Hij is er…

Forumindex Forums Modellen Insignia Hij is er…

  • Dit onderwerp is leeg.
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #17248805
    PolderCruiser
      Lid sinds:
      4 April 2012

      Nou, hij is er… een 1.4 T Sports Tourer in carbon black. Uitvoering is een Cosmo, met Executive pakket, Infinity sound pakket, park expert, veiligheidsnet (rolo casette) en zijairbags. Vandaag 500 km op de teller gezet, dus we kunnen al wat vertellen.

      Wagen ziet er indrukwekkend uit, eerste wagen voor mij met 18 inch. Hij zit goed in het chrome en de carbon black kleur is net even wat anders dan gewoon zwart. Ziet er prima afgewerkt uit, goed solide interieur.

      Ik moest even wennen aan het schakelen, je moet hem eigenlijk gelijk flink in de toeren zetten. Hij komt goed van zijn plaats en hij heeft een vriendelijke grom. Versnellingen zijn vrij lang. Op de snelweg zit je in druk verkeer toch wel graag in zijn 5, dan is de wagen goed kwiek. In zijn 6 is hij stil maar duurt het acceleren even (lang dus). Hier zul je dus wel moeten terugschakelen. Heb ik geen problemen mee.

      Ik had het idee dat het stuurgedrag in het 2012 model wat is aangepast. Naar mijn idee was het stuurgedrag wat lichter in de auto die wij in oktober voor een proefrit meekregen. Ik vind het een verbetering, maar ik ben er niet helemaal 100% zeker van.

      Comfort is prima, stoelen zitten goed. Comfort uitstap is heel fijn… Ik heb nog niet uitgevonden hoe de spiegels standaard inklappen en uitklappen. Ik heb de memory seats, etcetera.

      Voor mijn gevoel lijkt het dashboard wat bruinig, maar dat kan een tik van mij zijn.. Scherm is in verhouding met de BMW professional navigatie wat klein, maar goed bruikbaar. Resolutie had wat hoger gemogen. Ik moet wel wennen aan de knoppen (ring indrukken is “ok”, wie bedenkt dat?) en de indeling, maar dat is gewenning. Navigatie is soepel en snel. Herberekenen van route gaat prima en duurt enkele seconden.

      Audio doe ik via een TDK 16GB memory stick. Die past prima in de USB port. Jammer dat er geen “boom” navigatie is, nu is het initieel een beetje een chaos. Ik heb trouwens de folder view gevonden, dus dat is een goede work-around. Snap trouwens niet waarom de in het standaard overzicht de folders worden genummerd, een foldernaam kan toch niet zo moeilijk zijn? Geluid van de Infinity is prima, heb niet het idee dat het een boombox is, maar het is lekker stevig. De vaak genoemde geluidsschommelingen heb ik nog niet ervaren. Zal dus wel een nieuwe uitvoering van de bekende versterker zijn. Radio ontvangst lijkt mij prima, kan ik weinig over zeggen.

      Carkit wilde eerste niet babbelen met de Samsung Galaxy SII; volledige restart van de telefoon heeft dit opgelost. Ging vrij soepel. Ik zit nog wel eens in conference calls, het is een beetje irritant dat navigatie en TP meldingen door de dial schermen heen komen als je het conference id aan het invoeren bent… maar ja, misschien moet je dat ook niet rijdend doen ;-) Geluid is prima, goed duidelijk.

      Een aantal dingen nog niet helemaal bekeken, AFL, park expert… Ik zal best nog wel wat dingetjes vinden, maar de eerste indruk is prima.

      #18021402
      Anoniem
        Lid sinds:
        1 January 1970

        Gefeliciteerd met jou/jullie nieuwe aankoop. En zo te lezen zeer uitgebreid en lux. Veel plezier en geluk gewenst :thumb En uhmmm :kewlpics ??????? :angel

        #18021403
        opel-limbo
        Deelnemer
          Lid sinds:
          24 July 2007

          Gefeliciteerd met je nieuwe ride!! Geniet ervan en als je er klaar voor bent, deel dan ff een paar :kewlpics met ons als je wilt!!!

          Greets Roel

        3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.