hulp geven , dit is dan wel led maar het laat goed zien hoe alles open of los gaat ;)
            http://www.steve010.nl/toepassingen/bc_dash/astraf_inbouw/astraf_inbouw.htm” onclick=”window.open(this.href);return false;

            #18035450
            Christiaan Hummel
            Deelnemer
              Lid sinds:
              20 February 2011

              @ oenatje en sjaak: super bedankt!! Ik heb de verlichting achter de klok weer werkend, en de knoppenhandel daar ga ik dit weekend even naar kijken. Stond te kijken hoe weinig die lampjes kosten: 1,25 per stuk! Daar kun je je volgens mij geen buil aan vallen!

            5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
            • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.