Harde knallen na schokbreker/rubber wissel

Forumindex Forums Modellen Astra Harde knallen na schokbreker/rubber wissel

  • Dit onderwerp is leeg.
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
  • Auteur
    Berichten
  • #17243900
    touro_louco
    Deelnemer
      Lid sinds:
      4 May 2011

      Nou, het houdt ook niet op zeg.. Ik heb maandag mijn schokdempers en ophangrubbers achter laten vervangen van m’n Astra Fje en sinds kort sta ik op wintersloffen. Maar sinds vandaag heb ik weer iets nieuws: als ik relatief hard rem (nog geen noodstop geprobeerd), hoor ik twee harde tikken tegen de carrosserie en de auto neigt iets naar links. Een maat van denkt aan iets van remmen, rechtsvoor of achter, wat denken jullie dat er aan de hand is? Ik durf nog ff geen noodstop te testen, bang dat er misschien iets los zit ofzo.. En ik weet niet of ik nu nog door kan rijden (agenda zit beetje vol deze week) of linea recta terug moet naar de garage (die niet helemaal om de hoek is).. Of is dit gewoon ‘nieuwigheid’?

      #17954340
      wim-v6
      Deelnemer
        Lid sinds:
        12 August 2005

        kan echt vanalles zijn, had van de week een Peugeotje, deze deed kraken met sturen en bonken op hobbels en met remmen.

        Zat een Fusee kogel pen niet vast in de veerpoot.

        ziet kan het dus zijn, het kan ruimte zijn op de remblokken, of een loszittende remklauw

        kan ook een draagarm zijn, of subframe rubbers..

        ga zo maar door.

        Willem

        #17954341
        touro_louco
        Deelnemer
          Lid sinds:
          4 May 2011

          Samen met een mannetje van de ANWB vanavond even fijn naar mijn Astraatje gekeken.. Nu blijkt, dat ze een bout van 10 cm die in draagarm voor zit, niet goed hebben vastgezet en die is er nu dus uitgevallen.. Op de bonnefooi even de garage gebeld, want de ANWB heeft zo’n bout ook niet standaard liggen en vervoert niet naar een garage buiten je woonplaats.. De garage nam zowaar de telefoon aan (zij doen ook nooddiensten voor de ANWB) en komt morgen op hun kosten de auto ophalen en repareren. Kramp in mijn poten van het lopen, wat een gekut hey een eigen auto.. En waarom ik toch reed? Het was maar 5 km ver, had wat spullen bij me en ik dacht dat het de remklauw was en dat het niet zo vaart liep.. WTF was I thinking..

          #17954342
          touro_louco
          Deelnemer
            Lid sinds:
            4 May 2011

            Het uiteindelijke verhaal is, dat BOVAG-aangesloten niet-merk garage onvoldoende ervaring heeft met kooimoeren en dat zeer waarschijnlijk de kooimoer scheef zat en de bout nooit normaal heeft vastgezeten (en het aanhaalmoment dan?).. Mea maxima culpa en ze zullen er in het vervolgd beter op letten… Ze hebben alleen de auto op een aanhanger geladen en ‘k heb nu in eens een lekke einddemper (en 2 weken terug APK gehad en er zit weinig roest op), toeval?… En ze zouden een hitteschild probleem hebben opgelost bij de APK, maar nu is in ene de onderste klem afgebroken.. En eergisteren slaat er zo op de snelweg een steen(tje) de lampen aan de rechterkant aan gruzelementen.. Heb ik nu een hobby erbij ofzo? Op maar weer naar de autosloop morgen..

          4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
          • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.