Plaatsen CID scherm ipv GID

Forumindex Forums Modellen Astra Plaatsen CID scherm ipv GID

  • Dit onderwerp is leeg.
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
  • Auteur
    Berichten
  • #17241611
    svenkramer
      Lid sinds:
      4 January 2012

      Hallo allemaal,

      Als eerste zal ik me even voorstellen. Ik ben Sven Kramer (geen familie van de bekende schaatser) en ben 21 jaar oud en woonachtend in Mierlo. Sinds een half jaar rij
      ik een Opel Astra GTC executive uit 2005.

      Via Google ben ik op deze site gekomen waar ik veel lees over het plaatsen van CID scherm ter vervanging van het huidige GID scherm.
      Toch kom ik er nog niet helemaal uit hoe alles precies zit.

      Zoals hierboven heb ik een GTC executive uit 2005 waar een CD70 installatie inzit met ingebouwde navigatie. Al enige tijd wil ik een kleurenscherm gaan gebruiken in plaats van de huidige. Ik heb zaken gelezen over dat er “waarschijnlijk” al een bepaalde kabel aanwezig kan zijn achter de installatie?

      Welke zaken moet ik nu aanschaffen en wat moet ik precies doen om een CID scherm te plaatsen? De woorden in leren en uit leren zeggen mij helemaal niks, wat houdt dat precies in?

      De kosten van een CID scherm en inzetkapje wat je daarbij nodig hebt vernam ik zo rond de 300/350 euro totaal?

      Afwachtend op een zo spoedig mogelijk antwoord.

      Alvast bedankt.

      Mvg,

      Sven

      #17921478
      RISL
      Moderator
        Lid sinds:
        24 January 2011

        Hey, welkom op dit forum! Dat klinkt als een dikke auto, heb je ook foto’s? Daar zijn we gek op hier.
        Met het inleren van een boordcomputer wordt bedoeld dat deze met de opcom (het systeem waarmee je je opel kunt uitlezen) zo wordt ingesteld dat deze gaat werken op jouw auto. En uitleren is dat de computer wordt gereset, zodat deze van de ene naar de andere auto kan worden gezet.

        P.s. Geen familie van de schaatser met dezelfde naam? Zul je vast wel vaker horen, maar als je in je voorsteltopic laat weten, zullen anderen hier ook geen opmerking meer over maken waarschijnlijk.

        #17921479
        svenkramer
          Lid sinds:
          4 January 2012

          Bedankt voor de tip RISL.

          Ik zal zo snel mogelijk wat foto’s plaatsen van mij auto. Tevens bedankt voor de uitleg van het in leren en uit leren, weet ik ook weer wat daar mee wordt bedoeld.

          Dat in en uit leren gebeurt dan bijvoorbeeld bij een Opel garage? Lijkt me makkelijk, die zullen de juiste apparatuur wel hebben.

          #17921480
          RISL
          Moderator
            Lid sinds:
            24 January 2011

            Dat kan inderdaad, maar veel forumleden hebben inmiddels ook een opcom. Wel een kloon uit china van ongeveer €35, aangezien de echte tegen de €1000 kosten.
            Ik denk dat zij dit ook voor je kunnen doen. Zelf heb ik een opcom in bestelling staan bij Mario (trashmetal). Hij had namelijk een opcom gekocht via ebay en ik heb hem toen gevraagd om eens te kijken of het mogelijk is om er ook eentje voor mij te bestellen. Uiteindelijk is er toen een hele groep ontstaan die er eentje besteld hebben via Mario, maar hij had er een aantal extra besteld. Dus wie weet kun je je alsnog aanmelden? Dit is het topic waarin dit geregeld is: viewtopic.php?f=74&t=158706

          4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
          • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.