EGR Storing ná nieuwe hittefilmluchtmassameter

Forumindex Forums Techniek 1,8 liter motoren EGR Storing ná nieuwe hittefilmluchtmassameter

  • Dit onderwerp is leeg.
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
  • Auteur
    Berichten
  • #17247421
    jeroegro
      Lid sinds:
      4 March 2012

      Van mijn Zafira met Z1.8XE motor is vandaag opnieuw het EGR lampje gaan branden. Vorig jaar heeft de opel dealer de Hittefilmluchtmassameter vervangen voor een dikke drie en een half honderd euries maar toen was het ook wel opgelost. De oude ligt hier nog en ziet er prachtig uit. Hij zal toch niet elk jaar zo’n ding nieuw nodig hebben???

      De motor lijkt nu soms even (in de lage toeren) op 3 poten te lopen of te veel brandstof te krijgen. Het klinkt alsof vroeger de choke wel eens te lang uitgetrokken bleef staan. Ook geeft de boordcomputer een hoger gemiddeld verbruik aan, (9 ltr/100) ipv normaal 7.2 op een rit van 1,5 uur.
      Al veel posts gelezen hierover maar dan kan het eigenlijk van alles wel zijn, van egr klep, regel eenheid tot een verstopt gaatje in het gasklephuis. Heeft iemand enig idee wat nog een voordelige poging kan zijn? Ben wel technisch maar geen auto deskundige.

      #18004577
      wim-v6
      Deelnemer
        Lid sinds:
        12 August 2005

        EGR gaat normaal niet vaak kapot bij deze motoren…

        EGR zal wel het probleem zijn…

        EGR lampje, die bestaat niet, als we voor alles wat aan de motor hangt een lampje zouden hebben, dan heb je een knappe kerstboom bij inschakelen Contact.

        dat lampje wat jij bedoeld is het Motorregeling Controle lampje (motortje met bliksempje), of Service lampje (auto met steeksleutel), bij branden van dit lampje dient uitgelezen te worden wat er mis gaat..

        Willem

        #18004578
        jeroegro
          Lid sinds:
          4 March 2012

          Het lampje dat brandt is geel en toont een soort motorblok met een versnellingsbakje. Geen bliksem volgens mij, en zeker geen steeksleuteltje. Het handleidingboekje geeft aan dat er dan een probleem is met het uitlaatgassysteem (aldus de bijrijdster). “Een te hoge concentratie schadelijke gassen in de uitlaat. Als het knippert, maar dat doet het gelukkig niet, kan de katalisator defect gaan, zo lazen wij in het boekje. Kun je daar iets mee?

          #18004579
          wim-v6
          Deelnemer
            Lid sinds:
            12 August 2005

            Dit is het MOTORSTORINGS lampje, kan zijn dat de vormgeving iets anders is, tis meestal of enkel een motorblokje, of een motorblokje met een Bliksempje erin..

            Dat houd in uitlezen….

            Willem

          4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
          • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.