Gloeibougie nat & losliggende wervelkleppen bedienings stang

Forumindex Forums Modellen Astra Gloeibougie nat & losliggende wervelkleppen bedienings stang

  • Dit onderwerp is leeg.
7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
  • Auteur
    Berichten
  • #17244715
    loebassie
    Deelnemer
      Lid sinds:
      28 May 2010

      Goedemiddag mede opel rijders,

      Net mijn Astra 1.9 cdti (type DTJ) zelf een service beurt gegeven, nieuwe olie incl. filter, nieuw brandstof filter en 4 nieuwe gloeispiralen/bougies. Zal morgen de egr klep even cleanen.

      Alles prima verlopen, slechts 1 gloeistift werkte nog naar behoren. 2 waren wel degelijk stuk en de 4e was zeiknat van de olie (over de hele schacht) weet niet of ie wel of niet werkte? Magoe de nieuwe er ook weer uitgedraaid en die was ook alweer nat van de olie. Start als een jekko, er zijn geen foutmeldingen of storingen en rijdt prima. Niet meer rook dat normaal, stinkt niet met starten oid.

      Beteft als je voor de auto staat de linker stift (aan de kant van distributie) dat is ook het enige stukje waar de kop een beetje zweet. Is hier een logische verklaring voor of is er iets kapot. Note; heeft de afgelopen 30k kilometer geen olie en/of koelvloeistof verbruikt?

      Daarbij zag ik ook nog dat de verbindingsstang voor tussen de bediening van de wervelkleppen los onderin lag :???: Was me eigenlijk nog helemaal niet opgevallen, magoe hij ligt er los tussen. welke klep is degene die ze allemaal aanstuurt ? linker twee zitten los – beweegbaar met schroevendraaier – en de twee rechter zitten ‘vast’ als in weinig beweging met een schroevendraaier. is het noodzakelijk dat ik deze weer bevestig, aangezien ik geen foutmeldingen o.i.d krijg en weinig merk met rijden.. wat is überhaubt de werking en nut van deze ‘wervelkleppen’?

      Iemand een idee, alvast bedankt

      Mvg Frans

      #17966072
      loebassie
      Deelnemer
        Lid sinds:
        28 May 2010

        *kick*

        ik ben er wel uit, dat het nut van wervelkleppen iets te maken heeft met koppel op lage toeren en pk’s op hoge toeren – net als variabele kelken op een benzine motorfiets –

        maar nu de rest nog: iemand :hmmz

        Edit: 2e van rechts geeft de stand van de wervelkleppen door, als iemand gas geeft beweegt de servomotor de klep naar links.. Heb de overige 3 ook maar wat naar links gedraaid (1/3 deel ongeveer van maximale uitslag) beetje gulden middenweg. Compressor erover heen, plastic kap erop klep dicht en goan !!!!

        #17966071
        wim-v6
        Deelnemer
          Lid sinds:
          12 August 2005

          Lekken van de Gloeistiften komt wel vaker voor bij diesels..

          Konische afsluiting onderaan de Gloeier sluit dan niet goed aan.

          Willem

          #17966073
          loebassie
          Deelnemer
            Lid sinds:
            28 May 2010

            Thanks, bedankt Willem voor je heldere uitleg !

            En van die wervelkleppen stang maakt zeker niet zo heel veel uit, zolang er geen foutmeldingen verschijnen, toch ? Motor technisch kan er toch weinig fout gaan ?

            #17966074
            wim-v6
            Deelnemer
              Lid sinds:
              12 August 2005

              Vervelkleppen die niet goed werken kunnen op langer termijn problemen geven met betrekking op vervuiling inlaat, en uitstoot, ook kom je vermogen te kort..

              Oplossing is een GEHEEL nieuw inlaat, met nieuw type wervelkleppen

              Willem

              #17966075
              loebassie
              Deelnemer
                Lid sinds:
                28 May 2010

                Voorals nog merk ik weinig van te kort vermogen.. Afgeladen vol (vrouw incl 2 kids en 1 hond en voor week vakantie materiaal) loopt hij op de teller met gemak 200+. En ik moet overigens nog altijd zo’n fiat pakking tussen de egr klep zetten.

                Idd misschien met 0-100 iets minder snel, magoe daarvoor heb ik ook geen diesel gekocht. Ik kan in de toekomst altijd nog een nieuwe inlaat met wervelkleppen kopen op eBay en monteren.

                Weet niet wat de moeilijkheidsgraad daarvoor is? (op een schaal van 1 tot 5)

                #17966076
                loebassie
                Deelnemer
                  Lid sinds:
                  28 May 2010

                  Môgguhe luitjes..

                  toch in ‘n verloren uurtje geprobeerd de stang wéér op de wervelklep bediening proberen te monteren.. maar na de eerste keer starten lag hij alweer los. Stang verwijderd en klepbediening op ‘soepelheid’ gecontroleerd. alle 3 bewegen vrij rond – lees draaien soepel. De 4e is de aangedreven en die doet het ook gewoon.

                  Stangetje bekeken, en inderdaad uitgelopen opening in het plastic. :( Daar moet toch wel wat op te verzinnen zijn :hmmz .. Stangetje is toch al onbruikbaar dus daar kunnen we wel wat mee rommelen.

                  sorry voor de crappy pics.. Maar het idee is denk ik wel duidelijk. Nu wil ik enkel nog het ‘uitgelopen’ plastic aanpassen. Dacht zelf om er een metalen staafje in het gat in het midden te zetten en afvullen m.b.v. soldeerbout en plastic wat goed smelt en weer goed uithard.. of iets dergelijks.

                  metalen ring eromheen is de eerste aanpassing. Ik heb van een muuranker/slaganker de bovenste ring afgezaagd en deze met de inwendige schroefdraad over de plastic voetplaatje gedraaid.

                  tot de volgende update ;)

                7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
                • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.